• 9.376.609 stemmen

Met onder meer: Serge Price, Lisa Smit en Jim van der Panne

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 7 december 2005

Plot De Griezelbus

De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk en om zijn gedrag: Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten. Een verzonnen griezelschoolreisje wordt werkelijkheid als Ferluci ermee aan de haal gaat. Lukt het Onnoval om de deur naar de andere 'werkelijkheid' te sluiten en zo zijn klasgenoten te redden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Liselore

Nol van Paulo

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

De griezelbus? 3,93?

Misschien snap ik het als ik die film zie.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Inderdaad, ga de film zelf maar kijken.

Het is een geweldige avonturen / familie film geworden, met zowel spanning als (voldoende) humor, goed acterende kids én het stukje (jeugd)sentiment dat vele hebben.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

ik heb de boeken nooit gelezen, maar ben wel erg benieuwd naar deze film, Serge is namelijk heel erg goed! (ken ik van Pietje Bell)

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Het hoge gemiddelde verrast me zeer moet ik zeggen. Ik heb deze film vanmiddag gezien, maar was toch wel teleurgesteld de zaal uitgekomen. Ik verwachte toch een vrij onderhoudende en redelijk spannende jeugdfilm, maar het bleek een beetje een suffe bedoening.

Het niveau van een gemiddelde aflevering van kippenvel werd bij lange na niet gehaald. Deze film moest het maar hebben van een paar zware stemmen, en slechte make up.

Acteerwerk van dat die de hoofdpersoon speelde kon als enige door de beugel, de rest leek regelrecht uit een toneelstuk van de gemiddelde basisschool te komen.

Het ergste was eigenlijk die overdreven standaard laatste 2 minuten van de film, zoiets heb ik al 100x gezien in allerlij tv series en op kinderen gerichte films.

Kortom een flinke teleurstelling, maar in achtneming dat ik niet in de doelgroep val, zal ik mild zijn en een cijfer geven van:

avatar van mental_jos

mental_jos

ik heb hem denet bekeken en vond hem toch echt tegenvallen, de hoofdrolspeler acteert wel goed (serge price) maar de rest van de acteurs bakte er niet veel van en ik vond het een beetje kinderlijk, het is dan wel een film voor kinderen maar dan vind ik films als pietje bell veel beter

het einde vind ik mager, en had toch echt wat meer "spannende" scenes verwacht

ik heb de boeken gelezen en die zijn vele malen spannender dan de film, dus ik kan wel zeggen dat het niet goed gelukt is de sfeer te evenaren van de boeken.

voor wat jongere kinderen (tot 14 jaar) zal dit wel leuk zijn maar niet voor de wat oudere

2.5 sterren voor het acteerwerk van serge price en omdat angela schijf erin mee speelt

avatar van mdehaan

mdehaan

SuperSideSwipe schreef:

ik dacht dat dit toch speciaal een kinderfilm was ??????

( kindergriezelfilm )

avatar van razija

razija

• 1994 stemmen

leuk film , voor de kids;)

avatar van justice

justice

hij is niet voor volwassenen en ik heb hem met een kinderoog proberen te bekijken ,resultaat :

een leuke kinderfilm ! 4* + 0.5* omdat hij ned. is

avatar van gotti

justice schreef:

4* + 0.5* omdat hij ned. is

Logisch...

avatar van N&N

N&N

Leuke kinderfilm, maar toch niet echt voor volwassenen zoals HP. Zag toch wel gelijkenis met HP, zoals Voldemort=Ferluci, school, weerwolfen, etc.

Daarbij vallen beide films toch in hetzelfde genre en dan is HP zoveel malen beter! Ik begrijp dat voor deze film minder geld beschikbaar was, maar ook het verhaal van HP is veel spannender.

2,5 *

HIJ IS CUTE!! SERGE PRICE

XXXiris en farisha ( de voor het ijsspelen naar de film zijn geweest!!) KWIJL

avatar van Modar

Modar

Leuke film, het benieuwde mij of ze een beetje de verhaallijn van de boeken hebben gevolgd, dit was helaas niet helemaal het geval maja dat maakt natuurlijk niet uit

Leuke film voor kinderen en oudere die de boeken hebben gelezen 3.5 ster

avatar van mental_jos

mental_jos

hoe kan dit gemiddelde zo hoog zijn

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

mental_jos schreef:

hoe kan dit gemiddelde zo hoog zijn

Waarom niet, er zijn toch ook animatiefilms in de top250?

Lijkt mij ook leuk, binnenkort even kijken.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het echt een leuke film, leuk verhaal , spanning, humor en die Serge kan echt goed acteren voor een zo'n jong jochie!!

Precies wat ik ervan verwacht had, en vooral leuk voor de kids!!

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

waw, deze wil ik zien

uit puur nostalgie, maar hier in belgie zag ik de film nog nergens:-s

avatar van Rene1971

Rene1971

Echt een hele leuke en vooral spannende jeugdfilm. Precies zoals een kinderfilm hoort te zijn: spanning, magie, en kinderen die helden zijn.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een kinderfilm inderdaad, maar toch was het soms wel spannend. Het verhaal is erg leuk, de uitwerking wel wat minder. Eerlijk gezegd had ik wat meer verwacht, maar het was zeker het kijken waard.

