Genre: Avontuur / Familie
Nederland
Geregisseerd door: Johan Nijenhuis en Dennis Bots
Met onder meer: Vivienne van den Assem, Patrick Martens en Monique van der Werff
5,3 (514)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 juli 2005
Bekijk via Videoland
Plot Zoop in Afrika
In Zoop the Movie gaan de Rangers via een uitwisselingsprogramma naar het kleurrijke Zuid-Afrika. Daar aangekomen merken ze dat het in het Wildpark heel slecht gaat met de wilde dieren die er wonen. Ze willen niets liever dan de dieren helpen en zetten alles op alles om de dieren een beter leven te geven. Dit gaat echter niet zomaar, al snel merken de Rangers dat het er in de natuur heel anders aan toe gaat dan in de dierentuin en zijn ze overgeleverd aan de natuur en het grote avontuur...
Sira Schilt
Aaron Zomerkamp
Shafira
Cornelis De Groot
Kabukiman
Mag zo zijn, maar zo irritant als Georgina zijn ze toch echies niet.
Zombie McGruder
NFC Boxoffice afgelopen wee...
Een schamele derde plaats met 184.193 euro in het eerste weekend. Ik snap dit niet echt. Dacht dat Zoop zo enorm populair was onder tweens en dat er in de voorverkoop al duizenden kaartjes waren verkocht...
joycietjuh
Ik ben dus WEL naar Zoop in afrika geweest en het is een geweldige film! ook vind ik dat je niet zomaar kritiek moet uitbrengen over een film die je niet eens gezien hebt! Want voor nijenhuis producties kennende is Zoop in Afrika een hele verbetering! Bovendien las ik ergens dat er geen zoop in India komt maar een Zoop en de Amazone of dit ook echt waar is geen idee, maar een vervolg komt er bijna zeker!!
In de film word goed geacteerd en het is gewoon een Top film!
neo
Die dames bakken er toch ook echt weinig van.
Eens. Had nu weleens 'zin' om voor het eerst een stukje te kijken van de serie. Zag 5 minuten met Sabine Koningin en ik kon het niet meer aan zien.
neo
Oeps ja het er worden wat sprongen misschien tussen de twee gemaakt.
Kabukiman
De film is een hele lange en prima aflevering uit de serie, je kunt hem niet los daarvan zien. En het lijkt me ook onmogeljik om een serie die al 3 seizoenen loopt EN de erbij behorende fim te beoordelen aan de hand van 5 minuutjes.
Zoop en de Amazone lijkt me wel wat - moeten ze Ruggero Deodato aantrekken als regisseur!
neo
En het lijkt me ook onmogeljik om een serie die al 3 seizoenen loopt EN de erbij behorende fim te beoordelen aan de hand van 5 minuutjes.!
Qua acteerprestatie(s) misschien. Dat het uiteindelijk als film gewoon wel leuk kan zijn en vermakelijk kan en dat soort dingen erdoor heen glippen zou in ieder geval makkelijk kunnen...
NFC Boxoffice afgelopen wee...
Waarbij moet worden aangetekend dat het soieso momenteel huilen met de pet op is qua bioscoopbezoek. Hopelijk is het het weer.
cornelis
De Nederlandse jeugdfilm Zoop in Afrika is verkocht aan Brazilië, Frankrijk en Zweden. Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis woensdag gemeld. Bovendien is er vanuit het buitenland interesse getoond voor een remake van de serie
Zoop.
Zoop.
Ligt dat nu aan mij of hoor ik veel vaker over belangstelling voor remakes van Nederlandse films/series dan dat er daadwerkelijk gemaakt worden? (Ik kan me uit mijn hoofd alleen remakes van All Stars en Spoorloos herinneren).
cornelis
Bij veel succesvolle films is er natuurlijk belangstelling (zo werkte de internationale filmmarkt blijkbaar). Maar belangstelling is gratis, als je begrijpt wat ik bedoel.
Denk ook dat je ergens in je achterhoofd het verhaal van die Indiase prins hebt zitten, die 4 NL films wilde gaan remaken. Toen ik dat verhaal indertijd las, dacht ik: you gotta be shitting me. En uiteindelijk bleek daar natuurlijk ook niets van door te gaan (al is er wel degelijk serieus over gesproken).
Mag zo zijn, maar zo irritant als Georgina zijn ze toch echies niet.
Vanwaar die hekel aan Verbaan? Zou me niks verbazen als die in de toekomst nog best leuke rollen gaat spelen.
Ik heb ook het idee. van Gogh riep het bijvoorbeeld bij elke film en na zijn dood riep zijn producent het opnieuw. Verder zouden er remakes komen van Rentafriend, Zus & zo, Costa!, Science Fiction en weet ik niet wat.
Maar van de soap Zoop kan ik het me op zich best voorstellen.
