Genre: Sport / Drama
Speelduur: 150 minuten / 157 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Al Pacino, Cameron Diaz en Dennis Quaid
Releasedatum: 13 april 2000
Plot Any Given Sunday
"Life is a contact sport."
Coach Tony D'Amato is een levende legende in het American football. Maar sinds de drie nederlagen op rij ziet de toekomst van zijn Miami Sharks er niet bepaald rooskleurig uit. Tony vreest dan ook dat hij op het einde van het seizoen ontslagen zal worden door de jonge, ambitieuze voorzitster en mede-eigenares van de ploeg, Christina Pagniacci. Om het lot van zijn spelers en zichzelf te redden kan hij echter niet meer rekenen op zijn belangrijkste pion, de geblesseerde quarterback Jack Rooney. Wanneer ook zijn tweede quarterback sneuvelt, zit er voor Tony niets anders op dan een jonge, onbekende vervanger in te schakelen: Willie Beamen.
Tony D'Amato
Dr. Ollie Powers
Montezuma Monroe
Cindy Rooney
yosemite44
ik heb geen zin om het hele spelletje uit te leggen, maar american football is (taktisch) gecompliceerder dan voetbal en zeker niet alleen "beukwerk"
Menni
Om één tipje van de sluier van waarom Any Given Sunday mij best kon boeien op te lichten: voetbal is oorlog, football (inderdaad geen simpel beukwerk, maakt de sport overigens voor mij niet bewonderenswaardiger) zelfs nog veel meer. Maf genoeg heb ik hier daar nog niemand over gelezen, de paralellen zijn overduidelijk en de metaforen veel belangrijker dan het in beeld brengen van de sport op zich. Nee, voor mij voelt deze echt als 'aanvulling' op Stone's Vietnam-trilogie.
Phooze
Dat ik het zie als een simpel spelletje (zoals bijna alle sporten) waarin het allemaal afhangt van fysieke kracht, dan wel geluk.
FisherKing
Tegenvallend. Film heeft verder geen woorden nodig
GerwinF
En wat een verschrikkelijke poster, die kop van Al Pacino.
ToNe
De film was zeer krachtig in het begin.
Ik zat een beetje met schaamte te kijken naar
de ontwikkelingen tijdens en na de wedstrijd.
Schamend dat ik van deze sport geniet, waar ze haast over lijken gaan.
Datzelfde thema kwam ook ter sprake in "The Last Boy Scout", al hoopte ik dat het hier verder uitgediept zou worden.
Helaas vond ik dat, naarmaate de film vorderde, de kracht wegviel.
Je voelde dat de film richting een happy ending toeging en dat vond ik jammer.
Dat confronterende karakter van het begin, kon zoveel mensen wakkerschudden als het verder uitgewerkt was:
+ Zgn. beschaafd maar genieten van barbaarse gladiatorenspel
+ Succes op het veld enerzijds en de prijs buiten het veld anderzijds.
+ Hoever men gaat voor succes [op het veld en in de exec.room]
Helaas...
the-dude
Ik ben helemaal geen fan van american footbal maar in deze film vond ik het waanzinnig. een superrol van pacino, een altijd goede james woods (te klein aandeel in de film, deze man is een genot om naar te kijken)cameron diaz geeft goed tegengas.
het was een van mijn eerste films die ik kocht op dvd en de film valt goed keer na keer te kijken door de overweldigende visuele beelden van stone.
Banjo
- 2032 berichten
Ik vond het een mooie film!. De enige - punten vond ik een overdosis aan snelle hippe beelden en er werd wat te veel geleund op muziek.
en cameron diaz had er van mij niet ingehoefen. Ik ben zeker niet een Fan van haar, oke ze ziet er mooi uit, maar net zoals in gang's of newyork en vannila sky valt ze me steeds tegen.
dje-em
Mooie film, geeft goed weer hoe mooi de sport is, maar ook hoe hard.
al was het wel goor om dat oog te zien!
Purmerend
Ik ben niet zo weg van deze sport. Maar het was wel een aardige film. 3*
Dionysos
Wat regie betreft weer petje af voor Stone; zeer mooie beelden, onorthodox gespeel met slow-motion en geluid. Gaaf.
