• 9.374.990 stemmen

Za Kokupitto (1994)

Animatie / Oorlog | 72 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Animatie / Oorlog

Speelduur: 72 minuten (miniserie, 3 delen)

Alternatieve titels: The Cockpit / The Cockpit: Kamikaze Stories / 戦場まんがシリーズ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Imanishi, Yoshiaki Kawajiri en Ryôsuke Takahashi

Met onder meer: Kenyu Horiuchi en Hikaru Midorikawa

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Za Kokupitto

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog staan er helden op, helden die hun eigen leven op het spel zetten om hun missie te halen. In "The Cockpit" zien we drie oorlogshelden, een Duitse, Japanse en Amerikaanse, die hun leven opgaven voor hun land.

Lt. Rheindars

Soldier Utsunomiya

Aardig trio filmpjes, waarvan enkel Kawajiri een beetje bekendheid heeft.

Alle drie draaien ze rond WWII en belichten ze een element van de oorlog. Op zich redelijk grappig gedaan, te meer omdat het niet al te veel kant kiest. Vond het tweede stukje het aardigst, zeker omdat het daar over de kamikaze piloten ging.

Animatie is redelijk, zeker dan de luchtgevechten. Hoewel dat in recentere series al veel beter gedaan is. Personages zien er soms wat vreemd uit. De stijl uit het eerste filmpje is herkenbaar Leiji Matsumoto, de rest is iets gedetailleerder maar vaak ook wat goofier. Grafisch mist het wat detail, maar die oldstyle mecha-look van de vliegtuigjes en brommer is wel leuk.

Vooral leuk om een keer te zien, maar verder nergens indrukwekkend. Apart om te zien dat het eerste verhaal uit het standpunt is van de Duitsers, het tweede verhaal eigenlijk beide kanten bekritiseerd en enkel het derde verhaal het doorzettingsvermogen en eergevoel van de Japanse soldaat verbeeldt.

3.5*, leuk voor de animefan die ook de wat oudere stijl kan appreciëren. Maar een Ghibli, 4°C of Production-I.G is dit verre van. U weze gewaarschuwd.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Heel erg mooi trio van kortfilmpjes. Ik vond het erg indrukwekkend. Mooie "ouderwetse" animatie maar met toch erg sterke verhalen. Het hele kamikaze gebeuren bekijk je eens vanuit een andere invalshoek en je begint de toen heersende mentaliteit te begrijpen. Dit is gewoon achterover geleund in de zetel genieten. De grauwe sfeer van het eerste filmpje was ook erg welkom al vond ik het wat te melisch. Het laatste filmpje kwam net iets te kinderachtig over. Al bij al zijn dit maar kleine minpuntjes want ik heb er erg van genoten. De muziek gecombineerd met het visuele spektakel geven een mooi effect.

avatar van Justinw

Justinw

Leuk projectje,

Het thema is al een erg goede basis voor deze animatie. En deed me wat denken aan Porco Rosso. Alhoewel deze film 2 jaar later is gemaakt. Steekt Porco Rosso er ver boven uit kwa animatie. Maarja dat is een ghibli.

Had eerder vandaag al een film van Yoshiaki Kawajiri gezien, namelijk Wicked City. Dit beviel me beter als Wicked City. Het beste stukje is het tweede. Maar de leukste de derde.

Heb prima genoten en de stukjes hebben allemaal een mooi verhaaltje. Ook doet deze trio alle partijen aan. En belicht ze even.