• 9.378.153 stemmen

Met onder meer: Serge Price, Lisa Smit en Jim van der Panne

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 7 december 2005

Plot De Griezelbus

De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk en om zijn gedrag: Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten. Een verzonnen griezelschoolreisje wordt werkelijkheid als Ferluci ermee aan de haal gaat. Lukt het Onnoval om de deur naar de andere 'werkelijkheid' te sluiten en zo zijn klasgenoten te redden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Liselore

Tour guide / Count Vlapono

Nurse Ursula

Meester de Vriend

Driver Beentjes

Nol van Paulo

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Mijn Nichtjes vonden deze film erg leuk..

ikzelf vond het best een matige film..

dat had ik ook wel een beetje verwacht hoor

ik wou niet stemmen op deze film maar dankzij mijn nichtjes moet ik stemmen..

(hun) geven dit film een 3½*

avatar van hoogland

hoogland

ja wat moet ik van deze film zeggen aardige versnapering voor op de zondag avond daar is alles ook mee gezecht

avatar van wiccangirl

wiccangirl

hij is op zich wel leuk hoor alleen jammer dat het door nederlanders is gemaakt want die hebben minder geld; als amerika deze film had gemaakt dan was hij echt super geweest

avatar van TimD

TimD

jammer alleen dat het een nederlands boek is he wat jammer nou

Sarcasme heet dat .

avatar van hinie

hinie

Een leuke film voor de jeugd.

Ikzelf had hem wel wat griezeliger verwacht, maar goed ik ben dan ook geen 12 meer!

Liselore speelde fantastisch als je het mij vraagt.

avatar van bier

bier

lijkt het verhaal een beetje op het boek?

Want het boek was vroeger wel leuk om te lezen, maar ik heb wat plaatjes van deze film gezien en die zagen er heel anders uit.

avatar van NiiCkii

NiiCkii

Ik vind de film heel erg leuk! Vooral Onnoval vind ik super leuk ... Ik heb een vraagje: Hoe oud is Onnoval ?? Is hij NU 11 of 13 ?? En oja, me vriendin zegt dat ze Onnoval in Schalkwijk heb gezien (in het winkelcentrum) Kan dat kloppen ??

avatar van Lautjuhhh

Lautjuhhh

Wat een superslechte film zeg! En die kinderen kunnen echt niet acteren..jammer... niet mijn ding.

avatar van zephyr

zephyr

Wat is er dan zo slecht aan? (Ik heb hem zelf nog niet gezien...)

avatar van Soeperman87

Soeperman87

wiccangirl schreef:

Als er meer budget voor een film is, hoeft dat niet meteen te zeggen dat de film daardoor ook beter is.

cornelis

Het omgekeerde is echter meestal wel waar.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Leuke VPRO zondagochtendfilm. Eng voor kinderen van 3 t/m 6, leuk vermaak voor kinderen van 7 t/m 10 en de rest heeft al gauw in de gaten dat het een lowbudgetfilm is waarin nog bar slecht geacteerd wordt ook ! Soms is het zelfs echt irritant. BosBros heeft al heel wat betere producties afgeleverd ! De titels en het menu op de DVD zijn 100x beter dan de film zelf. Toch Heb ik er géén spijt van dat ik hiernaar heb gekeken, al zal ik zeker géén 2de keer kijken. Mijn zoontje van 10 zal de film zeker leuk vinden(hij heeft hem nl nog niet gezien). En ik denk dat het vooral voor de wat jongere kinderen, dat lijkt me ook de doelgroep, toch best een aardige film is. Van mij echter niet meer dan 1,5*

AardeWerk schreef:

Leuke VPRO zondagochtendfilm.

Ah dat klinkt als een tip.

Dit is geen lowbudget film.

avatar van Robin Hood

Robin Hood

AardeWerk schreef:

Leuke VPRO zondagochtendfilm.

Prima film dus!

avatar van Robin Hood

Robin Hood

Hij had toch auditie gedaan?! was hij zo teleurgesteld>?

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Ah, da's flauw! niet natrappen!

Maar het blijft wel een briljante kinderfilm, ook op dvd.

kappeuter schreef:

Dit is geen lowbudget film.

Dat ligt er natuurlijk maar aan hoe je het bekijkt.

Definieer lowbudget...

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

There's no budget like low budget...

Oh, sorry!

cornelis schreef:

Dat ligt er natuurlijk maar aan hoe je het bekijkt.

Definieer lowbudget...

Voor Nederlandse begrippen is dit geen lowbudget film. Voor Amerikaanse begrippen is elke Nederlandse film een lowbudget film.

Maakt het gebrek aan peperdure special effects deze film lowbudget?

avatar van Bulletproof

Bulletproof

Niet aan te raden voor mensen boven de 18. Dan is hij echt te saai.. gaaaaap.. maar voor kinderen echt een leuke film. 2.5* geef ik hem.

kappeuter schreef:

Maakt het gebrek aan peperdure special effects deze film lowbudget?

Je geeft zelf het antwoord al; het ligt er dus maar aan hoe je het bekijkt.

Tegenvallende film.

Ik ken de Griezelbus boeken niet, ik weet niet of dat gunstig of ongunstig is in dit geval. Ik denk dat het een hele klus was om uit 6 boeken één film te maken en misschien is dat toch niet zo geslaagd. Het plot is namelijk erg rommelig en het verhaal is te weinig pakkend. Een goede kinderfilm spreekt ook volwassenen aan en de trend die ik hier lees is dat deze film dat niet doet.

