• 9.377.419 stemmen

Geregisseerd door: Hans Herbots

Met onder meer: Jan Decleir, Koen De Bouw en Wouter Hendrickx

Gesproken taal: Nederlands

Plot Verlengd Weekend

"Two ex-factory workers hijack their former manager in his own luxurious villa in an effort to force him to pay damages. When the manager's mistress shows up, things start to get out of hand."

Deze sociale tragikomedie vertelt het verhaal van twee ontslagen werknemers van een Kempisch familiebedrijfje (Jan Decleir en Wouter Hendrickx) die hun ex-werkgever (Koen De Bouw) gijzelen in zijn eigen huis. Het duo heeft het plan opgevat om zichzelf en hun gedupeerde werkmakkers een schadevergoeding af te dwingen. Maar niets loopt zoals gepland.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film heeft me aangenaam verrast. Ik had echt niet verwacht dat hij zo goed zou zijn.

Het sociale drama waarin het verhaal zich afspeelt is nu wel heel actueel (Volkswagen Vorst), maar het is verbazend hoe men zulk een onderwerp kan vertalen naar een goede komedie.

Er wordt prima in geacteerd, zowel door Jan Cecleir en Koen De Bouw, alsook door de beide nieuwelingen Wouter Hendrickx (die zich al heeft kunnen bewijzen in 'Witse') en Veerle Baetens (ook in 'Windkracht 10' te bewonderen).

Dit is weer een van de betere Belgische films en het mag gezegd worden, de Belgische cinema heeft de laatste jaren al verrassend mooie films opgeleverd en deze hoort daar zeker bij.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Film herzien en moet zeggen heb deze keer meer gelachen als de eerste keer. Het zijn vaak kleine dingen die ik de eerste keer niet had gezien. Vind dit een goede vlaamse film met goede acteurs.

3.5 stemmen

avatar van Martin Van K

Martin Van K

bah, allemaal nogal deja-vu. Ik zat de ganse tijd te denken dat ik naar Iedereen Beroemd aan het kijken was.

Zwak plot, maar Jan Decleir houdt de film hier op zijn eentje wel min of meer recht. Ook de andere acteurs doen het niet slecht, maar de film boodt toch te weinig. 2*

avatar van Günther

Günther

Het bewijs dat we in Vlaanderen ook goede films kunnen maken. Ook de humor vond ik subliem. Ik heb regelmatig goed gelachen. De acteurs speelden hun rol uitstekend. Voor één keer kregen we een fim te zien met Jan Decleir waarbij we vergaten dat Jan Decleir erin speelde. De andere acteurs moesten namelijk niet onderdoen. Voor mij was dit ook één van de beste prestaties van Jan Decleir: 4,0*

avatar van AFX

AFX

Wouter Hendrickx is wel cool. Alleen wou ik niet weten hoe hun toekomst verder verloopt. Had liever een open einde gehad.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Wat een prutfilm, heb echt geen een keer moeten lachen. Zonde van 't geld. 1 ster

avatar van Many

Many

Wat een slechte film.....ik heb deze gekeken vanwege de goede recensies op deze site, maar het viel nogal tegen.

Ik heb geen enkele keer moeten lachen...

avatar van Hannes791

Hannes791

Geen briljante, maar wel een erg leuke film. Goed acteerwerk.

avatar van xenne

xenne

de film komt bijzonder traag op gang, komt geleidelijk los. werkt zeker het best als komedie, want als drama is het scenario veel te dun. pluspunt is de cast. negatief: ernorm cliché en een gepikt einde van een veel betere vlaamse film... 2½

avatar van film88888

film88888

hele leuke komedie-thriller, en deze keer is het niet Jan Decleir dat de show steelt, maar Wouter Hendrickx hij speelde hier echt zo geestig in echt grappig, maar ik wil niet zeggeb dat Jan Decleir slecht speelde want geen slechte comentaar over hem hij was zeer zeer goed, en Koen de Bouw jammer dat hij er weinig inkomt, of praat voor de 2de hoofdrol, want hij speelt ook altijd zeer geniaal. Weer een zeer leuke Belgische film dat waargebeurt is. Soms was hij wel echt grappig, maar ik zou het meer thriller noemen met een speciaal smaakje. Geen meesterwerk, maar zeker niet slecht. Een 3,5

avatar van ralfsjam

ralfsjam

deze film staat onder het kopje komedie, maar dat was maar en klein stukje bij elkaar. eigenlijk was het meer drama/thriller in mijn ogen.

okay, af en toe een grapje en een lolletje, maar de hoofdlijn was het verhaal wat goed neer gezet werd door Jan Decleir en Koen De Bouw. ik ben niet zo van de komedie, dus viel het voor mij mee, maar als je echte komedie verwacht.... dan is het jammer.

ik heb toch wel genoten van de een film met een grappig verhaal en een mooi einde! een film met voor ieder wat wils (gatver wat klinkt dat disney zeg...) maar je snapt wat ik bedoel hoop ik. een 3.5

alleen jammer dat er dan weer zo'n goedkope poster op geplakt moet worden... zo jaag je wel mensen weg zeg!!

