• 9.376.732 stemmen

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yoshinori Kitase

Met onder meer: Mayuko Aoki, Masuo Amada en Hideo Ishikawa

Plot Fainaru Fantajî X

Tidus is een beginnend Blitzball speler, worstelend met zijn gevoel voor zijn overleden vader. Op een avond in het stadion wordt zijn woonplaats Zanarkand aangevallen door het monster 'Sin'. Een levende ramp die zich geroepen voelt al het levende te vernietigen. Auron, een vriend van Tidus' vader helpt hem die avond te overleven tot ze opgezogen worden door Sin. Tidus wordt wakker en bevindt zich in een donkere plaats waar hij de Al-Bheds ontmoet. Als hij vertelt dat hij van Zanarkand komt, krijgt hij te horen dat Zanarkand al duizend jaar niet meer bestaat. Na een klus te hebben opgeknapt voor de Al Bheds, wordt ook hun hoofdkwartier aangevallen door Sin. Nu belandt Tidus op een eiland waar hij het vertrouwen wint van Wakka een Blitzball coach. Wakka wijdt hem in en laat hem zich aansluiten bij zijn Blitzball team omdat er een groot toernooi voor de deur staat. Tidus worstelt met persoonlijke problemen, hoe komt hij terug in Zanarkand? Is het echt al 1000 jaar vernietigt? Of vindt Tidus een reden om juist in Spira te willen blijven.

Ramon K

Ik snap het niet. Dit is toch gewoon een game? Waarom wordt dit dan toegevoegd?

De cutscenes zijn als aparte 'film' uitgebracht. Vertelt dus weldegelijk een normaallopend verhaal, en is op zich niet veel meer dan een CGI tekenfilm.

Ramon K

Serieus? Kan het spel en de CGI verder dromen hoor, maar om dit nu als film te gaan beoordelen? Ik pas in ieder geval.

Da's toch wat ik ervan gehoord heb. Na FFVI ben ik afgehaakt, kut-lelijke-CGI en Mooi en Meedogenloos scripts behoren niet tot wat ik noem "een aangename game ervaring". Laat staan dat je het met een Engelse voice cast moet aanhoren

Ramon K

Final Fantasy VII is juist 1 van mijn favoriete (misschien wel DE favoriete) games aller tijden. Jammer dat je afgehaakt bent dus. De twee volgende delen vond ik juist sucken..

Ik heb em gespeeld hoor, deels .. . En ook de volgende delen heb ik gedeeltelijk meegepikt, al was het dan over de schouder van anderen.

Toch wel vreemd dat jij van dat soort dingen houdt, je verwacht blijkbaar een pak minder van games dan van films

Naomi Watts

Dit is inderdaad een CGI compilatie.

Eindelijk is mijn toevoeging toch goedgekeurd.

Onderhond, op mijn DVD staat standaard de japanse audio erop, wat hebben ze weer aan je gedacht. Alleen jammer genoeg kon ik de japanse credits niet vinden.

De animatie is niet de mooiste maar her verhaal zelf heeft gewoon heel veel indruk gemaakt, mooiste verhaal ooit aanschouwt eigenlijk. Yuna heeft zich heeft ontwikkelt tot mijn favoriete Anime karakters.

De mooiste scenes voor mij waren o.a. :

- Het moment dat Tidus krijgt te horen dat als Yuna de Final Aeon gaat gebruiken dat ze het moet bekopen met haar eigen leven, de geweldige muziek op de achtergrond maakt het compleet.

- Voor Zanarkand wordt het Yuna allemaal te veel, haar sterke zelf laat haar bijna breekpunt zien en vanuit daar volgt een passionele scene tussen Yuna en Tidus. Tegelijkertijd kunnen we genieten van de talentvolle japanse zangeres Rikki die haar 'Suteki Da Ne' te gehoren brengt. Ronduit prachtig.

Niet zo memorabel als de bovengenoemde scenes maar nog steeds erg sterk.

- Het afscheid tussen Yuna en Tidus, die mij keer op keer weer ontzettend weten te ontroeren.

- Tidus die als 'vreemdeling' aankomt en hoe zijn band zich ontwikkelt met Yuna is geweldig om te zien.

- De stugge band tussen Tidus en zijn vader Jecht was ook zeer intrigerend. Vooral op het moment dat Tidus zijn vaders Sphere krijgt te zien.

Final Fantasy X is voor mij persoonlijk gewoon een onvergetelijke ervaring. 5* en deelt de titel: "Perfect movie" met Mulholland Drive.

avatar van Chr.s

Chr.s

haha, toch nog op de site gekregen Gilles?

