• 9.375.109 stemmen

Geregisseerd door: Hans Herbots

Met onder meer: Jan Decleir, Koen De Bouw en Wouter Hendrickx

Gesproken taal: Nederlands

Plot Verlengd Weekend

"Two ex-factory workers hijack their former manager in his own luxurious villa in an effort to force him to pay damages. When the manager's mistress shows up, things start to get out of hand."

Deze sociale tragikomedie vertelt het verhaal van twee ontslagen werknemers van een Kempisch familiebedrijfje (Jan Decleir en Wouter Hendrickx) die hun ex-werkgever (Koen De Bouw) gijzelen in zijn eigen huis. Het duo heeft het plan opgevat om zichzelf en hun gedupeerde werkmakkers een schadevergoeding af te dwingen. Maar niets loopt zoals gepland.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Koen De Bouw & Jan Decleir

Wordt dit een TV-film of verschijnt deze in de bioscoop?

avatar van braambes

braambes

TV-film met bioscooprelease dacht ik

avatar van koenhuysse

koenhuysse

deze film is in belgie (vlaanderen) op 11/10/2005 in de bioscoop in premiere gegaan mrt het filmfestival van Gent

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ziet er toch een leuke zaterdagavondfilm uit. Hopelijk komt ie binnenkort op TV.

20.000 mensen keken al naar ‘Verlengd Weekend’

BRUSSEL - De nieuwste Vlaamse film ‘Verlengd Weekend’ met ondermeer Jan Decleir, Wouter Hendrickx, Koen De Bouw en Veerle Baetens, heeft van woensdag tot zondagavond 20.000 mensen naar de bioscoop gelokt. Daarmee is de film van Hans Herbots in die periode de nummer twee in de Vlaamse box office.

‘Verlengd Weekend’ beleefde vorige week maandag zijn première als vooropener van het Filmfestival van Gent. De film loopt momenteel op 33 kopieën in 28 bioscopen in Vlaanderen en in Kinepolis-Brussel. In het Frans ondertitelde kopieën zijn er nog niet.

‘Verlengd Weekend’ is een tragikomedie over de gijzeling van een fabriekseigenaar die anders verloopt dan gepland. De film is oorspronkelijk een tv-drama dat voor VTM gedraaid is en door het Vlaams Audiovisueel Fonds betoelaagd werd. Het werd knap genoeg bevonden om eerst in de bioscopen te worden vertoond.

Herbots (35) maakte in 2001 al de speelfilm ‘Falling’ en regisseerde afleveringen van diverse tv-reeksen. Begin volgend jaar draait hij de speelfilm ‘Windkracht 10’ naar de bekende televisiereeks.

Bron: De Standaard, maandag 17 oktober

avatar van cornelis

cornelis

Wow...

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Moet zeggen wil deze film toch ook zien.

Als je de vorige film zag met de Cleir en De Bouw speelde ze dat zeer goed.Ben wel echt benieuwd.

avatar van olano

olano

Dead01 schreef:

Moet zeggen wil deze film toch ook zien.

Inderdaad, "de zaak alzheimer" doet je naar meer verlangen. Ben ook zeer benieuwd naar deze.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Deze heeft zelfs een prentje op imdb.

avatar van sonyjh

sonyjh

ik had weinig verwachtingen van deze film (heb ik altijd met vlaamse films) maar hij viel nog wel mee.

Was ook hier en daar wel grappig.

Maar niets speciaals ofzo.. Ik denk niet dat ik deze film vlug een 2de keer zal bekijken.

Maar hij is vermakelijk

'Verlengd Weekend’ kreeg al 100.000 toeschouwers

BRUSSEL - De Vlaamse film ‘Verlengd Weekend’ van Hans Herbots, met acteurs Jan Decleir, Wouter Hendrickx, Koen De Bouw en Veerle Baetens, heeft al 100.000 toeschouwers naar de bioscoop gelokt, zo meldt filmverdeler Lumière vandaag.

