• 9.370.277 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Graham Scott

Met onder meer: James Robertson Justice, Leslie Phillips en Stanley Baxter

Plot Father Came Too!

Een net getrouwd koppel koopt zonder veel na te denken een huisje op het platteland. Dat doen ze niet zomaar. De reden is om aan de opdringerige vader van de bruid te ontsnappen. Als hij hen eenmaal vindt zijn de rapen gaar.

Roddy Chipfield

Mart Queen of Scots

Sir Francis Drake

avatar van tsjidde

tsjidde

Niet zo leuk als The Fast Lady (1962) van Ken Annakin, wat in feite als het eerste deel gezien kan worden. Maar desondanks is dit een vermakelijke komedie.

Sally Smith is hier een goede 'vervanging' voor Julie Christie.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Na het bekijken van The Fast Lady die een jaar eerder gemaakt werd, kwam ik als vanzelf bij deze film uit. Opnieuw met Baxter, Justice en Phillips, en nu met Sally Smith in plaats van Julie Christie. Opnieuw heb ik genoten van die typische Engelse sfeer. Het uitgangspunt is ook leuk: een jong stel op zoek naar privacy vanwege een alom aanwezige (schoon)vader. Die wordt weer voortreffelijk neergezet door James Robertson Justice.
Ik zal nooit weten of ik deze film anders had ervaren als ik niet eerst de voorganger had gezien... Na The Fast Lady lijkt deze productie toch wat op het herhalen van een geslaagd kunstje. Fijne sfeer, een paar heel leuke grappen, maar de werkzaamheden aan het bouwvallige huis gaan op den duur wat vermoeien.
Niettemin geef ik ook deze film 3,5 sterren. Omdat ook deze zo'n leuk tijdverdrijf is.