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Was zeker geen slechte film, maar ik moet ralfsjam gelijk geven: een echte komedie is het niet. Voor mij was het vooral een film die me (nogmaals) deed realiseren dat (hoewel Daens en co al veel veranderd hebben) arbeiders nog steeds worden uitgebuit en dat sommige bazen nog steeds het grote geld scheppen zonder aandacht voor hun werkvolk.

We hebben in België inderdaad erg goede acteurs, maar aangezien de film me nu ook geen waw-gevoel gaf, geef ik de film "maar" een 3.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

niet echt speciaal deze film

avatar van desteven007

desteven007

Een van de betere belgische films, persoonlijk vindt ik Wouter Hendrickx zeer goed, één van mijn favorieten ook bij witse,

Mooi verhaal soms ook ontroerend.

Soms ook grappige momenten, volgens mij is het komedie en drama.

4.5 *

avatar van JanVR

JanVR

Leuke film. goed voor ontspanning. Ook niet overdreven veel met gelachen, maar ik vond hem wel entertainend! Mijn favoriete Vlaamse film op De Zaak Alzheimer na...

avatar van DIE Jeroen

DIE Jeroen

eigenlijk was het meer drama/thriller in mijn ogen.

Ik houd het bij tragikomedie

avatar van DIE Jeroen

DIE Jeroen

xenne schreef:

[/quote]

Ik vind juist dat-ie niet traag op gang komt, omdat de overvallers al meteen het huis van Vandenheuvel binnenvallen...

avatar van ®Tc

®Tc

Verlengd weekend toont nog eens hoe een komedie moet zijn: Grappig, vermakelijk en simpel. Het plot is simpel: 2 mensen gijzelen hun baas en dan gaat alles fout. Alhoewel de film zich meestal afspeelt in hetzelfde decor (het huis van de baas) verveeld de film niet en kijkt hij gemakkelijk weg, ik heb me geamuseerd.

3,5

avatar van Jeroen123

Jeroen123

Multivitamine schreef:

Een ongelooflijk geweldige film, echt eentje die je gezien moet hebben.

Overdrijver

avatar van briek

briek

Een van de beste vlaamse komedies, ik heb goed gelachen met deze film, sterke acteerprestaties en knappe regie. Een aanrader.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

De film begint als een typisch Vlaamse, kluchtige komedie, maar verandert halverwege in een gitzwart sociaal drama. Een beetje zoals Iedereen Beroemd, maar dan véél beter.

Schitterend geregisseerd én schitterend geacteerd. Een grandioze Vlaamse film die ik iedereen zou aanraden. De Belgische film zit op de goede weg!

avatar van Wouter

13 in een dozijn. Een aardig idee word slecht en voorspelbaar uitgewerkt, maar toch ook echt slecht verfilmd. Suffe regie en opvallend slechte muziek.

avatar van dalma

dalma

ik vind de film zeer geslaagd. heb er met plezier naar gekeken, mij geen seconde verveeld. Alles is aanwezig : humor, een beetje spanning, ....

deze moet je gezien hebben. een van de betere vlaamse producties.

avatar van Woutrr

Woutrr

Wat een ongelooflijk slechte muziek... constant diezelfde saaie piano.

(Nee piano's zijn niet saai!)

Elke vorm van emotie werd bijgestaan door zo'n eentonig dom leeg melodietje.

Emotie was dus ver zoek.

Veder best flauw en onwaarschijnlijk; wel vermakelijk.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Goede film, kan er niet minder van maken: 3,5

avatar van Movsin

Movsin

Als komedie vond ik de film aanvankelijk best doenbaar, maar naarmate hij vorderde werd hij flauwer en flauwer, onecht en stroperig om te eindigen als een soort TV-jongerenfeuilleton uit de jaren 60.

Er viel niet veel te lachen zeg, comedy?

Ik vond de film heel oppervlakkig, bijna stuntelig gemaakt.

Alle scenes waren het net niet, eigenlijk een armoedige film.

Vooral het moment dat de stakers bij de villa waren, was een zwak moment in de film.

Ik heb me eigenlijk een beetje verveeld en spijt dat ik gekeken heb.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

ik vind het wel een goede film maar toch niet als komedie...

avatar van magnifique

magnifique

Een luchtige relaxte drama film, vol onwaarschijnlijke gebeurtenissen.

Ik heb me geen moment verveeld.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Een luchtige relaxte drama/komedie, vol onwaarschijnlijke gebeurtenissen.

Kijkt lekker weg. Ontspannend.

Wouter Hendrickx bewijst zijn acteurskwaliteiten. We zullen hem terugzien in "Adem".

Klein minpuntje : soms een beetje irreëel, soms een beetje stuntelig.