• 9.371.727 stemmen

Papaya dei Caraibi (1978)

Horror / Erotiek | 85 minuten

Genre: Horror / Erotiek

Alternatieve titels: Papaya: Love Goddess of the Cannibals / Die of Pleasure / Caribbean Papaya

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Joe D'Amato

Met onder meer: Melissa Chimenti, Sirpa Lane en Maurice Poli

Gesproken taal: Italiaans

Plot Papaya dei Caraibi

Een groep geologen reist naar het eiland Santo Domingo om daar atoomexperimenten uit te voeren. De bevolking zal van het eiland verwijderd moeten worden om de experimenten voort te zetten. De stam die er leeft heeft als vrouwelijke leider Papaya (Melissa Chimenti). Zij verleidt de geologen en laat ze in de val lokken om ze vervolgens met haar kannibalistische stamgenoten op te eten.

Ceremony Leader (onvermeld)

Woman at Macumba Ritual (onvermeld)

Deze hier binnenkort bestellen in z'n originele ongeknipte versie

aangezien ik nogal een Joe D' Amato fan ben probeer ik nu al z'n films aan mn collectie toe te voegen.

Exploitation

Net voor het eerst gezien. Was precies zoals ik had verwacht, Caribische eilanden, witte stranden met palm bomen, Erotiek en een beetje horror... Dé elementen voor en geslaagde Exploitation film die lekker wegkijkt. Joe D' Amato leverd hiermee een van z'n meest excentrieke films af. 2,5*

Exploitation

Stem toch verlaagd naar 2*, laatst nog eens herzien, maar vond hem al een stuk saaier dan de eerste keer. Ga komende week zijn andere twee Caribic films kijken: Orgasmo nero en Sesso nero. Alhoewel ik er naar uitkijk verwacht ongeveer dezelfde formule, net zoals in Porno Holocaust, Leuke shots gefilmt, slecht tot matig acteer werk, sex mengen met horror elementenen verder toch een redelijke saaie bedoeling, maarja wat verwacht je van een Italiaanse Sexploitation film?

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Heerlijke film hier weer van D'Amato! De film heeft weer het gebruikelijke heerlijke D'Amato sfeertje, in zijn films heerst er altijd een bepaalde sfeer die geen andere regisseur heeft. Ook heeft de film een waanzinnige soundtrack!

Buiten dat een heerlijke mix van softcore seks en horror. Als je houd van Italiaanse Sexploitation en de stijl van D'Amato, is dit je film!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Exploitation schreef:

Deze hier binnenkort bestellen in z'n originele ongeknipte versie

Joe D'amato fan? Als ie nog had geleefd had je Joe mogen

uitleggen waarom je zulke lage waarderingen aan zijn films geeft.

En met zulke lage waarderingen waarom je ze in hemelsnaam koopt!

Hier alvast mijn waardering 4 dikke sterren!!!!!

Kort en beknopt, want ik hoor allang te slapen om mijn gezondheid op pijl te houden:

...weer euro-sleaze in de D'amatostijl. Simpel.

Waarvan ik hou!

Dus 4 sterren......ik ben namelijk een ECHTE fan!

Net als Die Hard,Willis! Cheers!

En wat betreft de soundtrack: helemaal gelijk!

FatMike schreef:

Joe D'amato fan? Als ie nog had geleefd had je Joe mogen

uitleggen waarom je zulke lage waarderingen aan zijn films geeft.

En met zulke lage waarderingen waarom je ze in hemelsnaam koopt!

Ik ben zeer zeker een Joe D' Amato fan, hou zowieso wel erg van Exploitation films, maar aangezien ik ook van "normale" film hou, geef ik wel eerlijke punten, en technisch gezien zijn deze films toch wel behoorlijk wat minder dan bijvoorbeeld, Lord of the Rings, Gladiator of Apocalypse Now, vandaar dus m'n lage punten, want als je eerlijk bent is dit technisch gezien gewoon niks, maar dan kan ik ze nog leuk vinden

avatar van Noodless

Noodless

Erotische film die het vooral moet hebben van de twee vrouwen en zeker niet van het verhaal of bloederige momenten. Typisch filmpje voor die tijd met die bepaalde sfeer en zijn erotische scènes. Zo'n films maken ze niet meer. 4/10

avatar van Theunissen

Ik ben de laatste tijd veel kannibalenfilms aan het kijken en toen stuitte ik ook op deze Horror / Erotiek film, maar dit is meer een Erotiek film dan een Horror (Kannibalen) film, want je ziet vooral veel tapijtjes, borsten en piemels voorbij komen en vooral dan van de twee mooie vrouwen Melissa Chimenti (Papaya), die iets exotisch heeft, en de blonde Sirpa Lane (Sara), die samen met Maurice Poli (Vincent) die drie hoofdrolspelers vormen in deze overigens zeer matige film.

Beide vrouwen (die een mooi lichaam hebben) zijn veelvuldig bloot te bewonderen van top tot teen en vooral Melissa Chimenti en dat gelijk al bij het begin van het verhaal als ze uit de zee komt lopen en naar een hut loopt, waarin een man ligt, die ze dan gaat neuken (het loopt overigens niet goed af voor die man). Het verhaal stelt overigens niet veel voor en is vooral saai en langdradig en veel schokkende beelden zijn er ook niet te zien. De schokkende beelden die je te zien krijgt zijn het afbijten van een penis door Papaya, een hanengevecht, twee varkens (die wel al dood zijn) die worden opengesneden, een man die levend wordt opengesneden en wens hart eruit wordt gehaald en waaraan gegeten wordt.

De laatste twee scènes zijn overigens te zien tijdens een achterlijk ritueel, waarbij op een gegeven moment iedereen zich gaat uitkleden en in zijn blootje gaat dansen De scène waarbij Sara en Vincent in bad gaan en waarbij Papaya ze een helpend handje geeft mocht er wel wezen en Sara raakt daarbij zo opgewonden, dat ze uit bad stapt en op een bed gaat liggen (op de buik) en zichzelf gaat vingeren. Dat duurt echter niet lang, want op een gegeven moment wordt ze meegenomen door twee mannen.

Papaya is bezig om van Vincent een wrak te maken (dat doet ze met alle mannen), door veelvuldig met hem te neuken Hij is op een gegeven moment zo verzwakt, dat twee mannen hem doden. Sara is inmiddels verliefd geworden op een donkere man en ze vrijen op een gegeven moment op het strand (zie ook filmposter). Papaya kijkt daarbij op een afstand jaloers toe en probeert de donkere man met een mes te steken. Als op een gegeven moment Sara poedelnaakt op een bed ligt, loopt Papaya ernaar toe, kleed ze zich helemaal uit en gaat ze met haar vrijen. Sara schrikt er eerst een beetje van, maar laat het wel toe en geniet er daarna ook van.

De ontknoping van het verhaal was eigenlijk nog best aardig, want Papaya en Sara werken namelijk samen en dat krijg je op het einde te zien bij een scène, die eerder ook al eens te zien was, namelijk als Papaya een lift krijgt van Vincent en Sara en nu gebeurt dat door Sara met een andere man, die natuurlijk het volgende slachtoffer gaat worden. Buiten de mooie Melissa Chimenti en Sirpa Lane heeft de film verder visueel niets te bieden en de omgeving waar het verhaal zich afspeelt, had veel weg van een getto.

Al met al een zeer matige Horror / Erotiek (waarbij je Horror dus met een korreltje zout moet nemen) film, die alleen vanwege het vele bloot van Melissa Chimenti en Sirpa Lane, het aankijken nog enigszins waard maakt.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Waarom moet ik eigenlijk nog reviews schrijven als ik regelmatig kan zeggen, lees die van Theunissen want ik ben het eigenlijk met hem eens

Dit was een van de weinige oude kannibalenfilms die ik nog niet had gezien al zijn er hoop en al slechts 2 korte momenten die op kannibalisme wijzen. Film is ondanks een vrij korte speelduur langdradig en saai. Veel erotiek en weinig horror. Het is enkel door de mooie (en veelvuldig naakte) lichamen van de twee dames Melissa Chimenti en Sirpa Lane die de aandacht trekken als de aandacht van de kijker weer dreigt te verslappen. Dat is al veel beter dan al die 'Arische' vrouwen (uit de vorige film die ik zag) die nauwelijks rondingen hadden.

avatar van joolstein

joolstein

Het is een film met een dwaze titel die.. tja gewoon slecht is gemaakt. Een film met zo'n titel en dan is de kannibaalscène extreem kort en bevat zo goed als geen details! Behalve misschien dan het bloedritueel wat erna volgt, waar iedereen zich uitkleed en begint te dansen. Dit is gewoon een erotische film. In de voor een D'Amato-films gebruikelijk technische slordigheid. Het begint direct als een erotica, muziek, naaktheid …totdat Papaya een penis afbijt, maar veel horror is er niet! De twee andere scènes zijn een echt hanengevecht en het bloeden van enkele dode zwijntjes, en hun organen die eruit spatten. Bizar is ook dat iemand heeft bedacht dat de film ook een milieubewuste boodschap nodig had ? Het hele complot draait om de dorpelingen die protesteren tegen de bouw van een kerncentrale op hun land. Maar met minsten om de vijf minuten seks of naakt-scenes die allesbehalve sexy zijn, andere nutteloze vulling en een langzame gang was dit niet bepaald goed!