• 9.373.034 stemmen

Bullfighter and the Lady (1951)

Drama / Romantiek | 87 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Budd Boetticher

Met onder meer: Robert Stack, Joy Page en Gilbert Roland

Plot Bullfighter and the Lady

"The most DANGEROUS game on earth!"

Johnny Regan, een Amerikaan, gaat naar Mexico om te leren stierenvechten als een echte matador. Daarmee hoopt hij indruk te maken op de Mexicaanse schoonheid Anita de la Vega. Alleen verloopt de opleiding, onder leiding van matador Manolo Estrada, niet geheel volgens plan.

avatar van madmax1

madmax1

Sterke film remastered naar 02:04:30 run-time

Schitterende begeleidings muziek met kippenvel , in dit drama

Realistische zwart wit beelden, niet voor dieren liefhebbers,rauw en keihard.

Aanrader in dit genre.

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

En laat ik nu net een dieren liefhebber zijn , de spanning van het geheel haalt het er wel uit ja.

Wat flauw misschien, Maar JA ..ik stoorde me aan de matadors, JA.. ik stoorde me aan het domme achterlijke gejuich van het publiek, JA.. ik stoorde me aan de paarden op de pitch die door de mens gezellig waren meegenomen, JA ik stoorde me eigen aan deze film waar verder ook weinig in zat.

Tevens vond ik de duels maar erg matig in beeld gebracht worden.

Een 1.5 omdat het er allemaal nog best wel verzorgd uitzag dan maar.

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Stem na herzien toch wat aangepast. Ik ben nog steeds een dierenliefhebber maar denk dat dat er wel meer zijn die ook een voldoende hebben gegeven voor deze film. Ik liet me toch iets te veel be-invloeden door het dierenleed wat uiteraard voorkomt in zo'n soort film.

Het krijgt van mij uiteindelijk toch een kleine voldoende omdat het verhaal me nog steeds niet echt boeit en het daardoor wel een hele lange zit is (er zijn volgens mij wel makkelijkere en snellere manieren om indruk te maken op een vrouw).

Ik hoef hem bij deze dan ook niet nog eens een keer te herzien.

avatar van starbright boy

Budd Boeticher was ingehuurd, tien jaar voor deze film, bij de stierenvechtersfilm die ik onlangs zag, Blood & Sand, als adviseur. In de tussentijd was hij B-filmregisseur geworden en had hij een filmidee wat zeer los op zijn eigen leven was gebaseerd. Boetticher had namelijk leren stierenvechten. Ondertussen werd deze film van de grond getild door John Wayne in een van zijn vroegere productiepogingen. Boetticher maakte een zeer respectvolle film (en niet een die drijft op melodrama zoals Blood & Sand). Wayne zag daar het geld niet zitten en hakte flink in de film met John Ford en hij ging terug naar 87 minuten, zodat deze kleine film in een double bill kon.

Deze film had veel authenticiteit. Bijfiguren speken Spaans. Steierenvechtersscenes zijn realistisch en de film zoekt naar een verklaring wat mensen drijft tot vechten. Dat voelt goed, maar het respect zit de film ook wel en in de weg en 124 minuten is lang. Boetticher beschouwde het als een van zijn beste films. Zo tevreden was ik niet.