• 9.373.985 stemmen

Geregisseerd door: André Téchiné

Met onder meer: Sandrine Bonnaire, Jean-Claude Brialy en Simon de La Brosse

Gesproken taal: Frans

Plot Les Innocents

De uit het Noorden van Frankrijk afkomstige Jeanne bezoekt voor het eerst in haar leven de Middellandse Zee. Ze is daar vanwege twee redenen, de bruiloft van haar zus en de verdwijning van haar broer. Haar broer is doofstom en voorziet in zijn onderhoud als zakkenroller. De Arabier Saïd heeft hem onder zijn hoede genomen. Eén van de weinige vrienden van Saïd is Klotz, een oudere biseksuele man met een zwak voor jonge Arabische jongens. Jeanne voelt zich aangetrokken tot Klotz' zoon Stéphane, die evenals zijn vader biseksueel is. Maar als ze later Saïd ontmoet, voelt zich ze ook tot hem aangetrokken.

avatar van Fransman

Fransman

Leek me wel een aardige film, maar dat viel vies tegen. Terwijl ik toch wel wat heb met de films van André Téchiné. Wat ik hier mee moest, geen idee. Sandrine Bonnaire gaat in het zuiden van Frankrijk op zoek naar haar doofstomme broertje, die daar kennelijk vakantie viert. Maar hij is ook onder de invloed van het criminele milieu van Toulon, dat voornamelijk uit Arabieren bestaat. Er lopen dus ook een hoop dubieuze Arabieren in deze film rond. Ik werd er niet vrolijk van.

Sandrine Bonnaire is natuurlijk een plaatje met die opwippende tietjes zondert bh. Als ze haar haar laat knippen en een geel jurkje aantrekt is het gelijk een stuk minder. Ze valt voor een paar Arabieren en probeert haar broertje te redden, maar alles mislukt. Dan weten jullie dat vast. En haar zus trouwt ook al met zo'n engerd. Mijn god, wat moeten we met zo'n film.