Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Dennis Quaid, Scarlett Johansson en Topher Grace
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 21 juli 2005
Plot In Good Company
"He's rich, young and handsome. He's in love with you and he's your dad's boss."
Dan Foreman wordt gedegradeerd van zijn baan als hoofd advertentieverkoop voor een belangrijk tijdschrift, als zijn bedrijf wordt overgenomen. Zijn nieuwe baas, Carter, is veel jonger dan hij en leidt het bedrijf volgens de theorie van synergie in de onderneming. Dit veroorzaakt een conflict van managementstijlen. Dans privéleven staat bovendien op z'n kop wanneer zijn vrouw na jaren weer zwanger blijkt te zijn. Dan blijkt ook nog eens dat zijn nieuwe baas een affaire met zijn dochter is begonnen.
Dan
Kimberly
Corwin
Enrique Colon
WB
Hmmmm, lijkt mij geen komedie eigenlijk. Als ik dit zo lees, lijkt et me zo'n Danielle Steel filmpje...
Misschien dat Dennis Quaid et nog kan redden, en et een genaakbare film kan maken...
Mister_Pink
Zeker nooit van zwart humor gehoort?
WB
Zeker nooit van zwart humor gehoort?
Vaak genoeg, maar vanuit dat standpunt heb ik et nog niet bekeken...
We zullen zien in mei 2005
ex_uva
Schande voor Topher, die in That 70's Show een goede nerd neerzet. Hij slaat hier een dozijn planken helemaal mis, naar mijn smaak. Verder wordt een flinterdun verhaaltje afgedraaid, dat enkel op het gebied van de niet geringe cast het publiek moet vermaken. Schande in het algemeen!
Hoop dat ze hem niet te lang draaien in de bios, beter is het om tijd te reserveren voor een goede film.
ex_uva
Ja, heb hem gespoiled op www.themoviespoiler.com. Waarom zo argwanend?
Poisonthewell
Gisteravond in de bios wezen zien (zit momenteel in Amerika) en vond m zekers de moeite waard. Deze film is inderdaad meer drama dan comedy, maar wel met een komische ondertoon. Ik had er niet zoveel van verwacht (op zich een doodsaai gegeven), maar vond m toch bijzonder vermakelijk.
En Topher Grace is juist wel erg geschikt voor de rol.
eerdekes
Hier ben ik wel erg benieuwd naar !
Zeker Weitz z'n laatste werk vond ik redelijk goed
Esteban
'About a Boy' wist me te verrassen en zodoende kijk ik ook uit naar deze van Weitz. De opkomst van Topher Grace (zie ook P.S.) kan ik alleen maar toejuichen.
De Knip
Dennis Quaid deed me wat denken aan Harrison Ford in deze film. Qua acteren en ook looks bedoel ik. Quaid speelt verrassend goed in deze film. Hoe ouder, hoe beter....?
Scarlett speelde ook wel weer naturel en ze beviel me wel in deze film. Ook leuk dat de MILF-guy nog ff langs kwam.
***1/2
morpheus
De gebroeders Weitz hebben een ding met het leuk neerzetten van sociale situaties, zo ook in deze film. De toon is na het luchtige About a Boy wel een stuk serieuser geworden, en hoewel er een komische ondertoon is ligt de nadruk toch vooral op drama. Ik moet eerlijk zeggen dat dit me een beetje tegenviel omdat ik na het zien van de trailer waarschijnlijk toch wat luchtigers had verwacht en ook wel graag had gezien.
In Good Company is in grote lijnen een vrij conventioneel drama hoewel veel scenes toch zo uitgespeeld worden dat clichés grotendeels vermeden worden. De personages komen net wat meer werkelijk over dan in gelijksoortige films en de levenslessen die de karakters onherroepelijk leren komen ondanks dat het clichés zijn niet direct goedkoop over.
De film kan ook vertrouwen op een gedegen cast die hun rollen goed vervullen. Op vele fronten een degelijke film dus. Toch kon mij deze film niet echt heel erg bekoren, het tempo is vrij langzaam, het blijft uiteindelijk een vrij conventionele film in zijn genre en je moet er uiteraard net zin in hebben.
***
Luchtig kijkvoer maar beslist de moeite waard.
dje-em
Zeer goede film, verrassend vooral, met een niet-Amerikaans eind. Vrij goede kritiek richting bedrijfsleven (zakelijkheid vs menselijkheid), romantisch, en best grappig op momenten. Dennis Quaid speelt de rol van zijn leven heb ik het idee.
King-NatCato
I agree 100 % , echt de moeite waard, grappig,mooi en netjes geacteerd.
Terecht 4.5!
Greetz
Grample
Zeer mooie en vermakkelijke film alleen het einde vond ik niet hellemaal goed. Het was idd niet amerikaans einde wat ook wel goed was maar toch weer niet maar ondanks dit een terechte 4.