Naomi Watts

Ja, toch nog wel, al begon de kans steeds kleiner te worden.

avatar van pascal83

pascal83

Nu is het wachten tot de Resident Evils, Metroid Prime en Zelda's op MM komen te staan

Naomi Watts

Maar of die echt een bioscoop en dvd release krijgen

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het lijkt me voor een spel niet echt een goed gegeven dat je van de cutscenes een film kan maken, dan lijkt het spel me vrij nutteloos. Of zijn er hier ook scenes aan toegevoegd die je in het spel speelt?

Naomi Watts

Ja anders zou het verhaal zeker in het honderd lopen. De scenes van het spel die je speelt zitten er inderdaad ook in. Alleen niet dat je zo lang moet wachten totdat de eindbaas verslagen is, kwestie van seconden.

avatar van Rujar

Rujar

Haha ja gewedige fim natuurlijk (haha eindelijk die erkenning).... met dank aan naomi!!!

5 sterren... zeer ontroerende fim!

avatar van Ghola

Ghola

Naomi Watts schreef:

Maar zijn die extra scenes dan van dezelfde beeldkwaliteit als de CGI in het spel?

Het spel heb ik uitgespeeld, maar wel met veel moeite. De serie heeft ook voor mij afgedaan na deel VI en VII.

Ghola schreef:

Die zijn inderdaad hetzelfde als in het spel.

Naomi Watts

Herzien en het blijft een prachtige animatie. De kracht van de scene van Tidus' en Yuna's afscheid en de liefde die niet kon zijn is ongekend.

mikoz

Animatie Kan leuk zijn maar haalt et natuurlijk niet bij een echte film.

Imo wel dus.

Wist hij laatst ook al bij Innocence te melden. Blijkbaar wordt dat een wekelijkse boodschap bij random animatiefilm.

avatar van BigX

BigX

Deze film wil ik echt graag zien!! Heb zowel FFX als FFX-2 uitgespeeld, maar lijkt me toch leuk om deze CGI compilatie eens te bekijken!! Maar vrees alleen dat de videotheek deze film niet gaat hebben......

Naomi Watts

Is heel moeilijk hem te krijgen, gelukkig heb ik hem wel. Square Enix

Naomi Watts schreef:

Imo wel dus.

Das mooi toch , dat we niet allemaal dezelfde mening dragen

avatar van Rujar

Rujar

imo ook dus . (bedoel ik dus de mening van Naomi mee )

Naomi Watts

Weer herzien en weer voor de vijfde keer 8 uur volop genoten. Ik ben geen voorstander van lange speelduur film maar Fainaru Fantaji MOET gewoon lang zijn, een heerlijke film.

De bandontwikkeling tussen Yuna en Tidus, de emotioneel geladen 'spheres', de schoonheid en het spirituele karakter van mijn favoriete personage Yuna, maakt van haar zeker weten mijn droomvrouw. De eerder genoemde scenes die kijkbeurt na kijkbeurt hun emotionele kracht niet verliezen, wat een prachtig meesterwerk.

Droomvrouw ?

Het is een animatiefilm ?

What's your point?

avatar van Patro88

Patro88

kheb t spel, mag ik dan ook stemmen?

Naomi Watts

Als je hem hebt rondgespeelt wel aangezien het een CGI storyline compilatie is en over je beoordeling kan ik kort zijn:

avatar van Patro88

Patro88

Tsja, het spelen van t spel kwam eigenlijk wel overeen met t kijken van een film, dusse...

Maar ff over spel/film..

Kbegon met t spelen van FF bij deel VIII, en kheb dat gedaan tot X-2. Dus je kan wel verwachten dat dit meer mn hoekje is. Maar FFX heeft me egt diep geraakt, toen ik 3 jaar geleden, als 14 jarige jongetje, in de zomer dit spel kocht en hem uitspeelde.. Want je hunkert tog wel (zeker als RPG liefhebber) naar dit spel, cker omdat t een (soort van) vervolg is van een meesterlijke serie. Maar dit spel slaat alles. Het verhaal, de beelden, de emoties....

In de +- 60 uur dat ik met dit spel bezig was, waren al die uren de moeite waard om bezig te zijn met dit spel.

De scenes die mij t langst bijblijven zijn:

- Als Auron in t begin Tidus meeneemt naar Spira; dit zou zijn leven veranderen..

- De afscheid tussen Yuna en Tidus ('I love you...' )....Scene uit Titanic is rotzooi vergeleken met dit....

- En natuurlijk als het voor Yuna allemaal teveel wordt en de daarop volgende scene met Tidus.

Als je niet aan de dvd kan komen, koop dan t spel en desnoods de PS2 want dit is gwn verplichte kost.