• 9.370.987 stemmen

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Nico Mastorakis

Met onder meer: Will Egan, Gerald Okamura en Kelly Randall

Plot Ninja Academy

"You don't have to be crazy to join, but if you are, it sure helps..."

Opgescheept met een groot aantal miskleunen, moet een taaie ninjitsu meester met een hart van goud hen zien te veranderen in waardige ninja's. Ondertussen krijgt de meester ook nog eens te maken met een oude rivaal.

avatar van Zinema

Eentje om over te slaan.

Want er valt op de soundtrack na, helemaal niets te genieten. Typische jaren 80-actiemeuk. Pardon, jaren 90. Men moet gedacht hebben aan Police Academy maar dan iets met ninja's. Lachen joh! Nee dus. Geen enkele grap komt over. Zo flauw dus. Het lijkt alsof de grappen ter plekke bedacht worden, zo amateuristisch.

De vechtscenes? Ahum, nee dus. Zelden zulke rommel gezien. Een van de hoofdrolspelers kan amper hoger dan zijn eigen knie schoppen. Gelukkig heeft hij een dubbel. Al vraag ik me af waarom. Die dubbel kan toch niet slechter acteren?

Het is fijn maar nutteloos om te weten dat Nintendo zijn inspiratie voor de muzak bij het Wii-winkelkanaal misschien wel heeft gebaseerd op een deuntje uit deze flick. Let maar eens op tijdens de droomscene op het strand. De soundtrack is sowieso erg grappig. Typisch jaren 80. Oh nee, 90! De score is doordrenkt van A-Team-achtige deuntjes en de Huey Lewis kloon zingt ook een aardig deuntje mee. Inclusief de verplichte drumcomputer.

Oh ja, de pantomime-speler, de Clint-imitator en 008 waren echt niet nodig. Ook niet in de jaren 80. Ahum, 90..

Slecht.