Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: John Leguizamo, Damián Alcázar en Leonor Watling
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 6 oktober 2005
Plot Crónicas
"If It's On TV, It Must Be The Truth."
Een team van journalisten gaat op zoek naar een seriemoordenaar. Al snel hebben ze een mogelijke verdachte. Sterreporter Manolo Bonilla (rol van John Leguizamo) heeft echter meer oog voor zijn carrière dan voor de slachtoffers van de seriemoordenaar. De gevolgen zijn verschrikkelijk...
Manolo Bonilla
Te zien op IFFR:
Woensdag 2 februari 22.30 uur Venster 2
Vrijdag 4 februari 23.15 uur Pathé 4
Zaterdag 5 februari 15.45 uur Lantaren 1
Regisseur zeer waarschijnlijk aanwezig van 1 – 5 februari.
tovenaar
Crónicas is een interessante variant op veel serial-killer movies en dat zit hem vooral in de uitwerking. Het begin van de film komt direct al sterk uit de hoek met de rellen op straat die behoorlijk indrukwekkend vastgelegd zijn. Beladen met een lekker dik pak aan grauwe sfeer, wist deze film me daarna lekker mee te slepen. Solide uitwerking en dito acteerwerk leiden uiteindelijk tot de grimmige climax waar ik op gehoopt had.
sydney
Matig dat werkelijk iedereen na een half uur al de afloop weet... Het jasje en de goede acteerprestaties trekken het geheel toch nog naar een 3,0*.
Redlop
Begon sterk maar feitelijk weinig gebeurt er daarna erg weinig. Jammer inderdaad dat de afloop al heel lang duidelijk is. 2,5*
skip
Dan heb je zeker een ander jasje gezien dan ik en ook andere acteurs. Irritante film door vooral een paar irritante hoofdrolspelers, waarvan de acteur die de arrogante journalist speelde de ergste was..........
waardeloze prul 1,5*
Goed gespeelde en slim in elkaar gezette film die met weinig middelen toch doeltreffend is. Vooral de dreigende sfeer, die nooit tot uitbarsting komt maar altijd blijft sluimeren, is mooi getroffen. Het einde is niet helemaal bevredigend maar wel passend. Subtiel en intrigerend, geproduceerd door Guillermo Del Toro (Hellboy) en Alfonso Cuaron (Y Tu Mama Tambien).
Modar
Goeie film heb deze net gekeken. Ik wist na 40 minuten wel hoe het in elkaar zat, maar dat maakte de film niet minder ofzo.
4 sterren!
jimbo79
grimmige realistische thriller dat niet zo maar de zoveelste serial killer thriller is maar zich meer toespitst op de situatie in zuid amerika, heel sfeervol en goed geakteerd.
ik lees dat sommige vinden dat je na een half uur weet hoe het in mekaar steekt maar het is niet de bedoeling van deze film om dat uit te zoeken het is meer een maatschappijkritische film met een thriller look
aanrader
thegoodfella
de film begon goed en spannend maar naarmate de film voorderde vond ik hem steeds saaier en irritanter worden.
Het einde is ook niet echt bevredigent.
ik geef hem 2.5*
helleke
Geen topper maar wel goed om eens gezien te hebben.
Zo zie je maar welke invloed(zowel negatief als positief) de media kan hebben in onze maatschappij.
Veel verrassing zat er wel niet in aangezien ge al rap door had wie die man werkelijk was.
Jammerlijk einde
2,5 sterren.
nightbreed
Dit is zo'n typische film met een verhaal/script dat Hollywood nooit zou kunnen verzinnen en daarom denk ik dat er over een paar jaar wel een Amerikaanse remake gemaakt zal worden.
Het verhaal is goed en origineel en de acteerprestaties zijn zelfs nog beter.
De regie is lekker rauw en realistisch zonder foefjes en onnodige fratsen.
Het enige wat ik jammer vond was dat al vanaf de eerste minuut duidelijk was wie de dader was.
Het einde is puur anti-Hollywood en daardoor zullen velen het einde misschien onbevredigend vinden (dat vond ik ook een paar seconden) maar ik vind het einde juist ijzersterk en origineel.
Mensen die een typische 'good vs. bad' film willen zien kunnen deze film maar beter links laten liggen.
Cijfer: 3,5
Baggerman
Ja, misschien was de film nòg indrukwekkender geweest als dat niet al was prijsgegeven! Maar aan de andere kant gaat de film natuurlijk vooral over het morele dilemma dat de journalisten bijna niet eens willen zien! en is het geen whodunnit
Wat een ontzettend kil en cru einde, zeg!
orbit
- 12092 berichten
Op zich een thema dat ik al wel vaak voorbij heb zien komen, incluis het einde cop komt serial killer op het spoor en heeft eigenlijk alle bewijs om hem te pakken, maar dan gebeurt er iets waardoor hij weer door zijn vingers glipt en wegkomt . Maar desalniettemin wel erg boeiend gefilmd, prima geacteerd en voldoende spanning en intrige.
Guines
Mooi dat de climax aan het begin is, niet iedere goede film heeft namelijk een begin of een eind..
Ondanks het feit dat je al vroeg weet wie de killer is weet deze movie je toch vast te houden tot het einde!
Madecineman (moderator films)
Behoorlijk sterke film, die zich eigenlijk niet zo zeer richt op het "Wie is het?"-verhaaltje maar veel meer over het morele dilemma van de journalisten. Het is veel meer drama dan thriller of misdaad, Misschien dat mensen met de verkeerde insteek gaan kijken want wanneer je een spannende misdaadfilm verwacht kom je bedrogen uit, het zou het relatief lage gemiddelde kunnen verklaren.
Niet dat de film geen spannende momenten kent overigens, het begin is zelfs ijzingwekkend en gaandeweg werd ik toch zeker voldoende bij de les gehouden. Ik vind de afwegingen en de beslissingen die de journalist neemt toch bijzonder interessant om te volgen. Door het uitstekende acteerwerk, de zeer levensechte locaties en het documentaire-achtige camerawerk ademt de film een rauw realistische sfeer die uitstekend aansluit bij het naargeestige onderwerp.
Het einde vond ik ook bijzonder sterk, cynisch en bitter.
Prima filmproduct uit Mexico/Ecuador, Zuid Amerika heeft nog steeds mijn warme belangstelling.
3.5* maar met mogelijk een 0,5* meer.
Guines
Ja uiteindelijk komt het erop neer dat die journalisten geen haar beter zijn dan de killer....
Ook zit 'm de kracht in het feit dat je alsnog medelijden krijgt (althans ik) met de killer, wat dus ook weer een betekenis heeft.
En tsja, het einde is sterk, zeer sterk, helemaal omdat ik niet kon geloven dat de film al was afgelopen (dat de journalisten dus de vliegtuig instapten).
Donkerwoud
Mexicaanse thriller over de rol van de journalistiek in strafzaken en hoe de grenzen van de ethiek opgeschoven worden bij een mogelijke scoop. Vooral de eerste helft is behoorlijk indrukwekkend grauwig in beeld gebracht, met als absolute hoogtepunt een massahysterie rond het aanrijden van een klein kind. Maar helaas weet de film zijn kracht niet vast te houden en wordt het te snel een wat stijve bedoening. Wel met een akelig einde dat een brok in de keel achterlaat.
wendyvortex
Sfeervol Mexicaans thriller/drama over gladde jonge Peter R. de Vries-reporter die op gruwelijke wijze de mist in gaat bij onderzoek naar kinder-verkrachter/moordenaar.
Lekker rauw gefilmd, spannend en dramatisch ijzersterk.