De film, die vorige maand zijn première beleefde als vooropener van het Filmfestival Gent, loopt nog altijd op 33 kopieën. Lumière hoopt de prent zeker tot het eind van het jaar op de affiche te houden.

’Verlengd Weekend’ is een tragikomedie over de gijzeling van een fabriekseigenaar die anders verloopt dan gepland. De film is oorspronkelijk een voor VTM gedraaid (en door het Vlaams Audiovisueel Fonds betoelaagd) tv-drama dat knap genoeg bevonden werd om eerst in de bioscopen te worden vertoond.

Bron: De Standaard, 17 november 2005

avatar van Freud

Freud

Misschien geen echte hoogvlieger, maar wel een erg amusante, onderhoudende en goed gemaakte film met meer dan goede acteerprestaties. De karaktertekeningen zijn heerlijk naief en staan mooi in contrast met de harde sociale achtergrond, zodat de film naast erg leuk om kijken ook nog iets te zeggen heeft. Misschien nogal simplistisch, maar ik moet toegeven dat ik er wel helemaal in mee ben gegaan. Een ongelooflijk ontspannende film dus, en eigenlijk echt wel een aanrader.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Een aantal geslaagde grappen in de eerste 45 minuten met leuke conversaties tussen Hendrickx en Decleir.Spijtig zwakt de film hier na al snel af naar een saai sociaal drama.

bioscoopzaal

Een publieksfilm zoals het moet. Heerlijk gefilmd (Danny Elsen doet alweer wonderen, ook met een karig budget), prima geacteerd en met een opvallend goed uitgewerkt scenario. Strak, rechtlijnig en vol slimme ideeën, goed getimede humor en vlotte twists. Eigenlijk was Verlengd Weekend bedoeld voor Jan Verheyens afgevoerde tv-film project op VTM, maar de producenten besloten terecht dat dit ideaal was voor de bioscoop.

De vlotte regie van Hans Herbots belooft in elk geval veel goeds voor de peperdure Windkracht 10-film die begin volgend jaar in productie gaat. Hopelijk blijft er ook in die film voldoende plaats voor de kleine persoonlijke momenten. Want in Verlengd Weekend zijn het net die intieme scènes die het meest blijven hangen. Vooral het kaartspel tussen Jan Decleir en Koen De Bouw (waarin ze gaandeweg hun ware identiteit onthullen) is ontzettend goed opgebouwd. Die 115.000 bezoekers waren wat mij betreft meer dan verdiend.

3.5 sterren.

avatar van Film Pegasus

Waarschijnlijk werd voor het VTM-publiek het verhaal nogal simpel gehouden. Het script is dan ook vrij dun. Toch is het een goeie film geworden, door de acteerprestaties die van de personages toch iets goed maken. De film moet het zoals ik al zei, niet van het verhaal hebben, maar wel van de gags en amusante scenes. Herbots heeft van dit slechts script toch een leuke film kunnen maken, alhoewel de eer toch vooral naar de acteurs gaat.

Over het algemeen een leuke zaterdagavondfilm in het genre van Hector of Team Spirit.

avatar van Freud

Freud

Film Pegasus schreef:

Laten we daarvan maken: 'Over het algemeen een leuke zaterdagavondfilm, in tegenstelling tot Hector of Team Spirit' en ik geef je helemaal gelijk .

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Toch een beetje lastig hoe hij heen en weer zwaait tussen slapstick-humor en tragisch drama. Bij de humoristische scènes wil je niet lachen, omdat het eigenlijk triest is en bij de emotionele scènes kun je je moeilijk inleven, omdat je net hebt zitten lachen met de hele affaire.

