• 9.371.614 stemmen

The Velvet Vampire (1971)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Cemetery Girls / The Devil Is a Woman / Through the Looking Glass

Geregisseerd door: Stephanie Rothman

Met onder meer: Michael Blodgett, Sherry Miles en Celeste Yarnall

Plot The Velvet Vampire

"She's waiting to love you... to death!"

De aardige Lee Ritter en zijn vrouw Susan accepteren een uitnodiging van de mysterieuze, maar mooie Diane LeFanu, om haar te bezoeken op haar afgezonderde landgoed. De spanning stijgt als het stel er achter komt dat Diane een vampier is, en dat ze beiden in haar macht beginnen te raken.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een weinig overtuigende vampierenfilm, zeer middelmatig scenario en low budget. Is uit op DVD regio 1. Slechts een paar scenes zijn stijlvol gefilmd, maar het geheel is zeker niet overtuigend.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Van Rothman had ik eerder Blood Bath (1966) gezien. Die film regisseerde ze samen met Jack Hill en was ook de eerste waar ze als dusdanig wordt gecrediteerd. Blood Bath is verre van perfect maar wel een stuk vermakelijker dan deze vampierfilm. Het wordt naar voren geschoven als horrorfilm maar dat gevoel kreeg ik nauwelijks bij het kijken. Ze probeert het vampierthema te combineren met drama en erotiek en er wat visuele standjes in te steken door middel van droomsequenties. Het resultaat is dat af en toe wel sfeervol is, maar het verhaal en de personages zijn vlak, het is niet erotisch. De woestijnachtige setting helpt niet echt mee. Ik zou het een Martin avant la lettre noemen, nog zo een draak van een film.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Wat een gedrocht van een film. Als ze het je niet vertellen zou je niet eens doorhebben dat het over een vampier gaat. Horror kan je het moeilijk noemen. De poging om het een erotisch tintje te geven is ook al lachwekkend te noemen. En dat einde is gewoonweg om te janken. Mijn advies is om deze film angstvallig te mijden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

''Tikkeltje'' ondergewaardeerd hier. Vreemde mix tussen clunky exploitation en zweverig artsy. Traag, jawel. Maar ook met een aantal interessante ideeën, in ieder geval in de uitwerking. Zo speelt het zich grotendeels overdag in een woestijn af, met een aantal toffe surreële droomsequenties en een experimentele soundtrack. Heel 'rough around the edges', maar er zit een apart pareltje in verborgen. Sterke lead ook van Celeste Yarnall, ze heeft een erg krachtige screen presence, essentieel (kenmerkend) voor dit soort semi-erotische vampierfilms uit die periode.