Ik begrijp niet dat dit wordt vergeleken met Harry Potter, dat was totaal anders en wel wat geloofwaardiger vind ik.

Als ik 10 was , zou ik hem zeker een 5 hebben gegeven, maar ik merkte al tijdens het kijken dat ik hier wel een beetje oud voor ben.

avatar van snoompiej

snoompiej

Mensen, de griezelbus is echt een coole film. Ik heb hem al gezien, maar hij is zo leuk en onneval is lekker!!!!

avatar van Nixon17

Nixon17

Zeer goeie nederlandse kinderfilm *3.0

Zo mogen er meer gemaakt worden.

avatar van Bloem

Bloem

Ik heb de film gezien en vind het ook een leuke film! Leuk gemaakt ook voor nederlanse begrippen.

Een vergelijking met Harry Potter is niet nodig vind ik, het verhaal is ten eerste anders (als een beetje magie in een film al gelijk een Harry Potter gelijkenis is dan weet ik het ook niet meer)

Nee tis gewoon een leuke film voor de kids en ik heb er ook van genoten!

'De Griezelbus' in de Belgische bioscoop

De Griezelbus is vanaf eind maart in de Belgische bioscoop te zien. Dat heeft producent BosBros. vandaag bevestigd.

De Griezelbus wordt bij onze zuiderburen uitgebracht door Jekino, de maatschappij die eerder BosBros.-films als Abeltje in de Belgische bioscoop uitbracht. Eerder werd al bekend dat De Griezelbus op 4 en 5 maart als slotfilm fungeert van het Internationaal Jeugdfilmfestival van Vlaanderen.

In Nederland trok de kindergriezelfilm van Pieter Kuijpers al meer dan 200.000 bezoekers.

bron: Oene Kummer filmnieuwsbrief

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Een vergelijking met Harry Potter is misschien niet nodig, maar ik heb wel zeer de neiging dit te doen als ik naar het hoesje kijk.....

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Dankzij de 3,5* op moviemeter toch maar even gaan zitten voor "de griezelbus" (ik heb immers toch een Pathé Unlimited Card).

De film viel me toch tegen. Het acteer werk door de kinderen en door die leraar was afschuwelijk (en ik knap niet snel af op acteer prestaties), het zag er allemaak net niet mooi uit door het gebrek aan mooie locaties en in het kasteel verpeste de moderne apparatuur (lichtknoppen, chirurgen lampen e.d.) de klassieke Dracula omgeving en de special effects waren niet mooi genoeg om bepaalde scenes indrukwekkend te laten verlopen. En we weten allemaal dat Vampiers hele erotische wezens zijn (die geile likkende bewegingen enzo), maar had dat hier liever achterwege gelaten, want bij kinderen is dat niet zo leuk.

avatar van rabartels

rabartels

SuperSideSwipe schreef:

Op zich was de film wel aardig, alleen werd het eind een beetje afgeraffeld. Serge kwam overtuigend over.

Toen ik de trailer zag moest ik ook meteen denken aan kippevel (Goose bumps), alleen die is wat professioneler gemaakt.

Ik kan beamen dat de laaste 2 minuten vreselijk waren, die eigenlijk niet bij de film past. Er wordt nergens een referentie gemaakt dat er een klassefeest is.

Die had beter achterwege kunnen worden gelaten, ook de houding van Gino als ornoval in de armen valt met zijn ouders en lisselore in klopt niet met het einde.

toch nog een 3*

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

is hij al op video?:s cinema?

avatar van rabartels

rabartels

Ik denk binnenkort op DVD.

avatar van Freud

Freud

Mooie poging, al vond ik dat de hele film eigenlijk een grote opbouw was richting een ontknoping die er niet was. Schrikeffectjes, mist, geluiden, spookachtig licht, allemaal goed gedaan en zeker effectief bij het doelpubliek, maar de uiteindelijke climax is totaal niks. Ik snap dat het te duur is om een digitaal monster te creëren of zo en de poging via dat schaduwspel was verdienstelijk (deed me wat denken aan de draakscene in Monty Python and the Holy Grail, maar die was eigenlijk grappig bedoeld) maar niet voldoende. Het begon me allemaal een beetje te vervelen op den duur, een hoop drukte voor niks eigenlijk. Acteerprestaties vond ik wel heel goed, van de kinderen dan toch, en het kinderpubliek bij mij in de zaal heeft er duidelijk van genoten dus ik geef hem een 3.

avatar van Vinco

Vinco

Voor een Nederlandse film wel aardig, niet geweldig iedergeval!

Ik vond de film in het begin goed opbouwen maar dit verder in de film steeds meer wegzakken.

Voor een echte griezelfim doet deze film zeker nog wel tekort, ik miste schrik effecten, monsters die er een beetje ECHT uitzagen etc.

3,0 sterren

avatar van stan

stan

Leuke film niet al te beste acteerprestaties maarja wat verwacht je

goed voor 3.5*