Genre: Drama / Actie
Met onder meer: Chris William Martin en Marnie Alton
3,6 (533)
Plot Nature Unleashed: Volcano
"Violence Beyond Escape"
Een klein Zuid-Amerikaans dorpje wordt bedreigd door de lavastroom van een uitbarstende vulkaan. Vulkanoloog Russell Woods zet zijn leven op het spel om zoveel mogelijk mensen te redden, maar zijn vrouw Dee en vele dorpelingen vinden alsnog de dood. Enkele maanden later reist Russell naar Italië om het geboortedorp van Dee te bezoeken. Hij ontdekt dat de nabijgelegen Mount Magdalena in werkelijkheid een ontwakende vulkaan is die het hele dorp bedreigt. Maar niemand gelooft hem...
Rudie
Doordat het zo ongeloofwaardig is wordt het weer een beetje (!) grappig. Het is een rampenfilm uit 1997 en dat zegt alles wel denk ik.
Viv
Ik heb de film gezien, maar dat verhaal klopt helemaal niet!
Die ik gezien heb ging over een vrouw die komt te sterven bij een vulkaan uitbarsting.
Weken later gaat haar man naar haar geboortestreek en komt daar in contact met een jong meisje dat vreemd doet. Zij voorspelt een uitbarting van de nu nog slapende vulkaan. Enz...
Rudie
Je verwart deze film met Volcano denk ik.
Ja, je hebt inderdaad gelijk Kos. Ik reageer wel erg laat hè? Hoe ik dat heb gehad mag Joost weten.
Patrickw81
Ik heb de film gezien, maar dat verhaal klopt helemaal niet!
Ik dacht gisteren ook Volcano met Tommy lee jones te kijken maar ik heb deze dus gezien, verkeerde dvd in de verkeerde hoes. Maar deze omschrijving klopt wel.
snuitje
Het verhaal klopt inderdaad van geen kant.
Bovendien zit de enige actie in het begin..slechte film zonder spanning. Jammer
Chattingforum
Nog nooit deze film gezien, maar moet hem wel zien, al zie ik aan de reacties dat het nutteloos gaat worden. Agh 1 uur extra lang opblijven om deze film te kijken kijken kan geen kwaad. SBS6 moet altijd zonodig niet aan hun afspraak houden net als de laatste keer, kwam deze film ook pas om 12 uur:@
ferry87
Echt mooie film. goed geacteerd, hoop lekkere wijven. Mooie graphics ook. Echt spannende scenes. Het zag er heel erg echt uit. Ga ik zeker nog een keer kijken. De scene in de heli was echt verrukkelijk om naar te kijken.
Groetjes Ferry
PS.De andere films uit deze serie zijn ook echt geweldig!!
Mr. Chiel
Groetjes Ferry
PS.De andere films uit deze serie zijn ook echt geweldig!!
Hoeveel had je op toen je de film keek en 'm 5 sterren gaf?
DVD-T
Je kent het wel, je bent een avondje aan het bankhangen, er is niets meer op tv en ineenkeer kom je langs een zender waarop net een film begint. Toch maar besluiten om te gaan kijken ipv. je beeldscherm dit niet aandoen. Het gekke is, je blijft ook nog gewoon kijken, want er is toch niets anders op. Wat een marteling deze film. Nergens spannend, totaal niet boeiend en erg beroerd acteerwerk. Waar hebben ze deze mensen gevonden? Niet om aan te zien zo slecht, en dan nog de wel erg slechte dialogen, om de rillingen van te krijgen. Je hebt de afstandsbediening in de hand, maar nee toch nog even blijven kijken. Dan komt de ramp die met wel heel slechte effecten is weergegeven. Die religieuze ondertoon lag er ook veel te dik boven op. Naderhand wil je deze film zo snel mogelijk weer vergeten.
ferry87
Hoeveel had je op toen je de film keek en 'm 5 sterren gaf?
Te veel dus
Tarkus
Net als bij de 2 vorige filmen die ik in deze reeks heb gezien ('Fire' & 'Tornado') is ook het de 'natuurramp' van ondergeschikt belang en primeert het duistere verhaal.
Het eigenlijke verhaal gaat over bezetenheid, een ziel die in een ander lichaam kruipt, enfin je kan het niet gek genoeg bedenken, zelfs de duivel speelt erin mee.
Omdat het verhaal daaromtrent wel leuk was om volgen een wat hogere score dan de beide vorige prent die ik reeds heb vernoemd.
Samengevat de 5 filmen in de box: de titel 'Disaster Collection' met als ondertitel 'Nature Strikes Back' is totaal misplaatst. Op de eerste filmen na ('Avalance' en 'Earthquake') hebben de filmen niets te maken met natuurrampen, ze dienen eigenlijk als achtergrond van een heel ander verhaal.
Deze reeks is dan ook een teleurstelling als je ze hebt gekocht als rampenfilmen, zoals ik, want je verwacht wel wat anders.
De box kostte nog geen 8 €, een geluk dat ze niet duur zijn, maar zelfs dan zou ik de aankoop zeer zeker afraden.
Je kan betere filmen kopen voor die prijs.
Phantasm
Beetje ongeloofwaardig allemaal, een verhaal met een duivel enzo, flauwekul allemaal, het laatste half uur was nog net om aan te zien.
Weertenaar
Vooruit; een 1 omdat ik me op het ergste had voorbereid en het zowaar nog alleszins meeviel.

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij