• 9.369.458 stemmen

Dirty Grandpa (2016)

Komedie | 102 minuten / 109 minuten (unrated)

Genre: Komedie

Speelduur: 102 minuten / 109 minuten (unrated)

Geregisseerd door: Dan Mazer

Met onder meer: Zac Efron, Robert De Niro en Julianne Hough

Releasedatum: 18 februari 2016

Plot Dirty Grandpa

"This is Jason. He's a little worried about his grandpa."

Enkele dagen voor zijn huwelijk krijgt Jason Kelly de taak zijn grootvader Dick, een voormalige generaal van het leger, naar een gemeenschap voor gepensioneerden te brengen. Dick vindt dat zijn kleinzoon gaat trouwen met een ongeschikte vrouw. Gedurende hun reis raken de twee in allerlei problemen tijdens bezoeken aan kroegen en studentenfeesten.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Grof, smakeloos, over de top en onder de gordel, maar uiteindelijk heb ik me hier toch veel meer mee vermaakt dan ik vooraf voor mogelijk had gehouden. Toen hij zijn handtekening zette had Robert de Niro ongetwijfeld begrepen dat dit alleen zou werken wanneer hij all the way zou gaan, dus gooit hij zich met lijf en leden in elke gênante pose en foute grap en dramatische kledingkeuze die de scriptschrijvers maar konden verzinnen zonder zich druk te maken om hoeveel kijkers zich wel niet zouden beklagen over de dieptes waartoe één van de grootste filmacteurs aller tijden inmiddels is gezonken. Ook ik heb mij de afgelopen decennia wel eens op mijn hoofd gekrabd als ik hem weer eens in zo'n nuitzeggende film als Hide and seek of The bag man zag, maar als vieze grootvader spreidt hij zóveel energie en zóveel focus tentoon dat ik hem hier absoluut niet echt slecht in kan vinden, hoe ranzig het materiaal verder ook is. Zac Efron heeft er geen enkel probleem mee om net zo ver te gaan als zijn filmopa, en als zeer extraverte dealer van van alles en nog wat is Jason Mantzoukas hilarisch. Dirty grandpa is in ongeveer elk opzicht het tegendeel van verfijnd, maar ik heb er toch regelmatig hard om gelachen.

avatar van deridder

deridder

saai en vulgair. Hoe kan De Niro nou zo vallen? Doet hij het voor het geld? Ik denk dat de beste verklaring is dat hij geblackmaild is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima vermaak.

Slecht verhaal en bij vlagen bedenkelijke komedie, maar in de juiste mood valt er prima doorheen te komen. Met een enkele blik op de poster kan je zien dat dit geen hoogstaande cinema gaat worden. De Niro gaat tegenwoordig ook niet echt meer voor de meest sterke rollen zo te zien.

De komedie is niet perse hilarisch maar wel luchtig. Efron heeft ondertussen wel een prima gevoel voor humor gekregen, al zullen er enkelen uiteraard vraagtekens bij zetten. Persoonlijk vind ik Efron en De Niro in dit geval een leuk duo. Beiden lijken plezier te hebben en weten samen de speelduur redelijk op te vullen.

De speelduur is voor zo'n flutverhaaltje wat aan de lange kant, maar niet extreem lang uitgesponnen. Wie dan ook een soort Apatow-film verwacht komt bedrogen uit. Dit is pure komedie met wat schaarse subtiele momentjes richting de slotfase. Dat zijn tegenwoordig een beetje de nodige ingrediënten, maar de film stort zich uiteindelijk vooral op de komedie en dat maakt de film wel leuker.

Soms een leuk glimlachmomentje, maar ook een aantal missers. De personages van Mantzoukas en Pally missen bijvoorbeeld het doel behoorlijk. Visueel is het verder niet heel sterk, maar zonnig genoeg en het heeft een best frisse look. Hierdoor kom je net wat beter door de speelduur heen.

Het blijven films waar je van moet houden en waar je voor open moet staan. Je kan soms enkele vraagtekens zetten bij het verhaal, maar uiteindelijk blijven dit simpele minuten waar ik me best mee heb vermaakt. Leuk voor een keertje, maar geen film die ik perse nog een keer hoef te zien nee.

avatar van shrink

shrink

Prima lachfilm. Verstand op nul en lekker genieten.

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Een komedie zoals die bedoeld is.

avatar van blurp194

blurp194

Veel leuker dan ik verwacht had.

De Niro heeft sinds zijn hoogtijdagen aan nogal wat bedenkelijke films meegewerkt, en dit is er overduidelijk ook een van. Maar wel ver boven het gemiddelde, en waar het misschien geen karakterrol is die hij speelt komt hij er met de komische noot best mee weg. Om maar een voorbeeld te geven, de scene die uit The Presidio gejat is is misschien geen vergelijking met Sean Connery waardig, maar wel effectief.

En misschien gaat het ook wel niet om De Niro, maar om de aanstormende jeugd. Efron, mwah, die komt maar moeizaam voorbij het niveau van irriteren, maar voor Plaza heb ik al sinds haar eerste film een zwak. En Deutch is ook best aardig - tenminste, ik kan best lachen om de idioterie van het losgeslagen viertal. Grof, smakeloos, ongepast? jazeker, de hele tijd. Ben ik ook nogal eens.

