• 9.378.049 stemmen

Alternatieve titel: Silver City

Geregisseerd door: Ray Enright

Met onder meer: Randolph Scott, Russell Hayden en Catherine Craig

Plot Albuquerque

"Blazing guns made history each day...and warm lips made memories at night..."

Cole Armin (Randolph Scott) komt naar Albuquerque om te werken voor zijn oom, John Armin, een echte workaholic die geen concurrentie duldt. Als Cole, moe van de middeleeuwse werkwijze van zijn oom, overstapt naar directe concurrent Ted Wallace (Russell Hayden) en zijn zus Celia (Catherine Craig), doet oom John er alles aan om wraak te nemen.

Letty Tayler

Steve Murkill

Celia Wallace

Dave Walton

Sheriff Ed Linton (as Bernard J. Nedell)

Myrtle Walton

avatar van Barfly

Barfly

Zo zie je maar dat smaken verschillen. De reden dat ik deze Scott-western minder vind, is het grote aandeel van Gabby Hayes. Meestal is hij per film een paar minuten in beeld, maar in deze film veel te veel en dan hangt zijn eenzijdige aanpak me al snel de keel uit, en stoor ik me aan zijn (kijk mij eens leuk zijn) humor. De subtielere humor in westerns van bijvoorbeeld Edgar Buchanan kan ik veel beter waarderen.

Voor de rest is deze film prima te doen, een standaardwerk in het ouevre van Scott. Al zien de actiescènes met het zilvertransport er aandoenlijk beroerd uit.