KwintenS
Matig filmpje dat een hele tijd rustig voortkabbeld zonder dat er iets speciaal gebeurd. Er wordt toegewerkt naar een climax die jammer genoeg een anti-climax wordt. Voor mij moest het geen Hollywood einde zijn, maar een beter uitgewerkte slotscene mocht voor mij wel.
brabusRUS
Matige film. Wat ik best irritant vond is dat John Leguizamo af en toe Engels aan praten was tegen zijn Spaansetalige collega's.
Sergio
John Leguizamo speelt niet eens zo slecht als sterverslaggever.
De roem of de waarheid al vrij snel heb je als kijker in de gaten hoe het afloopt.
JDSsmetje
Goede Mexicaanse thriller. De openingsscène was erg hard, en het eerste deel blijft de film ook zo aanhouden, in positieve zin. Het tweede deel stort de film zich volledig op het onderzoek. Vond dit niet het meest indrukwekkende of meest intelligente onderzoek, maar het houdt de kijker nooit verveelt.
voomzap
Met een paar veel te makkelijke uitglijders om het plot te redden, zoals de vrouw van de verdachte die zonder aarzeling aan journalisten verteld dat haar man de moordenaar ontmoet zou hebben en dat notabene zij hem had afgeraden hier met anderen over te spreken. is het sfeertje en enkele spannende scenes toch voldoende om het spul overeind te houden. Echt thriller wil ik het op enkele vrij heftige scenes na niet noemen. Verwacht in ieder geval vooral drama in de sfeer van films als Sin Nombre, ook zo'n Mexicaanse film die tot voor kort als thriller te boek stond op MM.
silent_force89
Aparte en vooral meeslepende film.
Het begin was erg krachtig, en maakte veel indruk.
Tegen het einde aan werd de film wel iets langdradiger,
maar er gebeurde genoeg om deze af te willen kijken.
Al met al een vermakelijke (soms wat kille) film.
2,5 *
gauke
Een niet subtiele, felle aanklacht tegen televisiejournalistiek, verpakt in een grimmig en grauw drama, rond macht en verantwoordelijkheid, waarin de hoofdpersoon balanceert tussen aan de ene kant moreel en ethisch besef en aan de andere kant persoonlijk winstbejag. Plaats van handeling: armoedig dorpje in Ecuador, waar de corruptie weeldig tiert. Al zijn er bijzonder intigrerende momenten, toch beklijft de film niet zoals ik vooraf gedacht had. Vooral de beelden van het dorp en de omgeving zijn sterk.
sinterklaas
Mexicaanse thriller
Ecuador.
De film begon inderdaad pakkend en monde weer uit op een soort onschuldige schandpaal-thema, met die man die die jongen aanreed terwijl er tegelijkertijd nog een kindermoordenaar in de buurt rondscharreld, en het volk al erg op hun hoede en opgefokt ervan was. Maar daarna zakt de film een beetje in en wil er maar weinig gebeuren en ketst het alle kanten op zodat je het amper meer kan volgen. Zelfs aan het einde zit je hier en daar nog met vragen. Verder is het ook een beetje een verhaal waar iedereen van kan rondkomen, maar alleen zo vaag mogenlijk word verteld.
Helaas niet echt een succes, wel vermakelijk voor een keer.
Robi
Het knappe aan deze film is een ijzersterk en spannend verhaal. Het zwakke aan deze film is het land waar de film vandaan komt, de regisseur, de matige acteurs en vooral de nep sensatie-achtige manier van filmen, alsof je naar Goede Tijden, Slechte Tijden zit te kijken. En dat is heel erg jammer, want met dit verhaal en de juiste regisseur had het een top film kunnen zijn.
frans123
Weinig boeiende film , omdat je in de eerste tien minuten al weet hoe het zit. Het is ook geen thriller wat hier boven staat maar meer een docu ; de invloed van de tv op de maatschappij . Strontvervelende rol van Alcazar. Net voldoende .

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Paradise Road