• 9.376.772 stemmen

Gin-iro no Kami no Agito (2006)

Animatie / Sciencefiction | 95 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Origin: Spirits of the Past / Origine

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Keiichi Sugiyama

Met onder meer: Aoi Miyazaki, Ryo Katsuji en Ken'ichi Endô

Gesproken taal: Japans

Plot Gin-iro no Kami no Agito

"Together, we can face the future..."

Gin-Iro no Kami no Agito speelt zich af in de verre toekomst (300 jaar van nu). De mannen worden geconfronteerd met hun verantwoordelijkheden wanneer zij een strijd moeten aangaan met het bos dat zijn rechten herneemt. Agito kruist het pad van de jonge Tôra en bezegelt zijn lot door een pact te sluiten met het bos, bij het passeren van een immense kracht die zijn haar doet ontkleuren.

Jessica (stemrol)

Minka (stemrol)

Cain (stemrol)

Shunack (stemrol)

Hajan (stemrol)

Beter dan verwacht, heel wat beter dan de trailer, minder dan de poster.

Visueel was het vaak erg aardig. Bij momenten indrukwekkende CGi , ook vaak erg mooie character animation. Minder is wel dat het allemaal een beetje losjes en niet echt stijlvast is. Gonzo kan mooie zaken met 3D, maar 't is nu niet bepaald Production I.G. De muziek is verder wel aardig, maar buiten het openingsnummer en het nummer van de credits weinig opvallend.

Verhaaltje is verder doorsnee anime fantasy gedoe. Apocalyptisch wereldje, hoop ecologisch gedoe erdoorheen, fantasy setting en uiteraard mecha. Machines zijn gelukkig mooi gedesigned, brengt ook wel wat flair in de film.

Typische update van wat oudere animes, deze keer met betere animatie en indrukwekkendere scenes. Maar geniaal wordt het nergens, daar is Gonzo nog steeds niet de goeie studio voor.

Verder kijkt het wel aardig weg, leuk tussendoortje.

PS: opvallend veel bekende voice actors trouwens. Aoi Miyazaki en Ren Osugi had ik er zelf al uitgehaald, maar blijkbaar heeft ook Kenichi Endo een aanzienlijke rol

avatar van belchinees

belchinees

Verhaaltje was niet zo interessant, maar visueel toch wel enorm genieten hoor . Soundtrack had ik al, fijn om die eens met de beelden te zien

avatar van Zinema

Biologisch snoep.

De ecologische boodschap wordt met enig moralisme langs de kijker zijn huig geperst, maar dat mag de pret niet drukken. Het animatie-niveau is hier bijvoorbeeld van bijzonder hoog niveau. Het kleurgebruik, de verschillende creaturen, het is allemaal snoep voor het oog. Biologisch snoep welteverstaan.

Zeer goed.