• 9.372.354 stemmen

Met onder meer: Yuta Hiraoka, Shihori Kanjiya en Yuika Motokariya

Gesproken taal: Japans

Plot Suwingu Gâruzu

"Girls meet Jazz!!!"

Zeventien meisjes en één ongelukkige jongen zitten tegen wil en dank met elkaar opgescheept tijdens het jaarlijkse zomerkamp. Om de sfeer in de groep te verbeteren hebben de kampleiders er niks beters op gevonden dan de tieners muziekinstrumenten in de hand te drukken. En het lijkt nog te werken ook, want binnen de kortste keren ontpoppen de verveelde jongeren zich tot vaardige muzikanten.

Tomoko Suzuki

Supermarket Manager

Yasumi Suzuki

avatar van Cwk

Cwk

Tegen mijn verwachtingen in zijn de meeste acteurtjes niet bandleden die met zijn allen gecast zijn. Er zijn intensieve lessen aan vooraf gegaan. Geen excuus voor het acteerwerk dus. Daar moet ik aan toevoegen dan zelfs als veteraan animekijker ik moeite had met de intens vervelend intonatie van de schoolmeisjes.

Maar kom je over het eerste half uur heen dan went het slechte acteerwerk, en ontvouwt zich een vrij amusant maar vooral muzikaal prettig einde.

avatar van J.T.O

J.T.O

Cwk heeft alles eigenlijk al gezegd. Persoonlijk gezien vind ik Waterboys veel beter, maar allebei de shows hebben een zeer leuke afsluiting.

avatar van danuz

danuz

Bij vlagen weet Swing Girls zich los te wikken van het collectieve gejengel van de meiden en de nogal flauwe en vaak net niet goed getimede humor. Op die momenten zie je ineens hoe mooi het landschap is en hoe gezapig zo'n sfeertje daar kan zijn. Verhaal heeft verder niet veel om het lijf, alhoewel het best kijkbaar is. Jammer van de overacting, want wanneer alles iets meer op zijn beloop wordt gelaten en het tempo wat omlaag wordt geschroefd is het eigenlijk best een fijne film..

(Trouwens benieuwd wat ik nu van Waterboys zal maken, vond hem toentertijd erg grappig, maar na het zien van de humor hier moest ik toch even fronzen.)

avatar van Baggerman

Baggerman

Als je de eerste regel van de synopsis leest: 'Zeventien meisjes en één ongelukkige jongen zitten tegen wil en dank met elkaar opgescheept tijdens het jaarlijkse zomerkamp', dan zou je bijna denken dat die gozer homo is, nietwaar?

Enfin, niet zo'n beste film met een wat mij betreft véél te ongeloofwaardig plot/verloop. Linda Linda Linda vind ik toch beduidend beter dan deze film.

Toch heb ik me wel vermaakt. De film ligt niet zwaar op de maag en het is geen straf om deze te moeten kijken.

Ik zag ook Naoto Takenaka nog even in een grappig bijrolletje (de wiskundeleraar).

avatar van BBarbie

BBarbie

Een groep jolige en giebelende jonge meiden werpt zich op de muziek, aanvankelijk met de nodige tegenzin en scepsis, later met toenemende bezieling. Uitgezonderd de slotnummers is de kwaliteit van de muziek net als van het acteerwerk niet om over naar huis te schrijven, maar dat mag de pret niet drukken. Want het is ondanks die tekortkomingen een vermakelijke film, al zakt ie in het middengedeelte een klein beetje in.