Genre: Animatie / Fantasy
Japan
Geregisseerd door: Yoshinori Kitase
Met onder meer: Mayuko Aoki, Masuo Amada en Hideo Ishikawa
Plot Fainaru Fantajî X
Tidus is een beginnend Blitzball speler, worstelend met zijn gevoel voor zijn overleden vader. Op een avond in het stadion wordt zijn woonplaats Zanarkand aangevallen door het monster 'Sin'. Een levende ramp die zich geroepen voelt al het levende te vernietigen. Auron, een vriend van Tidus' vader helpt hem die avond te overleven tot ze opgezogen worden door Sin. Tidus wordt wakker en bevindt zich in een donkere plaats waar hij de Al-Bheds ontmoet. Als hij vertelt dat hij van Zanarkand komt, krijgt hij te horen dat Zanarkand al duizend jaar niet meer bestaat. Na een klus te hebben opgeknapt voor de Al Bheds, wordt ook hun hoofdkwartier aangevallen door Sin. Nu belandt Tidus op een eiland waar hij het vertrouwen wint van Wakka een Blitzball coach. Wakka wijdt hem in en laat hem zich aansluiten bij zijn Blitzball team omdat er een groot toernooi voor de deur staat. Tidus worstelt met persoonlijke problemen, hoe komt hij terug in Zanarkand? Is het echt al 1000 jaar vernietigt? Of vindt Tidus een reden om juist in Spira te willen blijven.
lordsnoopy
Hij is inderdaad lastig te vinden, maar af en toe heb je kans dat hij op ebay of marktplaats staat.
Black-Pearl
is er een trailer ergens (op de web) beschikbaar, ik kan nl. niet vinden.
Ik raad je aan om op Youtube te kyken en dan Final Fantasy X in typen er komt heel wat uit qua stukjes uit de film
Naomi Watts
Ik heb hem al een aantal keren non stop gezien, dat ging goed maar dat kan je ook niet elke keer doen. Als je niet echt een FF fan bent raad ik het aan in drie of vier etappes te delen. Ook is het niet aan iedereen besteedt aangezien het echt een game sequences compilation is.
Jazzyjazzz
begin ffxii te spelen mensen..
weer een prachtig verhaal.!
n is er nog kans op een echt release van die dvd
of moet het allemaal zo moelijk..:(
Naomi Watts
Is dat dan wel een coherent verhaal?
Ja, het is gewoon te volgen zonder iets te missen.
Black-Pearl
Ik wil die film hebben !!!
kan hem alleen nergens vinden op het internet niet nergens
*__ANIME__*
Als ik hem op dvd zie ga ik hem zeker zo snel mogelijk kopen!! Ik moet hem gewoon hebben.
The_Phoenix
Hmmm, ik lees dit topic nu toevallig en ben wel benieuwd.
Is dit dus gewoon het verhaal van FFX maar dan op 1 dvd die heel moeilijk te krijgen is als ik het zolees?
Bummer. FF X heeft iig wel een erg goed verhaal en heb het ook wel uitgespeeld al even geleden, maar wel tof dat er dan een film van is, wist ik niet
lordsnoopy
Hmmm, ik lees dit topic nu toevallig en ben wel benieuwd.
Het is inderdaad het verhaal van het spel, waarin de gevechten worden overgeslagen. De film is verdeeld over 2 DVD's die samen 8 uur duren. En inderdaad, als je hem wilt moet je veel geluk hebben eer je hem vindt op Marktplaats of Ebay. Al kan het bezit van een creditcard het wel een stuk gemakkelijker maken.
BabbixQueen
Ey gaan die Tidus en Yuna in deze film dood? want k zag in een liedje da ze neergeschoten werden
BabbixQueen
ik snap het verhaal niet echt
die twee op dat plaatje hierboven zijn toch Tidus en Yuna?
kan iemand het verhaal een beetje uitleggen alsjeblieft
lordsnoopy
Het liedje wat jij zag kwam uit Final Fantasy X-2, dat is het vervolg op deze film. Al kun je de X-2 film niet echt een film noemen
J.Bell
Waar kun je deze film krijgen dan?
Ja, net als Naruto vraag ik mij dat ook af..
lordsnoopy
Zoals ik al eerder zei: met heel wat geluk staan ze soms op eBay of Marktplaats. Als je in de internationale eBay kijkt, dan kom je hem geregeld tegen.
Maar omdat ze zo weinig voorkomen zal ik mijn exemplaar misschien een rondje laten maken in de MovieMeter pakket service.
ik snap het verhaal niet echt
die twee op dat plaatje hierboven zijn toch Tidus en Yuna?
kan iemand het verhaal een beetje uitleggen alsjeblieft
Ja die op de poster zijn Tidus & Yuna..
maar die neer worden geschoten zijn Lenne & Shuyin..
Yuna's zus met haar grote liefde.. T_T Beetje Yuna Tidus verhaal maar dan anders x)
Metalfist
Maat van mij heeft hem in de Chinese Wijk in Antwerpen gekocht en morgen of overmorgen heb ik hem ook
Mag hem lenen
Mag hem lenen
Chinese wijk? Waar ligt die ongeveer, lijkt me interessant
In ieder geval veel kijkplezier
Metalfist
Wel ik zou het eigenlijk niet weten... Hij heeft hem daar gehaald maar heb geen idee voor hoeveel of wanneer of welke winkel...
Gitarist187
weet iemand waar je deze kan kopen??
je kunt hem wss wel op ebay vinden
Ramon K
Ik ga hier gewoon op stemmen (ook al vind ik dit soort toevoegingen onzin). 1* Ik vind dit gewoon geen film. Voldoet als spelbeleving, maar als filmbeleving dus niet.
lordsnoopy
Zoals je het zegt lijkt het alsof je eerder op het spel stemt dan op de film.
Ik zie het niet als een spelbeleving (ik heb het spel nooit gespeeld), want tijdens de film is er niet één moment waarop ik denk "hey, ik kijk naar een spel maar ik speel zelf niet"
Ramon K
Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Want ik kan je absoluut niet volgen.
Ik vond Final Fantasy X een toffe game. Ik als speler bepaalde de acties van de hoofdpersonages en de spelsituaties werden via filmpjes aan elkaar geregen. Leuke spelbeleving dus.
Maar een filmbeleving is heel wat anders. Ik zou er absoluut niet meer door kunnen komen, al die filmfragmenten achter elkaar. Nu zit ik zonder controller neutraal aan de zijlijn.
lordsnoopy
Ik wilde zeggen dat ik me afvraag of jij nu de game beoordeelt, of dat je daadwerkelijk de DVD gezien hebt en toen de film hebt beoordeelt.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen