• 9.373.117 stemmen

Romance & Cigarettes (2005)

Muziek / Komedie | 115 minuten

Genre: Muziek / Komedie

Geregisseerd door: John Turturro

Met onder meer: James Gandolfini, Susan Sarandon en Kate Winslet

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Romance & Cigarettes

Nick Murder heeft een minnares en als zijn vrouw daar achter komt doordat ze een pornografisch getint rijmpje in zijn broekzak vindt, zal Nick zijn huwelijk moeten zien te redden. Het is uit met de rust in het huisje van Nick, Kitty en hun drie dochters. In een mum van tijd is de hele buurt medeplichtig aan zijn overspel en aan haar wraakacties.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zavo

Zavo

Wat hier van te denken? Ik haat musicals, maar deze is van Turturro (weet niet of hij kan regisseren, maar is één van m'n favoriete acteurs) en geproduceerd door Coen & Coen. Met ook Steve Buscemi en Cristopher Walken. Ik ben benieuwd...

avatar van stinissen

Staat in de wacht, een werkelijk prachtige poster.....

avatar van Diesel

Diesel

Ben benieuwd..

avatar van stinissen

En hoe vinden jullie hem?

avatar van Diesel

Diesel

Erg mooi!

avatar van stan

stan

ja zeker mooi uitzicht op 2 heuvels

nee hoor hij is mooi

avatar van gotti

Was dit de tweede surprise film op het IFFR?

Smaakloze poster. Laten we vooral hopen dat het romance aspect meer brengt dan koffie deze keer

avatar van gotti

Beetje kitscherig, maar niet onaardig.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

gotti schreef:

Was dit de tweede surprise film op het IFFR?

nee de eerste

tweede surprisefilm was echt te vaag voor woorden

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

De titel is wel erg vaag. Romantiek en sigaretten? Daarvoor ga je toch geen kaartje kopen?

De poster is wel interresant, op een bepaald niveau.

Sander D.

Dit is echt geweldig. Christopher Walken is de coolste man op aarde.

avatar van jackie

jackie

John Turturro blijf acteren want films maken kan hij niet, met zo'n cast zo'n slechte saaie film maken alleen

Christopher Walken maakt iets goed.

Sander D.

Ik heb m'n stem verhoogd naar 4.5*, na hem bijna een week geleden gezien te hebben. Ik moet echt elke keer lachen als ik aan die dansende en zingende vuilnismannen denk. Het is zowel een musical als een persiflage op het genre. En die twee dingen heeft Turturro echt op geweldige wijze weten te combineren. Maar je moet er wel van houden denk ik. Ik kan er wel inkomen als mensen dit helemaal niks vinden.

Maar ga dit zien. De meeste mensen die van het Coen-ouvre houden zullen dit wel weten te waarderen.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Sander D. schreef:

Dit is echt geweldig. Christopher Walken is de coolste man op aarde.

Dit is dus een aanrader voor een Walken-fan als ik??

Mooi! Dan ga ik eens kijken waar deze film draait!

Sander D.

Als je een Walken-fan bent mag je dit absoluut niet missen!

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Ik ga deze niet bekijken. Mijn beeld van James Gandolfini zou voor het leven veranderen...

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

Erg grappig en onderhoudend allemaal tot het laatste half uur, dan slaat de film ineens om in drama. Na een dik uur platte ongein moeten we ineens om de personages gaan geven. Het werkt voor geen meter, de film zakt in elkaar als een plumpudding en een behoorlijke waardering gaat in rook op.

avatar van Redlop

Redlop

poko schreef:

Na een dik uur platte ongein moeten we ineens om de personages gaan geven...

Daar heb ik dus ook moeite mee. Vond het ook niet erg grappig allemaal. Beetje te goedkope banale humor en zogenaamde bizarre typetjes. Het einde kon de film niet redden ondanks het prima acteerwerk van Sarandon. Krappe 2*

avatar van sean penn

sean penn

Super vette film.

Vaak hilarisch, heb me vaak dood gelachen en er wordt veel theater en dans en muziek in gebruikt wat je niet verwacht van zo'n Sopranos dude. Christopher Walken is ook erg komisch.

Raad hem iedereen aan. Aan het einde is hij toch best beetje zielig...

avatar van Hannibal

Hannibal

Zodra in een film politieagenten en vuilismannen beginnen te dansen gaan de paar haren die ik nog heb recht omhoog staan. De humor was vaak over de top, en flauw.

