• 9.375.163 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Dave McKean

Met onder meer: Stephanie Leonidas, Gina McKee en Rob Brydon

Plot MirrorMask

"The Other Side of Reason. The Other Side of Fate. The Other Side of Truth."

De 15-jarige Helena woont met haar ouders in een circus, maar droomt van een normaal leven, ver weg van de shows en attracties. Na een heftige ruzie wordt haar moeder plotseling erg ziek, en Helena is ervan overtuigd dat het allemaal haar fout is. Op de avond voor de operatie van haar moeder heeft Helena een nachtmerrie, waarin ze droomt van een land vol met bizarre figuren, geregeerd door twee kibbelende koninginnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Helena / Anti-Helena

Morris Campbell / Prime Minister

Joanne Campbell / Queen of Light / Queen of Shadows

Pingo / Bing

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Naar een verhaal van Neil Gaiman, de schrijver van het geweldige Good Omens.

avatar van Diesel

Trailer

Erg mooi!

avatar van as

as

En van de briljante kunstenaar Dave McKean niet te vergeten. De film is helemaal in zijn stijl zo te zien. Ziet er prachtig uit. Weet iemand al een release date?

avatar van Phoenix

Phoenix

Sja, apart lijkt me het goeie woord. Wel benieuwd.

avatar van titia

titia

heel byzonder.

zag ik nu weer de naam van jim henson voorbij komen? ik maar denken dat hij alleen maar met poppen speelt...

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Dit lijkt me GEWELDIG!!!!!!!

avatar van Macmanus

Macmanus

Ziet er inderdaad interessant uit.

aegron

Ziet er boeiend uit ja. Weinig van Gaiman gelezen, maar durf me toch een kleine fan noemen. Trailer ziet er ook erg boeiend uit, meer focus op het artistieke dan het technische, kan de film alleen maar ten goede komen.

aegron

even de mensen weer lekker maken:

nieuwe clip

bizar.

aegron

en een review van ain't it cool

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Dit moet wel iets heel speciaals worden zeg, de trailer beloofd een prachtige film.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik neem aan dat deze wel niet meer in de Nederlandse bioscopen zal draaien, maar weet iemand wanneer hij te koop/huur is? (mooie poster trouwens!)

aegron

Hij is pas net in amerika in premiere gegaan (30 september), dus misschien is er nog hoop voor de nederlandse bioscopen (hopen schijnt gezond te zijn voor een mens ). Maar het zal dus sowieso nog wel even duren voordat hij op dvd verschijnt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Niet onaardig.

Zoals verwacht is het een film die het vooral van de plaatjes moet hebben, het verhaaltje is namelijk bekend. Meisje komt terecht in een droomwereld met een zwarte en een witte koningin die ruzie hebben. En om de witte koningin te redden moet ze iets vinden. Een bekend basis verhaaltje dus maar de droomwereld ziet er lekker fantasievol uit. De CGI is nog lang niet perfect maar er zitten toch een paar leuke plaatjes in.

Verhaaltje mocht dus wat meer pit hebben en de CGI kan beter maar toch een leuke kijkervaring.

Kleine 3.5*

avatar van whimp

whimp

Betoverend, artisitiek, zowel de muziek als de beelden, het verhaal is niet helemaal super en de hoofdrolspeelster is een lekker ding 4,5*

avatar van the rainking

the rainking

Gisterenavond Mirrormask zitten kijken .....

da's een belevenis! Het verhaal is wat aan de magere kant maar visueel overdonderend! (zeker als je van McKean z'n kunst houdt) Heerlijke soundtrack die een mix van klezmer, klassiek en freaky is

De hoofdrolspeelster is perfect gecast, sterke jonge actrice die niet verdrinkt in alle het moois van McKean. (ik zag op imdb dat zij ook een rol in kruistocht in een spijkerbroek gaat spelen)

De rest van de rollen zijn over het algemeen ook sterk al zijn de meeste acteurs het grootste gedeelte van de film bedekt met maskers of CGI

Donker sprookje voor volwassenen!