Over De Niro nog, het is al best een tijd sinds de verschrikking van Meet the Parents (2000). Maar wel zo ongeveer de eerste film die ik zie waarin zijn rol ook een beetje werkt. Nouja Stardust (2007), maar dat was wellicht meer een cameo. Ronin (1998), dat was zijn laatste echt goede film, vergeet ik dan iets? Ik drop het maar even.

avatar van Black Math

Black Math

Ik heb deze film blijkbaar totaal anders ondergaan dan de meeste mensen hier. Ik snap eerlijk gezegd de kritiek op De Niro niet zo. Ja, het is geen serieuze rol, maar ik vind het alleen maar spreken voor zijn veelzijdigheid dat hij ook dit soort films doet. En met verve in mijn ogen.

Deze film is zeker niet goed, want gaat regelmatig een beetje teveel over de top, maar neemt zichzelf totaal niet serieus en dat is vaak een goed recept voor een leuke film. Een erg leuke De Niro dus, maar ook Plaza moet genoemd worden. Wat een stel samen, met name de laatste scènes. We like Ike! Alleen Efron valt een beetje uit de toon, enkel bij de de bijen/Macarena scène kwam hij een beetje los.

Soms dus een beetje teveel over de top, maar mijn grootste kritiek is dat de film een beetje teveel op The Hangover lijkt. Maar goed, soms kan een variatie op een thema ook erg goed smaken. 3,5*.

avatar van Vidi well

Vidi well

De film begint goed met een boel flauwe grappen, die veelal lekker politiek incorrect zijn. Dergelijke humor hou ik wel van, lekker over de rand.

In de derde akte wordt het helaas een opeenstapeling van romcom clichés, waardoor de vaart eruit gaat en de humor plaats moet maken voor sentiment dat nauwelijks raakt.

Maar vooral de eerste helft heb ik een aantal keren flink moeten lachen, dus een krappe voldoende voor deze film.

avatar van mariamadeliya

mariamadeliya

deridder schreef:

Mijn gedachten.. smakeloos en goedkoop. En oh zo niet grappig. Onderbroekenlol van de onderste plank.

avatar van wouds601

wouds601

Had een beetje gerekend op een soort van American Pie meets Road Trip. Beide beetje plat maar wel vermakelijk. Had dan ook wel zin in Dirty Grandpa maar ik kon me maar moeilijk door de film heen slepen. Ik ben niet vies van een goed portie onderbroekenlol maar deze grappen wekten op gegeven moment eerder irritatie op dan een glimlach. Robert de Niro speelde prima en is dan ook prima dat hij eens wat anders doet dan het gebruikelijke. Had wat mij betreft wel meer in gezeten. krappe onvoldoende. 2*.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Op momenten best geinig. DeNiro met de rest van cast en crew kiest ervoor om all in te gaan en dat werkt. Je moet dit niet half lafjes doen met het idee van 'ooh zie ons eens'. Lang niet elke grap werkt, de film duurt net iets te lang, visueel allemaal niet superbijzonder en ook snel weer vergeten maar verder is dit een vermakelijk ding waar DeNiro wederom aantoont over een goede komische timing te beschikken en Aubrey Plaza als altijd een prettige rol heeft. 3,0*.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Leuk om eens gezien te hebben, een paar keer goed moeten lachen!

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze film leek mij wel grappig toe. Ik vind Robert De Niro leuk en ook Zach Efron vind ik wel leuk om naar te kijken (de ene keer meer dan de andere, en vooral vroeger). Al vind ik Zac Efron niet geloofwaardig overkomen wanneer hij speelt alsof hij een braaf personage is. Later in de film verandert dit. Hoewel de film wel grappig is, vind ik deze film echt te laag voor Robert De Niro. Ik vond hem eigenlijk ook helemaal niet leuk in deze film, zijn personage stond mij ontzettend tegen. Ik zie hem dan toch liever weer in een serieuze film waarin hij echt zijn acteerkwaliteiten kan laten zien. Dirty Grandpa is een leuk tussendoortje wanneer je alle goede films al hebt gezien (en er zijn nog genoeg goede films die je niet hebt gezien).

Snap niet dat sommige zo zeuren over De Niro? Je moet het bekijken in het licht van de film. Nee het is geen Heat of the Godfather, of noem nog een paar van zijn films op... het is een komedie, en voor iemand in de 70(hier) staat hij letterlijk en figuurlijk zijn mannetje. Tuurlijk is het geen Oscar winnende film, maar leuk niemendalletje... en als je er zo naar kijkt ook leuk om te zien!.

met het ouder worden veranderen de rollen natuurlijk ook voor een topacteur en legende als Robert de Niro. Eerlijk gezegd zie ik hem liever niet in dit soort schijtlollige rollen. De film op zich is soms wel leuk als je in de stemming bent voor zoveel ongein. Maar met De Niro in de hoofdrol dwaal je ongemerkt af naar zijn topfilms uit de gloriejaren en vraag je je af waarom hij dit soort rollen accepteert. Maar dat brengt me weer bij de openingszin.