Kabukiman
Ze werkt op mijn zenuwen, kan er niks aan doen. Echt onsympathiek vind ik haar niet eens, maar elke film waar ze in zit vind ik toevallig net een prul, en dan al voordat ik weet dat zij er in zit, dus dat helpt ook al niet. Als ik haar dan een keer zie akteren moet ik snel gaan zitten anders zakt mijn broek af. En als ze eens als Zichzelf in een of ander programma verschijnt is zo echt zo ongelofelijk dom dat ik me erover blijf verbazen (OF ze laat dan haar echte akteertalent zien en doet alsof - in dat geval is het een topactrice die ik nog heel wat echt goede films gun).
Maar ik heb dat met wel meer mensen hoor. Will Smith (die toch echt wel kan acteren, vrees ik) werkt ook op mijn zenuwen - ik heb hem eens over zijn kinderen horen praten en mocht de man meteen, maar als ik zijn smoel zie dan haak ik gewoon af. Hoe dat nou presies komt is heel lastig uit te leggen, weet ik niet.
Maar als we Nijenhuis films moeten hebben, geef mij dan Monique van der Werf maar - een verfrissende aanwinst vergeleken bij Georgine. Maar dat vind ik, hoeft niet voor iedereen te gelden, natuurlijk.
jordybeukeboom
UTRECHT - De film Zoop in Afrika is bekroond met een Gouden Film. Sinds de première op 14 juli hebben 100.000 mensen de film gezien, meldde het Nederlands Film Festival maandag. De cast neemt de gezamenlijke prijs van het filmfestival en het Nederlands Fonds voor de Film donderdag in Utopolis Almere in ontvangst.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Ik wil bij deze al mijn positieve opmerkingen over meneer Nijenhuis terugnemen! Ik vind het walgelijk dat kinderen moeten BETALEN voor promotiemateriaal als een making-off! Johan, schaam je!
Persbericht Nederlands Film Festival
Utrecht, 25 juli 2005
ZOOP IN AFRIKA al na tweede weekend Gouden Film
Vandaag passeert de 100.000e bioscoopbezoeker de kassa voor ZOOP IN AFRIKA. De spannende avonturenfilm wordt daarom bekroond met de Gouden Film. De cast neemt donderdag 28 juli om 15.00 uur de prijs in ontvangst in Utopolis Almere.
Regisseur Johan Nijenhuis is zeer tevreden over het resultaat: "Ik was al blij met de goede recensies en met de enthousiaste reacties van de bezoekers. Maar dat we zo snel de 100.000 bezoekers zouden halen, maakt het plaatje compleet!".
ZOOP IN AFRIKA draait op dit moment in 100 bioscopen.
De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
neo
Was dat bij de voor-premieres? Making of's zijn ook nog heel wat waard zeg.
Kabukiman
Maar natuurlijk moet men betalen. Als je de keuze hebt uit een Kale dvd of een Special Edition met making-of's enzo dan betaal je daar toch ook extra voor??
Waarom is een "making of" ineens "promotie-materiaal"?? Ik zou wel 9,95 over hebben vor een Making Of dvd van THE FUNERAL, WHAT DREAMS MAY COME, CANNIBAL HOLOCAUST of THE PROPHECY, om er maar een paar te noemen.
En de kinderen kregen bij de voorpremiere allemaal een tas uitgereikt met foto's, stickers en bovendien van elke Ranger nog eens een gesigneerde foto, van betreffende ranger ZELF met een vriendelijk woord overhandigd.
Begrijp me niet verkeerd - natuurlijk wordt er aan dit sort series en films veel geld verdiend, vooral aan kinderen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het als vader bijzonder vind tegenvallen wat er aan merchandising te koop is, wordt bijzonder slecht uitgebuit.
Wat me overigens opvalt is het gezever over het acteerwerk - maar mensen, als je het vergelijkt met Russell Crowe in Gladiator is de prestatie van de Zoopies toch absolute wereldklasse??
miss con
had ik niet verwacht, van zoop. Ik vond hem eng. ik ben dan ook nog maar 11 maar ik en mijn vriendin zaten keihard te gillen toen bijvoorbeeld die schorpioen in moes'broek kwam. gewoon goor!!
zoop is kwa acteerwerk op zeer laag niveau, die bionda irriteerd me verschrikkelijk, niet alleen haar karakter, maar ook haar stem en haar hopeloze acteerwerk. Jammer dat die alwin weg is, die vond ik nog het beste...
het verhaal sloeg nergens op, ik als bijna volwassene (hihi) begreep zelfs niet waarom die sylvana enzo de rangers wilden vermoorden. door alle dramatische gebeurtenissen kwijnt het verhaal een beetje weg.
Kabukiman
Jammer dat die alwin weg is, die vond ik nog het beste...
Nou - als je het over slecht acteren hebt, spande Alwin toch wel de kroon van het hele stel. Zijn opvolger Aaron is wat dat (en het karakter dat hij speelt) een hele verbetering.
