• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Serge Price, Lisa Smit en Jim van der Panne

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 7 december 2005

Plot De Griezelbus

De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk en om zijn gedrag: Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten. Een verzonnen griezelschoolreisje wordt werkelijkheid als Ferluci ermee aan de haal gaat. Lukt het Onnoval om de deur naar de andere 'werkelijkheid' te sluiten en zo zijn klasgenoten te redden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Liselore

Tour guide / Count Vlapono

Nurse Ursula

Meester de Vriend

Driver Beentjes

Nol van Paulo

avatar van square-eye

square-eye

Het lijkt me wel weer vet, want ik word een beetje zat van al die leuke en lieve nederlandse kinderfilms. En ik vind het ook leuk dat er een keer een andere schrijver wordt gebruikt i.p.v van Annie M.G. Schmidt. Het lijkt me cool als er boeken van Thea Beckman worden gebruikt. Bijv. Thea Beckman. Volgens mij gaan ze kruistocht in spijkerbroek verfilmen heb ik gehoord, maar dan wel in het engels. Maar het lijkt me echt leuk zo'n spannende film! En trouwens die stem is toch van die ene gast van Meiden van de Wit en zo'n voorleesgriezelprogramma op foxkids?

square-eye schreef:

Het lijkt me wel weer vet,

Dus geef je hem alvast vier sterren...?

(De film is nog niet eens af)

Ja ja....

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Was zelf niet bij de screening gisteren, maar hoorde van diverse bevriende collegae dat het helaas niet echt geweldig was. De film is overigens al wel zo goed als af. Er moet alleen nog wat aan het geluid en enkele digitale effecten gedaan worden, als ik het goed heb begrepen. Vader van één van de hoofdrolspelers vond het jammer dat een kennelijk briljante scene met zijn kroost uiteindelijk is geschrapt.

Nogmaals, dit is alleen van horen zeggen (en dan ook nog eens van die zuurpruimerige filmjournalisten ). Een uitspraak die zo ongeveer alle meningen die ik tot nu toe heb gehoord goed samenvat was: "als je niet het budget hebt (om zulke sets te bouwen of effecten te maken), moet je het gewoon maar helemaal niet doen".

Nou ja, in ieder geval heeft meneer Kuijpers nog tot december om eraan te sleutelen.

Zombie McGruder schreef:

Vader van één van de hoofdrolspelers vond het jammer dat een kennelijk briljante scene met zijn kroost uiteindelijk is geschrapt..

Tja, dat lijkt me niet echt iets om heel erg op af te gaan.

Lijkt me dat de film dan allang af moet zijn. Volgens mij is de montage dan ook al af en is men nu bezig met geluid, muziek en beeldafwerking.

"Griezelbus niet voor jonge kinderen"

Producent Bos Bros raadt jonge kinderen af naar de film De Griezelbus te gaan. Dat heeft Burny Bos zondag gemeld. Op de posters van de kinderfilm wordt vermeld dat de film niet geschikt is voor kinderen onder de acht jaar.

Een opmerkelijke zet, want volgens de kijkwijzer is de film voor kinderen boven de zes jaar geschikt. "Uit tests is gebleken dat kinderen onder de acht bang worden van de film", aldus Bos.

De Griezelbus, die vanaf december in de bioscopen draait, gaat over Onnoval van 11 die de Duivel een verhaal verkoopt waarin hij zijn rivaal in de hel wenst.

bron: NOS teletekst 404

avatar van 020

Bij wijze van proef heeft de laatste Harry Potter vorig jaar een 8+-icoontje gekregen. Daar is het bij gebleven (Kijkwijzer wilde er geen standaard van maken, volgens mij), dus moest worden gekozen tussen een 6 of een 12-icoon. 12 Is weer te oud, dus maar gekozen voor deze, minder subtiele oplossing.

avatar van HORROR fan

HORROR fan

wat een zever jongens ! het plot lijkt totaal niet op de boeken !

moest Paul Van Loon dood zijn, hij zou zich omdraaien in zijn graf!

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

HORROR fan schreef:

wat een zever jongens ! het plot lijkt totaal niet op de boeken !

moest Paul Van Loon dood zijn, hij zou zich omdraaien in zijn graf!