Absolute aanrader!

dikke 4,0

Macmanus schreef:

Niet onaardig.

CGI kan beter

Kleine 3.5*

Ik denk dat niet zozeer de CGI is alswel de stijl van McKean (allebei een beetje)

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Hele mooie originele film, leuk hoe McKean op een hele aparte manier een droom weet te visualiseren. Een heleboel leuke vondsten (de vliegende boeken, de vissen, maskers etc.). Aardig acteerwerk, niet van alle acteurs helaas, vond de 'vriend' (in de droom) van Helena af en toe wat onecht.

Al met al zeker een aanrader, twijfel nog tussen 3,5 en 4.
Voorlopig 3,5*

avatar van ehuurman

ehuurman

Dit kon mij absoluut niet boeien, het geheel kwam erg gekunsteld en te onecht over, ook voor een droom.

Het verhaal kon mij niet boeien, en ook de CGI vond ik niet bevorderend voor de film-belevenis.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Ondanks de mooie CGI kon mij dit ook absoluut niet boeien. Allemaal iets te artistiek, en iets te weining spanning/humor/drama of welke emotie dan ook.

Ik had meer het idee naar een demo te zitten kijken over de wonderen der CGI dan naar een film.

Derhalve heb ik hem dan ook na een dik uur uitgezet.

Geen stem dus, maar wel een mening

avatar van grid8400

grid8400

Hele bijzondere film, mooi gemaakt weer eens iets totaal anders, echter de soundtrack werd op een gegeven moment irri.... 3,5*

avatar van Scopan#1

Scopan#1

Trage film. Je moet er van houden. Zeker niet mijn genre. Desondanks is de film goed geschoten en het verhaal is appart te noemen. Ik vind het een mooie film voor het filmhuis. Ondanks het feit dat de film niet voor mij gemaakt is, moet is toegeven dat het acteren goed is en dat de opzet en het verhaal zeker niet slecht is. 3,5

avatar van De GeuS

De GeuS

Aardige film; visueel erg mooi en redelijk charmat, maar ook erg traag. Het verhaal zelf is behoorlijk mager; 3*

avatar van Yakisikli_NL

Yakisikli_NL

erg mooi

avatar van james_cameron

Visueel overweldigend, maar inhoudelijk helaas niet bijster interessant. Een dun verhaaltje, vlakke personages en een gebrek aan spanning zorgen voor een teleurstelling. Jammer, want Leonidas (die lijkt op een jonge Angelina Jolie) is goed in de hoofdrol en de visuele effecten en decors zijn zeer de moeite waard.

avatar van Flipman

Flipman

Oh, hij ligt al in de videotheken?? Ligt ie binnenkort vast ook in de winkels, lijkt me een mooi cadeau voor de vejaardag van mijn broer !

Had hier veel meer van verwacht.

Mirrormask is vooral een rasechte kinderfilm. Qua sfeer, tempo en feel te vergelijken met films als The Neverending Story.

Designwise zit er zeker veel potentieel in, maar veel van de CGi is behoorlijk ondermaats (integratie van 2D en 3D voornamelijk) en de belichting zuigt echt stevig. Jammer van die videogame esthetiek, vol lens flares, flikkerend licht en verdonkerde schermranden. Het geheel voelt vooral weinig consistent en overdone aan. Beetje meer klasse, stijl, wat subtiliteit ... had de film zeker goed gedaan. De soundtrack is ronduit irritant en all over the place. Als het maar lawaai maakt leek het motto te zijn. En ook de acteerprestaties zijn ondermaats.

Resten enkel de fantasierijke designs en de scene waar het meisje aangekleed wordt door de poppen. Vreemd toch, want met Gaiman en McKean zijn toch niet de minsten. Denk Neverending Story dus. 15 jaar later, een hele hoop rekenwerk en CGi ten spijt ziet het er nog even knullig uit.