• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: John Leguizamo, Damián Alcázar en Leonor Watling

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 6 oktober 2005

Plot Crónicas

"If It's On TV, It Must Be The Truth."

Een team van journalisten gaat op zoek naar een seriemoordenaar. Al snel hebben ze een mogelijke verdachte. Sterreporter Manolo Bonilla (rol van John Leguizamo) heeft echter meer oog voor zijn carrière dan voor de slachtoffers van de seriemoordenaar. De gevolgen zijn verschrikkelijk...

Manolo Bonilla

Vinicio Cepeda

Marisa Iturralde

Victor Hugo Puente

Capitán Bolivar Rojas

avatar van Baggerman

Baggerman

helleke schreef:
Veel verrassing zat er wel niet in aangezien ge al rap door had wie die man werkelijk was.

Ja, misschien was de film nòg indrukwekkender geweest als dat niet al was prijsgegeven! Maar aan de andere kant gaat de film natuurlijk vooral over het morele dilemma dat de journalisten bijna niet eens willen zien! en is het geen whodunnit

Wat een ontzettend kil en cru einde, zeg!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Behoorlijk sterke film, die zich eigenlijk niet zo zeer richt op het "Wie is het?"-verhaaltje maar veel meer over het morele dilemma van de journalisten. Het is veel meer drama dan thriller of misdaad, Misschien dat mensen met de verkeerde insteek gaan kijken want wanneer je een spannende misdaadfilm verwacht kom je bedrogen uit, het zou het relatief lage gemiddelde kunnen verklaren.

Niet dat de film geen spannende momenten kent overigens, het begin is zelfs ijzingwekkend en gaandeweg werd ik toch zeker voldoende bij de les gehouden. Ik vind de afwegingen en de beslissingen die de journalist neemt toch bijzonder interessant om te volgen. Door het uitstekende acteerwerk, de zeer levensechte locaties en het documentaire-achtige camerawerk ademt de film een rauw realistische sfeer die uitstekend aansluit bij het naargeestige onderwerp.

Het einde vond ik ook bijzonder sterk, cynisch en bitter.

Prima filmproduct uit Mexico/Ecuador, Zuid Amerika heeft nog steeds mijn warme belangstelling.

3.5* maar met mogelijk een 0,5* meer.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mexicaanse thriller over de rol van de journalistiek in strafzaken en hoe de grenzen van de ethiek opgeschoven worden bij een mogelijke scoop. Vooral de eerste helft is behoorlijk indrukwekkend grauwig in beeld gebracht, met als absolute hoogtepunt een massahysterie rond het aanrijden van een klein kind. Maar helaas weet de film zijn kracht niet vast te houden en wordt het te snel een wat stijve bedoening. Wel met een akelig einde dat een brok in de keel achterlaat.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Sfeervol Mexicaans thriller/drama over gladde jonge Peter R. de Vries-reporter die op gruwelijke wijze de mist in gaat bij onderzoek naar kinder-verkrachter/moordenaar.

Lekker rauw gefilmd, spannend en dramatisch ijzersterk.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Matige film. Wat ik best irritant vond is dat John Leguizamo af en toe Engels aan praten was tegen zijn Spaansetalige collega's.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Donkerwoud schreef:

Mexicaanse thriller

Ecuador.

De film begon inderdaad pakkend en monde weer uit op een soort onschuldige schandpaal-thema, met die man die die jongen aanreed terwijl er tegelijkertijd nog een kindermoordenaar in de buurt rondscharreld, en het volk al erg op hun hoede en opgefokt ervan was. Maar daarna zakt de film een beetje in en wil er maar weinig gebeuren en ketst het alle kanten op zodat je het amper meer kan volgen. Zelfs aan het einde zit je hier en daar nog met vragen. Verder is het ook een beetje een verhaal waar iedereen van kan rondkomen, maar alleen zo vaag mogenlijk word verteld.

Helaas niet echt een succes, wel vermakelijk voor een keer.