Het jongetje dat de hoofdrol speelt vind ik maar matig acteren. Heeft totaal geen uitstraling. Liselore vind ik daarentegen wel goed. Over het algemeen vind ik de acteerprestaties wat tegenvallend, ik ben onder Kuijpers regie beter gewend. Typetjes kunnen leuk zijn, maar iets meer ingehouden is vaak leuker. Vond het wat overdone en te hyper, vooral Willem Nijholt.

Ook van Bert Pot (camera) ben ik beter gewend. Ik vind dat 'ie stylistisch wel wat meer had mogen uitpakken. Er is vooral op schaduwen gelet begreep ik. Misschien had hij daardoor wat minder speelruimte met de camera? Ik zeg maar wat hoor, ik heb er geen verstand van. In andere films met Pot achter de camera ben ik vaak onder de indruk van het camerawerk. Dat had ik hier helaas niet of zelden.

Weinig bijzondere film, maar zeker niet slecht. 2,5 sterren

avatar van AardeWerk

AardeWerk

OK het is géén lowbudgetfilm (voor Nederlandse begrippen dan toch). Verder: mijn zoontje van 10 heeft de film inmiddels gekeken en vond het een leuke film, toen ik hem echter vroeg hoeveel punten op een schaal van tien, gaf hij de film een 5 (2,5 dus in moviemeter termen). En na de 2de keer kijken (ja hoor, ik heb het toch gedaan) wil ik dat er ook nog wel voor geven. Vooral omdat ik in het verleden films beter beoordeeld heb, die echt nog veel slechter waren. Een leuke kinderfilm (zeker NIET briljant - verre van zelfs) en daarom 2,5*

'De Griezelbus' gaat naar Japan

De Nederlandse jeugdfilm De Griezelbus is door salesagent Delphis Films aan Japan verkocht. Dat heeft producent BosBros. vrijdag bekendgemaakt. De deal werd gesloten op het Filmfestival van Cannes.

De Griezelbus wordt ook in Thailand uitgebracht. Het is niet de eerste productie van BosBros. die succes heeft in Azie. Eerder werden Minoes en Ja Zuster, Nee Zuster al aan Japan verkocht. De Griezelbus is gebaseerd op de populaire kinderboeken van auteur Paul van Loon en geregisseerd door Pieter Kuijpers. De hoofdrollen worden vertolkt door Serge Price, Lisa Smit, Willem Nijholt en Angela Schijf. De Griezelbus werd in december 2005 in de bioscoop uitgebracht en haalde 225.000 bezoekers. Sinds vorige week is de film verkrijgbaar op dvd.

(Bron: ANP)

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Ook een leuke film, alleen wat meer voor de kinderen,

avatar van janssen16

janssen16

Ik vind het een goede film als je bedenkt dat het van nederlandse makelij is. Het sfeertje om de hele film vind ik wel goed, er zitten ook wel mooie special effects in vergeleken met andere nederlandse films. Ik vind het uiteindelijke resultaat toch wel leuk en heb me nog wel kunnen vermaken met de film. Daarom geef ik de film een 3.5

avatar van dafoefan

dafoefan

Ik had wel wat meer van de griezelbus verwacht.

Dat jongetje Onnoval (Serge Price) speelde erg slecht.

Ik houd niet van die films waar kleine kinderen de helden proberen te spelen

En die special effects waren ook niet om over naar huis te schrijven

Nou ja voor wat jongere kinderen is hij misschien wel vermakelijk. Ikzelf had wat meer spanning verwacht.

Een 2,5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Oké, mijn verwachtingen waren misschien niet al te hoog, toch ben gisteravond zeer aangenaam verrast door deze erg amusante Nederlandse familiefilm. De film bevat een heerlijk sfeertje en de settings zijn prachtig. De 'look' van de film is dan ook meer dan geslaagd, het zag er allemaal erg indrukwekkend en sfeervol uit.

Verder bevat De Griezelbus een origineel en amusant plot, leuke dialogen en een aantal zeer geinige personages, prima vertolkt door een groepje uitstekende acteurs. Met name Romijn Conen en Willem Nijholt speelde beide erg amusante rollen. Het kleine grut speelde misschien niet echt zeer overtuigend, toch vond ik ze nergens storend of irritant. Hoofdrolspeler Price deed het van tijd tot tijd zelfs aardig.

Erg jammer van De Griezelbus vond ik echter dat het na een heel sterk eerste uur een beetje inzakt in het laatste half uurtje. De koek is duidelijk een beetje op en het begint allemaal wat rommelig te worden. Slecht wordt het nergens, maar het laatste gedeelte is toch duidelijk minder dan het erg sterke begin.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van IcU

IcU

Erg leuke film waarin vooral het eerste half uur met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Sterk camera werk en regie, wat na maten de film vorderd steets meer afzwakt. Maar het blijft een zeer vermakelijke film waar je niet met al te jongen kinderen mee naar moet kijken. Niet alleen is hij net iets te eng, maar ik heb ook gemerkt dat die kleine kids meer hun middelvinger op steken na het bekijken van deze film.

Een aanrader om een keer te kijken. 4*-en

avatar van Quido

Quido

IcU schreef:

Sterk camera werk en regie, wat na maten de film vorderd steets meer afzwakt.

Vond dit beide de hele film door op de automatische piloot. Wat jammer is, want Kuijpers en Pot kunnen zoveel beter (zie Van God Los en Off Screen).