Waku
Zeer aantrekkelijke film.
Boeiend verhaal en herkenbaar.
Leuk vooral te zien het geglij en geslijm in de kantoorruimtes.Carriere gaat immers voor alles.De keiharde baas die in het dagelijkse leven maar een onzeker ventje is
(met name in liefdesleven en op het gebied van sociale contacten)wordt goed uitgebeeld.
Aanrader!!
gondwana
Vond dit zekere een goede film. Dankzij het acteerwerk vooral (het trio Dennis Quaid, Scarlett Johansson en ...euh... Topher), maar ook de manier waarop de 'corporate management' wordt behandeld en afgebeeld.
Verhaal zat goed in elkaar en opbouw is goed gedoseerd.
savi_7
Verhaal zat goed in elkaar en opbouw is goed gedoseerd.
precies,
en topher&johansson vormen een leuk paartje in deze film
DiKKe_OsCaR
- 2029 stemmen
Mooie film!
Leuk verhaal, niet op die 13-in-een-dozijn manier gebracht. En inderdaad, een niet-amerikaans/hollywood einde. Super! Ondanks mijn wat mindere mentale en fysieke gesteldheid van vandaag, de gedurende de hele film geboeid gebleven.
kras van zwienen
Geen verkeerde film, lag al een hele tijd klaar maar kwam er niet aan toe. Toch een goede keuze geweest.
Esteban
‘In Good Company’ tilt zichzelf inderdaad moeiteloos boven genregenoten. Ook al zijn de jokes lang niet altijd even gevat –misschien durf ik soms zelfs ‘voorspelbaar als wat’ gebruiken- en blijven gillers uit. Het zijn Dennis Quaid en vooral Topher Grace die het beste van zichzelf geven en zich ook staande houden tijdens zowel de komische als minder luchtige scènes. Op zich kan ‘IGC’ zich niet echt ontdoen van de gewoonlijke clichés, maar daartegenover staat dan weer de zin voor detail en de charme die ongetwijfeld overwint. ‘About a Boy’ had net iets meer pit. Misschien was dat de inbreng van die andere Weitz-broer? Ik had de nadruk iets minder op 't drama gewild. Niettegenstaande, aanrader. Topper Grace :k:
In Good Company *** ½(laat ik hem het voordeel van de twijfel geven)
renton
aardig filmpje maar, niet echt spectaculair ofzo, weinig ontwikkelingen die me iets deden... jammer.
Voor de rest wel ok, beetje kort misschien.
Goodfella
Erg mak, nietszeggend filmpje dat toch bijzonder lekker wegkijkt. Chewinggum for the eyes. Leuke rollen, iedereen speelt op de een of andere manier heel natuurlijk.
En Scarlett is leuk
romain
lekker ontspannend filmpje dat, zonder echt komisch te zijn, toch boven de middelmaat uitsteekt dankzij een aantal originele scenes. Goede cast!
tevelenco
Saaie film.
Zeker voor een comedie.
Er zaten gewoon veel te weinig grappige momenten in deze film.
En ook het drama in deze film heeft op mij geen indruk gemaakt.
Nee deze film werd voor mij een saaie lange zit, en sloeg de plank voor mij behoorlijk mis.
Mr Orange
Leuke film. Ben zelf 31, en hang dus een beetje tussen de twee hoofdpersonen in. Kon me daardoor erg goed in beiden inleven. Vermakelijk alleen weer errug Amerikaans einde, maar dat had ik kunnen weten voor ik de zaal instapte.
Johansson moet alleen d'r mond dicht houden, ik krijg de kriebels van d'r stem. Mimecursus niks voor u?
Sissie
Best 'n goeie film. Topher Grace vind ik een goeie acteur (en ook leuk om naar te kijken
Dennis Quaid en Topher Grace is een leuke combi!! Wel een voorspelbare film.
loverman
Erg leuke film . Heb hem net gezien en het is een heerlijke lekkere wegkijk film. Alle acteurs passen perfect in hun rol en het sfeertje is lekker relaxt. Het is een drama komedie. Zitten geen super grappen in, maar gewoon lekker luchtig. Topher speelt erg goed, en Quaid speelt ook erg sympathiek. Scarlett is gewoon erg leuk en speelt zoals altijd goed. De film is geen absolute topper, maar wel een die er bovenuit steekt omdat hij toch wel net even iets meer heeft. Leuk ook om samen met je vriendin te bekijken.
(Syn)
... de film van de onmogelijke sociale momenten...
mooi staaltje acteerwerk, Scarlet weet haar films wel uit te zoeken.
Enige minpunt is het Amerikaanse karakter van de film, van de manier waarop competitie in de business wereld wordt neergezet kunnen wij Nederlanders nog wel eens walgen.
Goede film 3,5 *

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Freedom Writers
Drama / Biografie, 2007