• 9.369.869 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Galicisch

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot León y Olvido

León, die aan het syndroom van Down lijdt, maakt het zichzelf onmogelijk in elke instelling waar hij verblijft. Hij sluit zich op in zijn kamer, weigert koppig om welke behandeling dan ook te ondergaan en vraagt maar één ding: terugkeren naar zijn zus Olvido. Zij slaagt er nauwelijks in om de eindjes aan elkaar te knopen sinds hun ouders stierven en haar alleen een flat en een auto achterlieten. Ze wordt verscheurd door haar plicht om voor haar nukkige broer te zorgen, financiële problemen, romantische ontgoochelingen en een sterke aandrang om alles achter zich te laten. León is zich niet bewust van haar problemen, waardoor ze heel wat conflicten hebben, die voor allebei een bron van ergernis zijn.

Deze film won de prijs voor beste regisseur en beste actrice (Marta Larralde) op het filmfestival van Karlovy Vary dit jaar.

avatar van Fransman

Fransman

Onbegrijpelijk dat zo weinig mensen hier deze film gezien hebben. Jij ook niet arno74? Toch is het een bijzondere film, met een hoofdpersoon met het syndroom van Down (Guillem Jiménez) en een handvol bijrollen met mensen met dezelfde handicap. Xavier Bermúdez heeft het zich met het verhaal ook niet makkelijk gemaakt. Leon is een lastige puber en is in geen enkele instelling te handhaven. Dan wordt zijn zus met hem opgescheept en die heeft haar leven evenmin op de rails.

Bermúdez laveert behendig tussen alle valkuilen. De mensen met Down zijn geen zielige slachtoffer, maar worden ook niet op het schild gehesen. Leon is net zo normaal als iedere jongen van zijn leeftijd. En zijn zus (uitstekend gespeeld door Marta Larralde) weet niet hoe ze alle ballen in de lucht moet houden: huishouden, vervelende baantjes, vervelende broer. En met haar liefdesleven loopt het ook niet lekker. Allemaal zeer herkenbaar. Maar wat ik miste was de 'uitbarsting', het kabbelt te veel. Maar desondanks zeer genietbaar.

avatar van arno74

arno74

Sterker nog Fransman, nooit van gehoord, niet gezien in de bieb en ook niet op TV. Maar het plot klinkt wel interessant. Eens kijken of ik het ergens tegenkom. Gaat op de lijst .