• 9.375.349 stemmen

Genre: Avontuur

Geregisseerd door: Tay Garnett

Met onder meer: Alan Ladd, Patricia Medina en André Morell

Plot The Black Knight

"Alan Ladd's greatest ! Bigger than ever ! Better than ever ! Bolder than ever !"

Hij is een goed zwaardsmeder maar staat in rang ver van de dochter van de graaf waarvoor hij veel werkt. Dan hoort hij dat als je vecht voor je belangen je toegelaten kan worden tot de ridderstand. Hij zal in het zwart gekleed gaan.

avatar van oaksblaze

oaksblaze

Deze film heb ik in de vijftiger jaren in de bioscoop gezien en is me dan nog vijftig jaar bijgebleven. Toen ik hem onlangs terug zag viel dit toch enigzins tegen.Alan Ladd is in mijn ogen voor eeuwig "Shane" en de Black Knight staat daar volledig bij in de schaduw.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Meevallende film.

De aankleding is niet best, de harnassen zien er niet echt goed uit.

In de tijd van koning Arthur zouden ze ook misplaatst zijn, maar men heeft het verhaal verplaatst naar de middeleeuwen, zo'n 700- á 800 jaren later.

De kastelen zijn echter werkelijk imposant.

Zo indrukwekkend zag ik ze zelden in films.

Er zit een scene in de film die zich afspeelt rond Stonehenge.

Die liet mijn mond openzakken van verbazing

Ladd ziet er wat paffig uit, maar speelt zijn rol goed, al denk ik dat het rijkelijk aanwezige actiewerk voornamelijk uitgevoerd werd door zijn stunt-double(s)

Peter Cushing steelt de show (zoals zo vaak in de films waarin hij speelde)

Een aardige actierijke ridderfilm, maar die zich niet kan meten met soortgelijke films uit de jaren vijftig als Ivanhoe en Knights of the Round Table.

avatar van joolstein

joolstein

Aardige film uit `54. Niet meer dan dat! Misschien dat ik door nostalgie de film iets hogere waardering geef ? Want verder is het niet best gesteld met bv. de harnassen. Ook voor de tijd van de film, zijn die gewoon ronduit slecht! Grappig vond ik de liefdeskus die dan toch nog komt! Helemaal aan het eind. Het was al met al een leuke film om eens te zien. Alleen niet een echt topper er zijn absoluut betere uit de jaren `50!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb deze ridderlijke avonturenfilm met zijn prachtige kleuren zo"n 40 a 45 jaar geleden voor het laatst gezien. Deze kwam regelmatig op de duitse tv. The Black Knight is net als vele andere films bij het verzamelen in mijn collectie terecht gekomen. Ik als liefhebber van o.a oude films vind het om films als The Black Knight geweldig een keer terug te kunnen kijken. Voor mij pure nostalgie. Ik heb dan ook wederom van deze film genoten. Volgende films zijn/worden vandaag ook gekeken / herzien:

- de spionage actie thriller Spy Game (2001) gezien op Netflix

- de actiefilm Game of Death (2011) uit eigen collectie