Pinocchio's Revenge (1996)
Geregisseerd door: Kevin Tenney
Met onder meer: Brittany Alyse Smith en Ron Canada
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Pinocchio's Revenge
"Evil comes with strings attached."
Advocate Jennifer is in het bezit van een Pinokkio-pop, gemaakt door de veroordeelde moordenaar Vincent Gotto. Haar dochtertje Zoe denkt dat dit haar verjaardagscadeau is en raakt heel erg aan de pop gehecht. Plotseling gebeuren er nare dingen met personen die Zoe tegenwerken. Zoe schuift de schuld in de schoenen van Pinokkio. Dan belooft Pinokkio aan Zoe dat, als ze zijn marionettouwtjes doorknipt, hij heel erg braaf zal zijn...
Jennifer Garrick
Barry
District Attorney
Pinocchio
Justice4All
Vervolg op de eerste deel, deel 1 sloeg nergens op deze zal wel dubbel zo niks zijn.
Infernal_Lady
Bij mijn weten is dit het eerste deel...
En ik vond dit wel nog een leuke film.
Wel een beetje in de traditie van childplay maar dat kon de pret niet bederven. Ik geef hem een 3.
† I F †
Justice4All
Mijn fout, is als alternatieve titel al aangegeven.
In ieder geval ik blijf op mijn standpunt wat ik hierboven hebt gegeven. KORTOM: slecht!
djelle
Fijn concept, weliswaar een deel afgekeken van Child Play, maar het is plezierig en verfrissend om eens een horrorversie van de bekende houten liegepop te zien. Met momenten vrij spannend, maar het wordt nooit echt eng of overtuigend. Mits wat meer aandacht naar sfeer, een aangenamer tempo en iets sappigere moorden, was dit een ideale herbeleving van typische 80's-horror geweest. Het nodige naakt is alvast aanwezig. 2*
Gizzmann
Dit lijkt me dus persoonlijk DOOENG! Ik heb echt poppentrauma's! Die poster alleen al. Ik moet deze toch maar eens kijken
Jessu123
een pop als moordernaar. lijkt net op kippenvel
TimD
Pinocchio's evil twin brother? Een kind zou deze maar perongeluk kopen, denkend dat de gewone Pinocchio gekocht wordt...
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
vond hem ook niet slecht, toch wel origineel gevonden ergens, alhoewel er al veel films van moordende poppen bestaan. Ik vond hem wel OK
timburton
kippenvel
En dat is weer nageaapt van Child's Play/Chucky. Verder trouwens tamelijk vermakelijk. 2,5
Zeer aardige horror film met de nodige spanning
Beetje horror en meer thriller.
Acteren van het meisje was keurig.
goongumpa
Haha, ik was altijd al bang voor die pop (uit die film met Martin Landau).
Vascago
Matige film. Nergens werd het ook maar spannend of eng of bloederig.
Ik denk dat als deze film 10 jaar eerder was gemaakt dat ik het dan een fantastische film had gevonden. Nu was het een duidelijke poging om de 80's horror een vervolg te geven, maar miste het alles wat juist de films in die tijd zo mooi maakt. De kleding, de kapsels, de foute/stompzinnige dialogen, de gore, de cheesy effecten, de muziek en bovenal de sfeer. Jammer !!
movie acteurs
Ik vond het ook maar een bijzonder matige film. Het concept is nog best geinig maar de inhoud van de film was eigenlijk niet echt iets om naar huis te schrijven. Al met al krijgt het een kleine 2,0.
alexspyforever
Vergelijkingen met Child's Play zijn natuurlijk niet raar. Maar deze vond ik toch een pak interessanter omdat ze hier tenminste iets goed doen met de oorspronkelijke versie van Pinocchio. Toegegeven het verhaal had wat meer worden uitgediept zeker het achtergrond van Pinocchio zelf. Het einde vond ik ook een beetje ontgoochelend, bleef toch met vragen zitten.
edit: toch slimmer dan verwacht en mijn vraag toch beantwoord, ik had een belangrijk element over het hoofd gezien, er komt een halve ster bij!
Tonypulp
Is eigenlijk al voorbij voordat je het doorhebt. Nogal voortkabbelend poppen-filmpje; volgens het bekende recept. Maar Pinocchio's Revenge heeft wel een aangenaam extra laagje: leeft de pop überhaupt wel? Wat dat betreft best een serieuze variant, maar dat houdt het verborgen tot het eind.. en dan is je geduld wel getest. Iemand op IMDB omschreef het als een mix tussen Child's Play (duh) en Pin. Daar kan ik me wel in vinden. Behoort niet tot het leukere werk van Tenney, maar zelfs dan is het nog onderhoudend genoeg.
Fransman
Vermakelijk filmpje waar ik me best mee heb geamuseerd. Oké, misschien geen hoogvlieger en nogal clichématig (natuurlijk dat onweer, altijd weer dat onweer), maar verder bekwaam in elkaar gezet en netjes afgerond. En die blote Italiaanse au pair als kers op de taart. Wat wil je nog meer?
Noodless
Degelijke fantasievolle horrorfilm waarbij je als kijker lang in het ongewisse wordt gehouden of de pop nu wel of niet tot leven komt. Dat is de kracht van de film want zelfs bij het einde ben je als kijker nog even aan het twijfelen, maar door één scène wordt het duidelijk gemaakt dat het vooral in de hoofden van zowel moeder als dochter zit en bepaald wordt door de pop om de één of andere reden. Dit mysterie blijft wel vaag, al maakt de openingsscène duidelijk dat wanneer de pop een verbinding heeft met de ziel van het kind het een verloren zaak is. Daarom dat die papa van de jongen in begin van de film zijn zoon samen met de pop wil begraven. Echt griezelig wordt het weliswaar niet, maar het verhaal wordt goed opgebouwd met aandacht voor de hoofdpersonages die prima vertolkt worden door de moeder en dochter (Rosalind Allen en Brittany Alyse Smith ). Candace McKenzie speelt de Italiaanse au pair en zorgt voor een leuke naaktscène in de douche waarbij Pinocchio haar in de gaten houdt. 6,5/10

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Child's Play 2