The League of Gentlemen's Apocalypse (2005)
Genre: Komedie
Verenigd Koninkrijk / Ierland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Steve Bendelack
Met onder meer: Mark Gatiss en Paul Hays-Marshall
Plot The League of Gentlemen's Apocalypse
"To save their world... They're coming to ours..."
Het fictieve stadje Royston Vasey stevent af op de apocalyps. Voor de bewoners is er maar een mogelijkheid om aan het definitieve einde te ontkomen. Ze moeten zien te vluchten naar de echte wereld om diegenen die ooit het stadje en haar inwoners verzonnen te gaan zoeken. Er volgt een lange reis met vele obstakels.
Damon
Barbara Dixon
Dahlia
Lindsay
Johnny
Claire
Jeremy
Koen janssen
Hier verwacht ik veel van. De serie vind ik tenminste fantastisch.
Angel Peacock
In de bios in Londen gezien. Viel helaas tegen...de TV serie is een stuk leuker! het verhaal van de film was nogal ver gezocht. Zaten wel een aantal vermakelijke stukken in.
as
Koen janssen
Vond hem inderdaad minder dan de serie. Het verhaal was toch wat vergezocht. Maar door een aantal goede grappen kom ik toch tot 3*
Macmanus
Een paar geestige scènes, maar nergens zo briljant als de serie. Best uit te zitten, maar ik hou het gewoon bij de serie. 3*
feyezuid
Ik wist niet wat ik er van kon verwachten, maar ik vond het een hele leuke film!
Best lollig, maar omdat ik de serie niet zo goed ken ben ik bang dat ik het nodige gemist heb. Voorlopig 3,5*.
Zag tot nu toe de eerste twee series en de live dvd. Dat vond ik allemaal erg goed. Dit is minder?
Heb dus te weinig gezien van de series om dit te beoordelen, maar ik denk dat je dit ook wel zult waarderen. Die afleveringen die ik zag waren wel briljant trouwens, dus denk wel dat dit wat minder is dan de serie.
ASroma
wat een tamme en flauwe humor.......eigenlijk gewoon een k*t film.
1 ster
bert_vl
helemaal mee eens
waarschijnlijk komt het doordat ik de serie niet ken, maar ik vind deze film waardeloos, met een hoofdletter.
AardeWerk
Ik ken de serie helaas niet. Maar de film is een echte afknapper. Ik hou van absurd en banaal. Maar deze film slaat de plank volledig mis. Ik geef niet snel lager dan een 2* en doe dat ook nu niet, maar het had niet veel gescheeld of .......!
feanaro surion
Raar al deze slechte reacties en ben benieuwd hoe geniaal de serie moet zijn als dit als erg slecht wordt beschouwt. Vond het gewoon een erg leuke en vermakelijke film met leuke verwijzingen naar de vele wat is echt en wat niet film (een verhaal, in een verhaal, in een verhaal, in een verhaal)
Mug
Blijkbaar wilde het trio een bioscoopfilm maken voor een breder (tiener)publiek dan puur de tv-serie-'worshippers' (waar ik ook bij hoor). Dat bleek al uit de non-League of Gentlemen grap "de klaarkomende giraffe die zijn sperma over een menigte mensen 'kwakte'". Dat beloofde dus al niet veel voor de fans. Gelukkig was er nog voldoende te genieten van echte LoG-grappen (de hond met zo'n megading om z'n nek die fungeert als vlieger) en van een aantal sterke grappen van de vaste personages, die alleen te begrijpen zijn voor de fans.
Maar ja, het verhaal is behoorlijk zwak, en moest gepaard gaan met veel lelijke special effects. En te weinig airplay van m'n favorieten Tubbs en Edward [are you local?]. Ach ja, we kunnen niet alles hebben. Houd het maar bij de tv-afleveringen, beste fans.
Aardig, maar zwaar onder de maat. 2,5*
Betamax
Nou ik ken de serie niet enik weet niet of dat wat uit maakt maar de film was tamelijk slap.
Er zaten wel leuke momenten in maar de uitvoering en de effecten zijn erg matig.
Manitobas
Teveel verhaal en te weinig humor. Toch vermakelijk. De serie is idd geweldig.
Donkerwoud
Zie wel in waar de kracht van de oorspronkelijke serie ligt, maar deze film is toch wat aan de magere kant.
lars-pixar
The League of Gentlemen's Apocalypse.
Wat een stelletje amateurisme zeg.Film begon op zich wel leuk maar na de 70 min leek het of de film ure duurde zo lang?Goed verhaal na de 70 minuten dan.De grappen waren voorspelbaar.De grape daar moet je maar van houde, en de film ook.Met geluk dat ze worde geproduceerd door Universal, anders kwamen ze niet ver.
lezertje
Het originele en ingenieuze script van deze hilarische film laat de serie in één klap totaal verbleken en plaatst de serie ver in zijn schaduw.
nachtvlinder
Wou mijn dvd speler op mijn nieuwe laptop testen... Deed het perfect.... Maar deze film is bagger... Aardig geacteerd, maar een super stom verhaal, met slechte special effects... Kinderachtig...gewoon niet kijken.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix