Doing Hard Time (2004)
Geregisseerd door: Preston A. Whitmore II
Met onder meer: Boris Kodjoe, Sticky Fingaz en Michael Kenneth Williams
Plot Doing Hard Time
De 7-jarige zoon van Michael Mitchell wordt doodgeschoten tijdens een mislukte drugsdeal. De twee schutters worden gearresteerd, maar er is geen bewijs dat één van hen het dodelijke schot gelost heeft, waardoor zij er met een relatief kleine straf vanaf komen. Michael, die zijn vrouw vlak daarvoor al aan kanker heeft verloren kan niet leven met dit onrecht. Hij beraamt een plan, waarvoor hij zelf eerst in dezelfde gevangenis als de twee criminelen moet belanden.
Michael
Curtis Craig aka: Durty Curt From Detroit
Eddie Mathematic
Captain Pierce
Det. Anthony Wade
Officer David Teal
m.de.haan
fatamorgana
nou ik vind dit wel een gave film. vooral het verhaal sprak me aan.
ik geef hem 4 sterren.
Snuck
maar voor wie van actie houdt wel een aardige film.
het lijkt mij ook een goede film en waarom zou het allemaal niet kennen? of hou je van meer realistische films zoals ET":?"
Movie Men Tinus
Lijkt mij idd wel een vette film
Ook het verhaal lijkt mij wel top
tevelenco
slechte film
met een goed verhaal wat heel slecht was uitgewerkt , daar had veel meer ingezeten
ook de akteerprestaties en de aktie vielen mij zwaar tegen
de aktie scenes hadden niet meer om het lijf dan wat vechtpartijen in en rond de gevangenis
en ook de beelden in de gevangenis leken mij zeer onwaarschijnlijk
nee deze film was echt een domper , hier had ik meer van verwacht 1.5 *
Agony
- 1985 berichten
Niet echt heel best; het verhaal is te onwaarschijnlijk (je mishandeld een politieagent om bij de moordenaar van je zoon in de gavangenis te komen...yeah right... wat zijn de kansen dat je echt in dezelfde gevangenis terecht komt) en op het eind is de logica al helemaal ver te zoeken. 2,5 ster.
krabat
inderdaad een zwak verhaaltje met zeer slecht acteerwerk. De echte liefhebber van jailmovies zal dit niet waarderen.
schorpio1970
Middelmatige film, waar ik meer van had verwacht.
Het actie-nivo is aardig te noemen en ook de snelheid van het verhaal is goed.
Maar absoluut geen vrijdag-avond topper !!
Token
Op zich leuk verhaal en heeft me kunnen boeien tot het einde. Helaas had ik meer van het einde verwacht. vond het namelijk nogal verwarrend.
maar toch een leuk zondag avond filmpie...
2,5
andrew
Helemaal mee eens, verhaal is echt ongeloofwaardig, zeker wat er in het laatste half uur gebeurd!!!! 2,5*
robdebob
Aardige film, die onwaarschijnlijk is.
Verhaal dat er in zit kan een les zijn voor menigeen.
Acteer talenten genoeg
al met al een film die voor mij matig tot goed gewaardeerd wordt.
groet Rob
* 2,5
eldorado
slechte film
ook de akteerprestaties en de aktie vielen mij zwaar tegen
en ook de beelden in de gevangenis leken mij zeer onwaarschijnlijk
nee deze film was echt een domper , hier had ik meer van verwacht 1.5 *
Helemaal mee eens ,de gemiddelde waardering staat naar mijn mening veel te hoog.
Nieke
Ik ben al blij met een gemiddelde van 3*, ik heb 'm nu klaarliggen om straks te bekijken.
Het lijkt een vrij originele film, met natuurlijk de nodige clichés, die je in elke film wel kunt spotten.
Ik laat jullie nog iets weten...
Hansjuh
Redelijke film, niet echt super, maar wel leuk om een keertje te kijken. Van mij krijgt hij 2,5*
Waku
Film lijkt een beetje op een van de afleveringen uit de gevangenis serie OZ die jarenlang door RTL5 werd uitgezonden.
Geen topper deze actiedrama maar wel leuk om tussendoor te zien. Het belachelijke einde doet Doing Hard Time een beetje de das om...
Voor de rest vermakelijk.
Voldoende.
Tich
Wat een misbaksel deze film! Slecht acteerwerk, ongeloofwaardig, clichématig.. 1,5 * krijgt 'ie van mij.
ASroma
inderdaad wel een beetje erg cliche allemaal, maar dan nog blijft hij wel vermakelijk. Je moet natuurlijk wel van het genre en soort film houden. Vooral het einde is erg cliche allemaal, dat gevecht en dat de vijanden elkaar helpen, hahaha ik moest er wel om lachen.
Nepperapper
maar voor wie van actie houdt wel een aardige film.
Ik heb em gister proberen te kijken. Na 20 minuten kon ik het gewoon niet meer aanzien. Camera en acteerwerk is echt van een super laag niveau. Het verhaal was wel geinig maar kon duzend keer beter uitgewerkt worden. Tevens leek het wel een homofilm....
Een van de slechtste films ooit gemaakt...
Thorak
Zeker na het lezen van alle reacties hier had ik al weinig vertrouwen in deze film.
Na het zeer beroerd gefilmde begin zag ik het al helemaal aankomen: dit gaat niks worden!
Na er doorheen gebeten te hebben viel het allemaal wel mee al was het allemaal niet van al te hoog niveau, maar redelijke avond vulling.
Had ik nu alleen de laatste 15 minuten maar niet gezien zeg!
Dit sloeg echt kant nog wal!
Zelden heb ik zoiets belachelijks gezien als eind van een film.
Er zou zeer zeker veel meer in dit verhaal gezeten hebben dat is absoluut waar, een uitgangspunt waar een zeer degelijk verhaal van gemaakt kan worden.
Helaas is dit niet gebeurd en met het einde is het helemaal om zeep geholpen.
Al met al 1.5*
SylF
Gekeken, en diep teleurgestelt. Wat een waste of time & money zeg !..slecht geacteerd, zeer onrealistisch ( klein bewaakstertje brengt de grote jongens naar andere ruimte.. in haar uppie ???Dus Niet He)
Hoe harder de criminele hen best deden om gevaarlijk over te komen..hoe lachwekkender ik hen vond.
Doodzonde..Beschrijving film, was beter dan de film op zich...
N_SANE
Ben zojuist klaar met het kijken van deze film en het is dat ik morgen geen school heb, anders had ik het toch zonde van mijn tijd gevonden.
Een dramatisch begin, ik twijfelde om het uit te zetten, maar ik bleef doorkijken. Middenin werd het net wat boeiender en kon het me nog vasthouden. Het einde (in de gevangenis dan) viel nog mee.
Verder ontzettend slecht geacteerd, het komt veels te onrealistisch over en het leven in de gevangenis was meer een pretje dan een straf (wat we dus helemaal niet van Amerika gewend zijn!).
Verder zeer slechte camerawerk en de humor was ontzettend ver te zoeken, voor zover het humor genoemd kan worden (toen ze met z'n allen in 1 kamertje waren)!
(0,25*) voor de dames,
(1*) voor de moeite van het verhaal,
(0,25*) voor de acteurs en
(0,25*) voor de type film (ghetto, gevangenis, vechtpartijen etc).
Een totaal van 1,75* maar omdat dat niet gegeven kan worden en ik deze film toch nog wilde afkijken rond ik het naar boven af. Voor deze ene keer omdat ik in een redelijke bui ben en slechtere films ken.
2 **
Hankieh
had hem in 2004 al gezien, alsnog maar ff stemmen...
4.5
timetoc1
Lachen ? Ik had het iig niet verwacht en heel veel denk ik omdat ze de hele film al naar deze scene toewerken, de 2 tegenover elkaar. Wat praat je dan ? Juist een super einde, goede film is het gewoon. Waarom werken jullie altijd zo achterlijk je lijstje af ? LOTR is dan net zo goed cliche. Wat een onzin zeg pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime