• 9.372.468 stemmen

Xin Jing Wu Men 1991 (1991)

Actie / Komedie | 96 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Fist of Fury 1991 / 新精武門1991

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Wei Lo

Met onder meer: Stephen Chow en Kenny Bee

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Xin Jing Wu Men 1991

Sing, een Chinese immigrant, en Sui, een dief, vinden elkaar. Samen doen ze er alles aan om de hoofdprijs in de World's Free Fight Competition weg te kapen, maar hun plannen raken danig in de war wanneer ze onder een kung-fu grootmeester willen trainen, maar bij de lokale maffia terechtkomen.

Lau Ching / Saint of Gamblers

Nandy Fok

Master Fok Wan

Master Chiu Tung

Flute Ping

Leuke film, die dankzij enkele echt debiele maar wel grappige scenes net een voldoende oplevert.

Parodie op de vroegere Fist Of Fury films, met in de hoofdrol Stephen Chow, een man die ik toch probeer op te volgen na Shaolin Soccer. Hier niet achter de schermen, maar wel als acteur te zien. Zoals gezegd is de meeste humor echt echt flauw, maar dat maakt de film toch net wel de moeite. Het spuwgevecht aan het begin van de film is meteen ook één van de hoogtepunten. Mensen die het graag wat intelligenter zien, blijven beter weg.

Later in de film komen er ook nog enkele leuke kung-fu stukjes in, die best wel oké zijn eigenlijk, maar niet echt vergelijkbaar met de groten in dat genre. Het verhaal vliegt als een sneltrein voorbij, en als je even terugkijkt aan het eind vraag je je af hoe ze alles in één film gepropt hebben.

Leuk dus, maar niet al te hoogstaand. Flauwe humor en genoeg variatie om de hele tijd te boeien. 3*

avatar van YuLaw16

YuLaw16

grappige film, iig beter dan kung fu hustle 3.5

avatar van The Lexx

The Lexx

huh? beter dan Kung Fu Hustle moet ik nog zien dan.

deze was dat zeker niet, maar in ieder geval een aangenaam tussendoortje 3*

avatar van belchinees

belchinees

Na al het fijne latere werk van Stephen Chow gezien te hebben, ga ik me nu ook wagen aan zijn eerdere, en volgens enkelen, betere werk.

Fist Of Fury zou een parodie zijn op de Bruce Lee-films, maar die heb ik ook nog niet gezien, dus dat element humor mis ik wat in deze film.

Maar dat is helemaal niet erg, want humor genoeg in Fist Of Fury.

De humor is typisch Chinees, lekker flauw, misschien wat te flauw voor een westerling. Mij stoort dat hoegenaamd niet, lekker gelachen.

Het eerder vermeldde spuwgevecht was zo goed!

Leuke film, het is eens iets anders. Actie was ok, de humor zeker ook als die je ligt, en dan heb je ook nog een beetje romantiek.

avatar van Onslaught

Onslaught

Aardige film met een aantal aardige scènes.

Geen hoogwaardige, maar zeker wel vermakelijke kung-fu actie van Steven Chow. Kenny Bee is meer de clown in het geheel. Sharla Cheung vertolkt een kleine rol als Mandy Fok, de beeldschone dochter van kong-fu meester Fok Wan, gespeeld door Corey Yuen. Wan Yeung-ming verrast het publiek halverwege de film. Verder nog een opvul rolletje voor Shing Fui-On. Een aardige cast dus.

De film heeft even tijd nodig om op stoom te komen, maar wordt steeds leuker. Naarmate de film eindigt worden we nog even getrakteerd op wat rake stoten over en weer.

Een leuk HK filmpje.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1982 stemmen

Ik zag een film waarvan ik dacht dat het deze was, met de titel: Man hua wei long (1992), ook bekend als Fist of Fury 1991 2 of Fist of Fury 1992. Ik dacht bij mezelf: hoe kan deze flutfilm hier zo hoog scoren? Maar blijkbaar gaat het over een andere film, en staat die flutfilm nog niet op MovieMeter. Geen idee hoe je hier een film kunt plaatsen...

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1982 stemmen

Deze film is iets beter dan het 'vervolg' uit 1992, de Kung fu is iets beter, maar ook weer niet zo goed. De humor is ook in deze film erg kinderlijk en flauw, en niet op een leuke manier zoals in de oude Jackie Chan films: de spit contest, iemand in het kruis schoppen, een vrouw die denkt dat een kerel voor haar gaat masturberen terwijl hij op een fluit gaat spelen...