Paul van Loon? Die zag ik vorige week nog levend en wel in het journaal iets vertellen over de film. Kan me niet meer herinneren wat, maar zo ontevreden zag hij er niet uit. Dus of de film valt mee of ze hebben hem heel veel geld gegeven...

avatar van Quido

Quido

Lijkt verdacht veel op die van Harry Potter ...

Ben benieuwd naar de film !

avatar van Nomak

Nomak

Als kind ging ik in de bibliotheek altijd op zoek naar de boeken van Paul Van Loon. De film moet ik dan toch ook eens bekijken.

Ziet er wel leuk uit

Poster geeft idd een enorme Potter-indruk.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ze hopen dat het publiek de "verkeerde" filmzaal binnen stapt

avatar van Webby

Webby

Vind dit ook wel een enorme HP-look hebben...

avatar van cornelis

cornelis

Zelfde distributeur.

avatar van YannickJoker

YannickJoker

't Zal volgens mij een ontzettend slechte film worden. Vooral omdat Onnoval hier een klein jochie is. Hadden ze gewoon niet moeten doen. Stomme fout. Maarja, wie weet is het toch een goeie film...

avatar van titia

titia

in de telegraaf staat:

Producent Burny Bos werkt aan een vervolg op de film De Griezelbus, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon. Dat heeft hij maandag bevestigd. Het scenario van De Griezelbus 2 is al klaar.

Wanneer de eerste film, die begin december in première gaat, een succes blijkt, wordt het tweede deel in productie genomen. De bedoeling is dat De Griezelbus 2 dan in december 2006 in de bioscopen te zien is. De hoofdpersoon is weer de jongen Onnoval. Ditmaal gaat hij op zoek naar zijn biologische moeder. De reis voert hem helemaal naar Transsylvanië.

Producent Bos wil in principe alle acteurs uit het origineel ook weer voor de vervolgfilm. Ook regisseur Pieter Kuijpers keert in principe terug in de regiestoel. Kuijpers maakte ook de eerste De Griezelbus. De hoofdrollen in deze film worden vertolkt door Serge Price, Lisa Smit, Jim van der Panne, Edo Brunner, Romijn Conen, Willem Nijholt en Angela Schijf.

hier zijn we dus nog niet van af...

avatar van fiatlux

fiatlux

Er waarom zouden we er vanaf moeten zijn?

avatar van titia

titia

fiatlux schreef:

Er waarom zouden we er vanaf moeten zijn?

ach sorry, ik ga er meteen maar vanuit dat dit niks gaat worden... zou ze misschien een kans moeten geven, maar ja, heb ik geen zin in.

avatar van 020

titia schreef:

maar ja, heb ik geen zin in.

Is ook helemaal niet geschikt voor kijkertjes onder de 8 jaar...

avatar van JodyWeistra

JodyWeistra

Ik heb nooit wat gehad met die Paul van Loon.. mischien een leuke film voor me zussie

Er is al een stem en het is nog geen 7 december

Of was het een persvoorstelling of de premiere?

avatar van neo

neo

Aanstaande woensdag dus in premiere, zal mij echter niks verbazen als er allang een persvoorstelling is geweest.

Mij lijkt dit trouwens een harstikke leuke film en gun het Pieter Kuijpers van harte om een nieuw succes te krijgen. Benieuwd wat ie hierna van plan is.

stan schreef:

Er is al een stem en het is nog geen 7 december

Of was het een persvoorstelling of de premiere?

Ik zie geen stem. Er zijn wel al meerdere vertoningen geweest.

stan

De stem is ook verwijderd

Waarom?

avatar van RookWorstje

RookWorstje

Ik durf niet

neo schreef:

Mocht het een succes worden staat Griezelbus 2 in de startblokken. Hij is bezig met nog meer films, maar volgens mij gaat Dennis P. als eerste door. Een film over de man die in 2001 met een magnetrondoos vol diamanten bij diamanthandel Gassan Diamonds de deur uit liep.

avatar van neo

neo

Dat kan weer een interressante film worden zeg