Hairspray (1988)
Komedie
91 minuten
geregisseerd door John Waters (I)
met Divine, Ricki Lake en Colleen Fitzpatrick
Baltimore, begin jaren 60. Tracy Turnblad (een rol van talkshow host Lake), een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen... Met bijrollen van Debbie Harry, Pia Zadora en Sonny Bono.
TRAILER
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
ik wil deze ook nog weleens bekijken nu ik de nieuwe in de bios heb gezien,want die vond ik echt helemaal geweldig!
Ik zag dit orgineel bij de FRS voor 10 euro (tweede halve prijs) liggen, dus zo moeilijk zal het niet worden.

Dat had ik dus ook, maar dat raad ik je af, heb deze gister gezien. Wat een verschrikking. Echt vele malen slechter als je de remake hebt gezien.... 1*
De acteur die Link speelt [de vriend van Tracy Turnblad], gaf later zijn filmcarriere op voor de kerk:hij is nu een dominee in New York!
Ricki Lake,Divine en alle anderen:helemaal top!

Divine & Debbie samen in een film: wat een traktatie!
John Waters heeft een heleboel bekende gezichten uit de alternatieve scene gebruikt wat voor veertigers [and up] erg leuk en een groot pluspunt is.
De films van Waters' hebben altijd iets kwajongensachtigs anarchistisch wat ik van de commerciele remake betwijfel; ik verlang er vooralsnog niet naar om die te zien: ben bang voor een enorme teleurstelling...
Maar het origineel is in ieder geval top!
'The Pope of Trash' John Waters haalt het benepen en racistische Amerika weer eens heerlijk door het slijk, maar op zo'n luchtige en komische wijze dat je bijna niet doorhebt hoe scherp. Op een gegeven moment wordt Tracy Turnblad (Ricki Lake) de klas uitgestuurd vanwege haar getoupeerde kapsel en krijgt ze van de schooldirecteur te horen dat ze naar het bijzonder onderwijs moet, waar de debielen zitten en de negers (het is 1962). Komt ze in dat klaslokaal, waar het een chaos is, iedereen schreeuwt door elkaar heen, een zwarte jongen - heeft ze duidelijk niet alle vijf op een rijtje - staat het MAD-magazine te lezen, een ander staat weer te dansen... Je ziet Ricki Lake denken: wat doe ik hier?, maar in mum van tijd is ze om en danst ze gezellig mee... Haha, vond ik zo grappig

En Divine uiteraard, de kleurrijke muze van John Waters. Haar artiestennaam heeft ze overigens aan Waters zelf te danken (beide zijn in dezelfde wijk in Baltimore opgegroeid), naar de hoofdfiguur uit de roman Notre-Dame-des-Fleurs - Jean Genet (1943) - BoekMeter.nl. Voor mij één van de leukste en meest flamboyante eighties-iconen, met twee van de beste discoplaten ooit gemaakt wat mij betreft: Shake It Up en Shoot Your Shot (Don't ever stop doing what you doing. Don't stop, shoot your shot!)

Waarom staat dit niet in mijn top tien?