• 9.378.761 stemmen

Geregisseerd door: José Mojica Marins

Met onder meer: José Mojica Marins, Teresinha Sodré en Roque Rodrigues

Gesproken taal: Portugees

Plot Finis Hominis

Een compleet naakte man komt uit de zee, en begint de straten door te lopen op zoek naar gerechtigheid. Zijn naam is Finis Hominis, en al snel wordt hij beschouwd als een messias die ook wonderen kan verichten.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Hmmm, wat moet ik hier nu mee? Het eerste half uur à drie kwartier verliep van oersaai tot een enkele keer wel aardig. Low-budget en non-acting zijn een paar keywords waar je doorheen moet kunnen kijken, en dat lukte, zeker in het begin, niet te best. De scene waar de 'nieuwe Braziliaanse Jezus' een stel hippies bekogeld met geld, terwijl die zo gesteld léken op 'slechts' hun vrije liefde was bv nog wel de moeite. Dan, vanaf het moment dat de familie die hun 'geliefde oom' de dood in wilde jagen in beeld komt, werd het interessanter, zowel qua verhaal als vormgeving. Met als hoogtepunt de bizarre scene bij de lijkkist van de oom. De laatste twist is een simpele, maar best een leuke afsluiter. Ik kom zo maar nét op een voldoende uit.

Vreemd dat de 'original trailer' een heel ander beeld geeft(zwart-wit, op een manier die het doet lijken als een veel oudere film), net als de trailers op de dvd voor Marins' andere (horror) films. Die films blijf ik nog steeds benieuwd naar, omdat zeker het laatste half uur van 'Finis hominis' wel wat kwaliteit aan de dag legt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Zo dit was slécht zeg. De andere Marins die ik zag hadden ook behoorlijk amateuristische trekken, maar dit was echt niet te doen.

avatar van Petina

Petina

Hier kan ik helemaal niets mee. Wat een onsamenhangende film met vreselijke muziek.