• 9.374.385 stemmen

The Looking Glass War (1969)

Actie / Thriller | 108 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Frank Pierson

Met onder meer: Christopher Jones, Pia Degermark en Anthony Hopkins

Gesproken taal: Duits, Engels en Fins

Plot The Looking Glass War

""Why do we listen to them? Why do we fight their wars for them?""

Een Poolse zeeman vaart met zijn schip naar Groot-Brittannië onder toeziend oog van de Britse geheime dienst. Nadat hij het vertrouwen heeft gewonnen van de Britten, vragen ze hem om een gunst. Hij zou informatie en foto's moeten gaan maken van een raketinstallatie in Oost-Berlijn. Na enige twijfeling neemt hij deze gevaarlijke opdracht aan, niet wetende wat hem te wachten staat. Gebaseerd op John Le Carre's best-seller.

avatar van Tarkus

Tarkus

Een tamelijk goed verhaal, maar de film is veel te traag en het scenario is niet zo goed uitgewerkt.

Anthony Hopkins staat in het groot op de hoes vermeld maar heeft eigenlijk niet de hoofdrol, maar toch merk je hier al wat voor een talent de man heeft.

Helaas kan het niet gezegd worden van de hoofdrolspeler Christopher Jones, waarvan ik nooit had gehoord en blijkbaar heeft hij hier ook zijn grootste rol gespeeld, en zijn enige vermoed ik.

Toch leuk om de jonge Hopkins eens aan het werk te zien en dat was ook de reden waarom ik deze film eens heb gehuurd, en hij heeft me, zoals steeds, niet teleurgesteld.

avatar van Richard1074

Richard1074

Ik heb de film gehuurd omdat het verhaal me wel aanstond, maar ik vind ook de film veel te traag gaan. Dit was ook iets van die tijd, maar het verhaal staat af en toe helemaal stil.

Ik heb hem na een kwart uitgezet, ik had er geen geduld meer voor.

avatar van Fransman

Fransman

Met een roman van John Le Carre heb je in feite goud in handen. Daar moet je dan tenminste een spannende film mee kunnen maken. Dat is dit dus niet geworden. Integendeel, de film is traag, heeft een plot met gaten, een slechte opbouw en een afgeraffeld slot. En inderdaad, het lijkt wel of het verhaal af en toe stilstaat. Ik ken het verhaal van Le Carré nier (meer), maar hier heb ik wel erg veel onwaarschijnlijkheden gezien.

Wat ook al niet helpt: een weinig aansprekende 'held': nogal mager gespeeld door Christopher Jones, later aan de drank geraakt en z'n carrière verkloot. Iedereen laat het hier trouwens afweten, behalve Anthony Hopkins. De (mooie) Susan George is nog even te zien als het vriendinnetje van de spion, maar ze mocht alleen maar op haar rug liggen. Het leukste van de film vond ik nog die vrachtwagen .