• 9.372.347 stemmen

Bloodbath in Psycho Town (1989)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Video Demons Do Psychotown

Geregisseerd door: Alessandro De Gaetano

Met onder meer: Ron Arragon, Donna Baltron, Ed Bevan

Plot Bloodbath in Psycho Town

Een project op een filmschool wordt een bloedbad, wanneer videodemonen de studenten meenemen op een reis vol onderbewuste nachtmerries en angsten.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Deze poster en titel

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Zou inderdaad zo een cover kunnen zijn van een Troma film. Ik hou wel van dit soort titels en covers, zo schreeuwend!

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Die Hard,Willis schreef:

Is dan ook de cover van de Troma release.

avatar van bladonis

bladonis

Leuke SOV.

Verwacht geen strak geschoten moord mysterie, en horror is helemáál ver te zoeken! Toch is er veel leuks te beleven in Allessandro de Gaetano's Bloodbath in Psychotown - die ik ken als 'Video Demons Do Psychotown', van de sleaze merchants van Troma!

Het verhaal is een beetje non-existent, het lijkt vanaf de heup geschoten. Toch proberen de 'acteurs' er nog het beste van te maken... Twee studenten willen voor hun filmklas een sfeervolle documentaire opnemen over de ongelukkige dood van een plaatselijke notabele. De dorpsbewoners zijn echter niet gecharmeerd van pottenkijkers! Ook worden ze tegengewerkt door de plaatselijke orde van helderzienden(?). Vooral op het meisje -dat ook de 'gave' blijkt te bezitten, blijkt de dorpskern de -dodelijke- pik te hebben! Het is aan het tweetal om het raadsel op te lossen, en zelf niet in de ban te raken van de subliminale boodschappen in de net geschoten videotapes! Er is duidelijk meer aan de hand....

En dawast. Meer is er niet. Ondanks het flinterdunne verhaaltje, en de niet zo soepele opnames, zijn de beelden wél heel acceptabel geschoten! De kleuren zijn -volgens mij- op video geschoten, en daardoor wat hard. Maar de -sobere- special effects zijn interessant en gory genoeg om de aandacht vast te houden. Goed, de actiescenes zijn weinig subtiel, en vrij gemaakt ingezet, maar dat mag 'm de pret niet drukken. De makers hadden er duidelijk plezier in, en dat straalt er ook vanaf!

Wat ik wel gemist heb, is een groots opgezette 'Psychic Battle'! Want, wat heb je aan een dorp vol psychics, als je die niet vol gaat inzetten!

De 'acteurs' zijn welwillende amateurs, die hun stinkende best doen om eruit te halen wat erin zit! En dat zie je -heel erg. Maar als je dat weet, dan kan je daar doorheen kijken. Vooral Donna Baltron zet haar beste beentje, én haar ranke slanke lijfje méér dan voor! Ik had haar graag iets meer in actie gezien. Of 'in actie', bij nog een vrijscene of twee, drie meer... Dat is het enige wat eigenlijk mist, tieten en bloed, bloed en tieten! Meer bloed had de film ten goede gekomen. En van meer tieten wordt íedere film beter!

Al met al een leuke SOV om een keertje tussendoor te zien. Geen hoogvlieger, maar zeker de moeite waard voor een bier en popcorn avondje.

Voor Donna Baltron en haar 'bijzondere psychic talenten', 3,5 op video geschoten sterren!