Dan heb je niet goed opgelet, hoor! Kwam duidelijk over, naar mijn altijd onbescheiden mening.
miss con
Als jij dat dan zo goed begrepen hebt, vertel mij dan, waarom die gasten de rangers dood wilden hebben? En wat Alwin betreft, iedereen heeft zijn eigenmenig... blijkt
Trip Fontaine
Ach, in dit soort simpele films willen de boeven altijd mensen vermoorden, gewoon omdat ze op school niet hebben opgelet en daarom maar boef zijn geworden.
Bovendien is het een zwaktebod om te zeggen dat de kijker niet goed heeft opgelet als het verhaal op een onhandige manier wordt verteld.
miss con
precies, helemaal mee eens!
Nounou - niet zo boos
Kan het natuurlijk ook een zwaktebod noemen te zeggen dat de film niet deugt als de kijker hem niet snapt.
Naar mijn mening (en die van mijn kinderen, en hun vriendjes en vriendinnetjes) was het meer dan duidelijk.
De rangers waren in een uitwisselingsproject uitgenodigd naar het wildpark in Zuid Afrika te gaan, maar de lieden die dat park runnen (Sylvana en haar baas) hadden daar helemaal geen zin in omdat ze in plaats van voor de beesten te zorgen de boel stiekum commercieel exploiteren door de dieren te verkopen aan de hoogstbiedende en goedbetalende jagers toe te laten. Omdat dat niet aan het licht mag komen moeten de lieden die hun neus in hun zaken komen steken dus uit de weg worden gruimd.
En dat iedereen een eigen mening heeft.....wel, daar is toch zo een forum voor? Ik vond het best een interesante diskussie als iemand het over de acteerprestaties heeft (en daarmee een film wil kraken) terwijl in dezelfde tekst een voorbeeld wordt aangehaal van iemand die ik de allerslechtste akteur uit de serie vind.
Waarom vindt de een iemand slecht en de ander diezelfde juist uitstekend? Ik vind dat boeiend, kan er niks aan doen
okee, das duidelijk
waarom is alwin zo slecht? Ik vind Bionda bijvoorbeeld veel slechter. En wie vind u dan wel het beste?
Kabukiman
Ik ben geen U hoor (ik voel me al zo oud, hier, op dit forum). Of we spreken af dat ik ook U tegen jou zeg.
Eeeh tegen u dan ......
Ik had bij Alwin altijd het idee dat hij zijn teksten van een blaadje oplas, vooral als hij (zoals in zijn laatste periode in de serie) geemotioneerd en boos was over de situatie, wanneer hij tegen Elise over de hele toestand in het park praatte - het kwam niet erg overtuigend over.
Bionda is inderdaad ook niet al te diepzinning, maar die heeft dan weer het voordeel dat ze een emotieloze truttebol speelt :O)
Maar Bastiaan vind ik ook een enorme oelewapper, eerlijk gezegd, komt ook totaal niet over of hij nu grappig, boos of verdrietig moet zijn (al moest ik een keer heel hard lachen toen Moes per ongeluk zijn Taffieboek aan Gaby had gegeven en Bastiaan reageerd met een heel diep "uh oh").
De besten vind ik (maar daar hoeft uiteraard niemand het mee eens te zijn, al vind ik zelf natuurijk altijd wel dat ik erg gelijk heb
) Monique van der Werff als Taffie, die kan haar emoties goed tonen ook zonder iets te zeggen (let eens op haar gezicht als Moes de schorpioen op zijn schouder heeft en ze eerst denkt dat hij zich aanstelt en dan het beest ineens ziet - maar ook als ze echt kwaad is enzo), Juliette van Ardenne als Sira (hoewel ze in de tv serie beter tot haar recht komt als in de film - haar gezichtsuitdrukkingen als ze boos is vind ik geweldig, vooral dus de scenes met haar moeder) en Jon Karthaus als Moes vind ik altijd zeer te pruimen, in de film is hij eigenlijk de enige die een hele ontwikkeling doormaakt: eerst bangig, langzaamaan vooral als het voor iemand anders nodig is steeds moediger. En Sander Jan Klerk als Aaron vind ik ook erg naturel. Ik vond het jammer dat zijn rol in de film vrij beperkt was.
miss con
daar ben ik het met je eens, taffie en sira zijn het beste. Moes speeld nu ook in een andere serie, van talpa. Daarin speeld hij een stoere versierder, en dat past niet bij hem, dat kan ie niet. Ik had een voorstukje gezien en ik vond hem niet goed. De andere acteurs trouwens ook niet, de vader van Moes in de serie is die man uit het zonnetje in huis.
Kabukiman
ja, die ongelofelijk irritante John Kraaykamp Jr. Dat is iemand die ik echt helemaal niet kan uitstaan. Moes gezien in dat stukje - het rare is dat hij eigenlijk hetzelfde praat als in Zoop en dat past slecht bij de rol. Maar ik zal het wel vaker gaan zien, zo vermoed ik.