• 9.378.163 stemmen

Saved by the Bell: Hawaiian Style (1992)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Don Barnhart

Met onder meer: Mark-Paul Gosselaar, Tiffani Thiessen en Mario López

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Saved by the Bell: Hawaiian Style

De studenten van Bayside High worden door de grootvader van Kelly uitgenodigd om twee weken bij hem in een hotel op Hawaï de vakantie door te brengen. Wanneer een grote hotelketen probeert om het vakantieoord te laten sluiten door gasten en werknemers weg te lokken, wordt de vakantie van de tieners een missie om het hotel te redden. Toevalligerwijs leidt het hoofd van de school, Mr. Belding, een groep toeristen. Hij verblijft met hen in een ander hotel. De tieners proberen hem en de toeristen naar hun hotel te lokken. Intussen wordt Zack smoorverliefd op een Hawaïaans meisje, dat een groot geheim met zich meedraagt.

avatar van DeCol

DeCol

Leuk om na al die tijd weer eens te hebben gezien. Het was wel even wennen. Na de eerste slechte grap van Screech werd er niet gelachen op de achtergrond en dat miste ik wel even. Het gaat hier voor mij wel puur om het jeugdsentiment en aan de vele vijf sterren te zien, denken anderen er ook zo over. Echt goed is deze eerste film van Saved by the Bell namelijk niet.

Het leek wel in een "serie-jasje" te zijn gestoken. Soms tijdens een scene komt even een zwart beeld, een soort pauze tussendoor waarna we weer teruggaan naar dezelfde scene. Ook de vele tussenshots van het strand en de surfers zorgen hier voor.

Het verhaal is erg cliché, de uitvoering ervan onrealistisch, de acteerprestaties zijn natuurlijk niet goed en er is een overdosis aan muziek aanwezig. Toch als Saved by the Bell-fan kijk ik hier grotendeels doorheen. Zoals ik al zei, puur jeugdsentiment. Als je de serie nooit wat hebt gevonden of nog nooit hebt gezien, moet je de film eigenlijk ook niet kijken.

Net ook nog even de allereerste aflevering op youtube gekeken en de serie is en blijft beter dan deze en ik denk ook de tweede verfilming.