• 9.371.614 stemmen

Neukdaeui Yuhok (2004)

Drama / Romantiek | 113 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titels: Temptation of Wolves / Romance of Their Own / True Romance / 늑대의 유혹

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Kim Tae-gyun

Met onder meer: Han-jun Jo, Gang Dong-won en Lee Chung-ah

Gesproken taal: Koreaans

Plot Neukdaeui Yuhok

Han-kyung, een plattelandsmeisje, verhuist naar Seoel om bij haar moeder te gaan wonen. Haar leven in Seoel zit vol met psychologische en fysieke tegenslagen. Zo krijgt ze bijvoorbeeld een slipper naar haar hoofd gegooid door een chauffeur. Hae-won, de gooier van de slipper, blijkt de meest populaire jongen van haar woonwijk te zijn. Bovendien heeft hij een oogje op haar. Hij is echter niet de enige.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Gothepica

Gothepica

Leuke titel..

avatar van belchinees

belchinees

Puber...

Heb hem niet gezien, maar ik zie deze toch altijd onder de titel 'Temptation of Wolves' staan.

avatar van Villevalo23

Villevalo23

Toch wel een lichte tegenvaller.

De gevechten zijn best aardig in beeld gebracht maar er wordt te weinig met het evrhaal gedaan. Het acteerwerk is vaak matig en ook (vooral in het eerste deel van de film) verloopt het verhaal chaotisch en daardoor enigszins stroef. Mede hierdoor wordt de film nooit emotioneel, terwijl dit toch de bedoeling van een dergelijk drama zal zijn geweest.

Een prachtige film zeg ik !

Het is zowel ontroerend als spannend. Hier en daar hartverscheurende scenes (althans voor de gevoelige of meisjes onder ons). Geen cliché verhaal over een 3hoeks affaire ofzo. Maar over liefde en onmogelijke liefde en de onmogelijke keuze. Het einde is ook heel onvoorspelbaar (vond ik toch).

De vechtscenes zijn ook niet slecht.

Dit is een film die ik zeker nog een aantal keer zal herkijken.