• 9.373.056 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ken Annakin

Met onder meer: James Robertson Justice, Leslie Phillips en Stanley Baxter

Plot The Fast Lady

"She's the fastest thing in town and oh boy! what a CHASSIS!"

Murdoch Troon (Stanley Baxter), een enthousiast lid van de plaatselijke fietsclub, raakt betrokken bij een ongeval met de rijke zakenman Charles Chingford (James Robertson Justice). Op die manier ontmoet hij Chingford's dochter Claire, die hem probeert over te halen om zijn fiets op te geven, een sportwagen te kopen en te leren autorijden. Eerst is hij ontsteld, maar de gedachte dat hij dan de aantrekkelijke Claire wat vaker kan ontmoeten, geeft de doorslag en zo begint hij aan zijn eerste rijles.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Cute poster.

avatar van tsjidde

tsjidde

De film Father Came Too! uit 1963, geregisseerd door Peter Graham Scott, wordt gezien als het vervolg op deze film.

Ken Annakin heeft dan toch duidelijk wat meer in zijn mars, want TFL is veel leuker en mooier. Bijzonder plezierig kijkvermaak.

avatar van 606

Erg leuke feel good komedie, met een fijne sfeer en verhaal.

Goed geacteerd en MrTroon had een bijzondere happy face.

Achtervolging was mooi gedaan

3,5 ster

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Feel good is wel de beste omschrijving voor deze leuke productie. Geen zwaarwichtig verhaal, geen onverwachte plotwendingen - ik had bijvoorbeeld wat meer boosaardigheid verwacht van Leslie Phillips als wanhopige autoverkoper. Maar erg mooi gespeeld door een cast die er overduidelijk lol in heeft. Het Schotse accent van Baxter en de sixties schoonheid van Julie Christie werken voortreffelijk, naast de altijd hoge kwaliteit van James Robertson Justice. Bijzonder leuk tijdverdrijf.
Zie ook de film die een soort vervolg is: Father Came Too!

avatar van clubsport

clubsport

Ik heb me prima vermaakt met deze geslaagde luchtige komedie komedie , feel good is inderdaad een prima term die erg goed past bij deze film .

De woede uitbarstingen van de hoofdpersoon gecombineerd met zijn zelfoverschatting ( vooral als het op zijn rijkwaliteiten aankomt) zorgen voor de nodige geslaagde komische momenten .