Helaas is dat alles wat deze film te bieden heeft, die verder het ene cliché na het andere laat zien.
De vieze kapitalistische spelletjes aan de top, de oude speler en coach tegenover de jonge rijzende ster en eigenaresse, het rassenprobleem, het succes dat ten koste gaat van alles, etc. Dit alles wordt met heel veel misleidende bombarie gepresenteerd, maar de uiterlijke schijn valt niet lang op te houden.
Oh, nog een cliché van mijn kant: Al Pacino was weer meesterlijk bezig. Iedereen speelde hij links en rechts weg. Nouja, niet zo moeilijk ook als je Cameron Diaz in een dialoog treft natuurlijk. Leuk geprobeerd hoor, een "mooi" breekbaar popje in een harde mannenwereld, maar dan moet je wel goed kunnen acteren.
Ik hou van het spelletje, maar niet van deze film. Het enige wat me beviel was de actie op het veld, maar helaas is dat niet afdoende om het kijken te rechtvaardigen.
MarkFish
Ik vond het een goeie film, die een goed en realistisch (Stone he) beeld geeft van de fucked-up American Football industrie. Naast de actie op het veld, vond ik dat er ook aardige dialogen bij waren en een erg leuk einde. 3,5 *
Cheiz
Twee sterretjes voor een Stone-film, het doet me wel pijn, eerlijk gezegd
Spraakloos, precies mijn mening verwoord!
bisse
Ik had nog een intervieuw met Diaz gezien waarin ze in het antwoord duidelijk maakte dat ze haar eigen rol in de film gewoon niet vatte.Helaas vergeten wat de details waren.Buiten de cliches waar je gewoon gelijk in hebt vond ik deze film een gigantische amusementswaarde hebben en ik kan hem dan ook blijven kijken.Geweldig staaltje oliver stone montage toch,niet?
hans vd togt
schijnt dat oli, behoorlijk aan de coke was tijdens de montage....vandaar de videoclip achtige snijmomenten!
dray
Een veels-te-lange videoclip.. Naar mijn mening te flitsend (gemonteerd) en daarom niet boeiend meer..
Koes
Twee sterretjes voor een Stone-film, het doet me wel pijn, eerlijk gezegd
.Ik denk dat je op sommige punten gelijk hebt. Het is idd op somige punten erg cliché, en de rol van Cameron Diaz hadden ze net zo goed weg kunnen laten. Ik denk echter dat je een paat goede punten vergeet te vermelden, zoals de strijd tussen de doktoren (Hoe ver mag je gaan voor een fitte speler?) en een fantastische toespraak van Al Pacino (De inches speach)
rik_kubrick02
TOP Film!
Aanrader voor iedere manager! Ook Cup of Soup manager.
Diesel
Ik begin de laatste tijd steeds meer waardering te krijgen voor films van Oliver Stone. Ook Any Given Sunday is naar mijn mening een beetje ondergewaardeerd, ook door mij trouwens, vandaar dat ik mijn stem verhoog naar 3,5*
mister blonde
donnie B.
dat zeg ik. die omhooggeschoten videoclip.
Koes
f*cking nazi music
Zondag 18 juli op de Duitse RTL, als An jedem verdammten Sonntag. Jawohl!
dope
- 20058 stemmen
Goeie film! Al Pacino speelt goed. Je MOET natuurlijk wel een beetje van American Football houden om de film te doorstaan (2,5 uur). Hou je van sport, vind je de film zeker goed! 4,5 *
TheRisingSun
Vette film,om het zo maar even te zeggen!
Nou is American Football (uiteraard) niet mijn favoriete sport,maar vond het erg leuk om het zo in beeld gebracht te zien worden. Rol van Diaz eens wat anders dan we van haar gewend zijn,maar ze overtuigde me wel. En Jamie Foxx zal ik nu ook wat beter gaan volgen,want ik vond hem zeer goed spelen. Ik ken hem eigenlijk alleen van deze film en de film die binnenkort uitkomt,Collateral. Zal hem nu wat beter in de gaten gaan houden.
Kortom,uitstekende film!

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005
amerikaans voetbaltraineropleidingamerican football coachsportamerican football stadium