Het lijkt wel of Turturro op een geforceerde manier de Coen stijl probeert over te brengen, en toegegeven, er zit wel wat van in, maar grotendeels mislukt dit.

De excentrieke look van Christopher Walken en die rare dansjes waren best grappig, maar ik heb hem leukere rollen zien spelen.

Maar... tussen de flauwe grappen en de dansende politieagenten door zat een heel leuk verhaal. Goed geacteerd door James Gandolfini (ik dacht dat hij Brits was) en Kate Winslet was een zeer overtuigende nymfomane.

Het einde was zeer sterk en dat maakt dit toch nog een zeer geslaagde film voor mij. 3.25 naar boven afgerond. 3.5*

avatar van Esteban

Esteban

Eigenzinnige musical van acteur-regisseur John Turturro waarin grootse talenten als Susan Sarandon toepasselijke songs playbacken, liedjesteksten vermengen met vunzige taal en in dialoog omzetten. Sarandon doet het uitstekend als altijd, de coole Christopher Walken werkt met z'n Weapon-of-Choice-truukjes op de lachspieren en een onnavolgbare Kate Winslet geeft op geweldige wijze betekenis aan de laatste vier letters van haar naam. Ook Tony Soprano -hier al dansend met vuilnismannen- kent ongetwijfeld zijn momenten.

Maar het heeft niet mogen zijn. Ondanks hilarische over-the-top momenten en enkele knappe scènes trouwens. (Winslet under the sea) De spetterende finale blijft compleet uit en Turturro gaat plots voor bittere ernst. Bij het maken van die vreemde ommezwaai kan je moeilijk verwachten dat het publiek volgt. En als Steve Buscemi deel uitmaakt van de cast, laat hem dan op z'n minst een nummertje doen. Aja.

Als persiflage enigszins te vergelijken en op verscheidene vlakken beter; Cry Baby van vuilbekker John Waters.

avatar van danny61

danny61

mijn gedacht slechtste film die ik ooit gezien heb,en dat zijn er heel veel.

Heb hem na 1/2 uur uitgezet van miserie.

Snap niet waar ze voor zoiets acteurs voor vinden.

Maar ja wie ben ik ?

stem 0,5

avatar van stinissen

Prima cast maar waarom altijd weer die liedjes in een film, nee dat is niet mijn ding.

avatar van Hannibal

Hannibal

stinissen schreef:

waarom altijd weer die liedjes in een film

Dat heb je wel vaker in musicals, Henk...

avatar van james_cameron

Interessant opgezette 'musical'; goed gespeeld en visueel interessant met goed gekozen liedjes. De film wil helaas maar geen geheel worden en afzonderlijke scenes werken beter dan de film in totaal. Bepaalde personages komen er ook wat bekaaid af. Tegen het einde beschikt de film zowaar nog over wat ontroerende momenten en vooral Gandolfini en Sarandon zijn eersteklas. Belangrijkste pluspunt is dat de liedjes de film niet tot stilstand doen komen maar echt een aanvulling vormen op de karakters van de personages.

Aardig, maar beetje vlees noch vis filmpje; heb me regelmatig afgevraagd waar ik nou naar zat te kijken.

Iets te veel voor de hand liggende grappen over pik-achterna-lopers. Wellicht een aanrader voor Yvonne Kroonenberg.

Turturro heeft zelf het scenario geschreven. Had van mij wat pittiger gemogen en de karakters zijn beetje te eendimensionaal, maar dat is vaker bij musical films. Ik vond de liedjes niks toevoegen, itt Moulin Rouge. Gelukkig is het musicalgedeelte beperkt.

Kate Winslet speelt een maffe slet. Toch wel de leukste rol uit deze film. Sarandon is in deze film een stuk chagrijn, maar ik vind haar niet echt overtuigend.

Eens met Kapp hierboven. Interessant, maar niet geheel geslaagd. 3*

avatar van hellbouncer

hellbouncer

heb hem net gezien . Het was wel mooi geacteerd en allemaal heel grappig en mooi muziek.

maar het verhaal was Wat mager,

maar wat wel echt een grote pluspunt was..Kate Winslet:)

ze heeft zoals gewoonlijk prachtig gespeeld, zo goed ingeleefd echt geweldig en dan dat accentje, jammer dat ze er weinig in voor kwam, maar ja dat is het nadeel van een bijrol

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Geweldig leuke verrassing. Kate Winslet, die voortdurend schunnige taal uitslaat, speelt voortreffelijk naast Susan Sarandon en James Gandolfini. De liedjes zijn meestal zo overdreven dat je wel mee moet lachen (A man Without Love )