Het is moedig, maar ik geloof dat dit toch een heel moeilijke opgave was, komedie en drama combineren. Je moet dat bijzonder subtiel kunnen verweven tot een harmonieus geheel waar de beide aspecten elkaar niet verdringen of verstoren en dat vraagt wel om een heel ervaren regisseur, denk ik. Enfin, ze deden het niet slecht, maar ik vond de emotionele ommezwaaien nogal moeilijk te volgen. Het acteerwerk is wel degelijk voor een Vlaamse film.

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Domme familiefilm, geef mij de Zaak Alzheimer maar

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Heb hem nu gezien en moet zeggen zeker geen slechte film. Het is niet de zaak alzheimer maar hier bewijs Jan Deleir dat hij een zeer goede vlaamse acteur is.

Ik vind wel persoonlijk dat het genre mag komedie/drama zijn, want naar het einde toe is het meer drama vind ik en dat maakt deze film goed. Het begin is wat "komedie" maar het einde maakt veel goed voor mij.

Zo bewijzen de belgen dat ze toch goede films kunnen maken nog in deze tijd.

3.5 sterren

avatar van Scratt

Scratt

Plezant filmpje

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Een ongelooflijk geweldige film, echt eentje die je gezien moet hebben.

avatar van jimbo79

jimbo79

platte stompzinnige gijzelingfilm, met zelfs een jan decleir die zwak is

avatar van helleke

helleke

Leuke onderhoudende film met 2 van de beste Vlaamse acteurs Jan Decleir en Koen De Bouw.

Niet echt een topfilm maar zeker het bekijken waard, alleen al omdat 't een Vlaamse productie is.

Er zaten ook heel wat grappige momenten in.

3 sterren.

avatar van seth gecko

seth gecko

er wordt sterk geacteerd en er zit af en toe wel een leuke vondst of grap in (de hof zit vol smurfen)

maar het scenario valt net iets te zwak en gemakzuchtig uit om het onderwerp echt te laten leven bij de kijker.

mijn grootste kritiek op de film is echt de muziek van Fonny De Wulf.

net als bij flikken trekt zijn muzikale omlijsting weer op niks. waarom die man zich nog componist mag noemen en vlaamse producties blijven verzieken met zijn op syntheziser en computer gemaakte rommel blijft mij een raadsel.

laat ons hopen en bidden dat hij niet instaat voor de muziek van Windrkracht 10 of we krijgen weer overdreven synthpathos bij emotionele momenten en frivole deuntjes bij een grap om toch maar te benadrukken dat het om te lachen is.

gruwelijk!!!!

2**

avatar van Nieke

Nieke

Een gewone Belgische film die bij een Amerikaanse regisseur nog niet eens in zijn hoofd voorbij zou flitsen.

Daar is niks mis mee, soms zijn andere films beter dan grote hollywood producties.

Waar ik me ongelooflijk aan erger bij deze film: er staan geen nederlandse ondertitels op. Net zoals bij 'Dennis van Rita'.

Nu beschik ik zelf over een prima gehoor, al is het gewoonte dat ik wel subtitles opzet. Maar als hoofdpunt:

mogen dove mensen deze film dan misschien niet bekijken of moeten ze gewoon goed kunnen liplezen?

avatar van danny61

danny61

ik had er veel meer van verwacht.

eigenlijk een saaie bedoening allemaal.

de vlaamse en de nederlandstalige film's spreken mijn wel aan.

maar deze hoefde echt niet

mijn score 0,5

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Vermakelijke film met een dikke voldoende voor Jan Decleir !

avatar van black_shadow

black_shadow

De Vlaamse filmproducties worden de laatste tijd steeds beter en beter ook deze is het bewijs dat de Belgen wel degelijk goede films kunnen maken, prachtige prestaties trouwens van Koen De Bouw en Jan Decleir.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Wat een ongelooflijk geweldige film, de eerste 20 minuten denk je wat een bagger film maar dan gaat het gebeuren...

Wat mij betreft zou het een komedie / drama mogen zijn.

Nieke schreef:

Op de DVD die ik heb staan toch echt NL subs, en ja die zijn idd af en toe erg handig.