• 9.373.535 stemmen

The Hillside Strangler (2004)

Thriller | 97 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Chuck Parello

Met onder meer: Allison Lange, Nicholas Turturro en C. Thomas Howell

Plot The Hillside Strangler

"They lived to watch you die."

Het dramatische verhaal over een van de meest gruwelijke seriemoordenaarsgevallen van Amerika. Twee beginnende pooiers vermoorden een prostituee en na het tonen van haar naakte lichaam op een helling ontstaat er een moordgolf welke zuidelijk Californië twee jaar in zijn greep houdt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Nieke

Nieke

Ik heb wss niet veel te vertellen, maar als hij aansluit bij het genre Ed Gein is hij zeker het kijken wel waard.

Ik heb een enorme nieuwsgierigheid ontwikkeld sinds het bekijken van Copycat voor al deze moordenaars (wie, wat, waarom, ...) en vind deze films dan ook het kijken waard!

avatar van janusjanus

janusjanus

Wat een bagger, wat een pulp, geen verhaal, slecht acteren, alleen pure sadisme.

Zal wel voor de liefhebbers zijn....

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

als je van waargebeurde verhalen houdt wel

avatar van krabat

krabat

??Geen verhaal?? deze film is 1 groot verhaal. In tegenstelling tot films als ed gein/dahmer/bundy etc. vond ik deze zelfs erg reallistisch. Een spannend sfeertje, twee zieke moordenaars, geweldig (om naar te kijken)

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Na een wat moeizaam begin gaat het verhaal plotseling in stroomversnelling.

De sfeer die wordt gecreeerd is redelijk angstaanjagend,

alleen had het acteerwerk wel een stuk beter gekunnen.

De film is het kijken waard, maar dan houd het ook wel op.

avatar van savi_7

savi_7

deze film begint traag maar bijt erdoor heen en je krijgt waar voor je geld, twee neven die zat krijgen van de vrouwen in hun stad, en gaan dan over tot het vermoorden van de vrouwen daar begint het verhaal echt leuk teworden helaas weining beelden van de moorden of verkrachtingen maar toch een dikke 4 deze film

avatar van BellaVita

BellaVita

janusjanus schreef:

Zal wel voor de liefhebbers zijn....

helemaal met je eens! 1*

avatar van Hemdale

Hemdale

Viel mij nog behoorlijk mee deze film. Het verhaal van The Hillside Strangler wordt prima in beeld gebracht. Na het zien van Ted Bundy en Dahmer had ik vrij weinig hoop dat er ooit nog een ietwat betere seriemoordenaar film zou komen, toch had ik mij maar aan deze gewaagd. En tsja... het is geen topper, maar toch wel interessant, nu heb ik ook wel een interesse in seriemoordenaars, dus dat zou waarschijnlijk ook wel een rol spelen. Van mij krijgt de film 3*.

avatar van Danielle*

Danielle*

Ik vond hem toen ik alleen thuis zat behoorlijk eng..Maar toen ik hem vann8 heb bekeken samen met een vriendin, vonden we hem naar, maar niet eng. Het is geen bijzondere film maar een keer 3sterren issie wel waard!

avatar van Waku

Waku

Een van de vele psychopaten vertellingen.

Op zich goed maar al zo vaak verfilmd dus totaal niet verrassend meer.

avatar van Exxon

Exxon

Lijkt me wel een aardige film, het plot spreekt me in ieder geval wel aan, ik ga deze maar is kijken, a.s. vrijdag op MGM.

avatar van mikey

mikey

Exploitation/trash film met veel schunnige moorden en extreem akelig acteerwerk.

Vindt niet de genialiteit van Henry, ook niet het bijzondere cynisme van American Psycho en (niet zo erg bijzondere, maar wel leuke) Ted Bundy. 1

avatar van Halcyon

Halcyon

Mja, er zijn al betere films over serial killers gemaakt. Het enige interessante aan dit slap filmpje is de waarheidsgetrouwe benadering van de hele heisa rond de Hillside Strangler. Nu en dan pakt Parello uit met erg brute en uiteraard vrouwonvriendelijke scènes en ook de twee hoofdrolspelers doen erg hun best, maar deze prent komt nergens uit de schaduw van pakweg een Henry, Manson Family of Ted Bundy. Het mist hem vooral aan dat groezelige, vuile sfeertje dat je nét van die soort films verwacht.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooie rauwe waarheidsgetrouwe (voor zover mogelijk) verfilming van

de Hillside Strangler(s).

De film lijkt wel opzettelijk opgenomen te zijn als een zeer goedkope jaren '70 B-film waardoor het allemaal authentieker lijkt.

In het begin is het ff wennen, maar na 10 minuten let je er niet meer op.

Tegen de Se7en fans kan ik zeggen: Laat deze film liggen want dit is geen geromantiseerde seriemoordenaarsfilm met mooie shots maar een realistische koude en soms zelfs akelige film.

Se7en een superfilm en is mooi om naar te kijken maar dit doet me meer vanwege het realisme en de kille sfeer.

avatar van SvV

SvV

Vond hier niks aan. Erg trage film en het was gewoon niet mijn type film.

avatar van JaZo

JaZo

Stelletje zieke geesten.... Een waargebeurd verhaal wat naar mijn idee ook goed is neergezet in deze film.

De film is in ieder geval zeker niet geschikt voor jeugdige kijkers. 3 sterren is hij wel waard.

avatar van 606

Helemaal niet zo slecht nog, zeker een goed en pakken realistisch verhaal.

Ook nog eens waargebeurd dat doet het ook goed.

Acteerwerk viel me ook nog best mee.

De sfeer was ook goed te doen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het, waar gebeurde, verhaal is werkelijk indrukwekkend, je houd niet voor mogelijk dat mensen zo iets kunnen doen.

Zoals wel meer het geval is met waar gebeurde verhalen is dit dus ook zo'n ongelooflijk waanzinnige gebeurtenis dat men het niet kan verzinnen.

Ben redelijk tevreden over deze film al had de kwaliteit van de prent zelf, vertolkingen en beelden, veel beter gekund voor een film uit 2004.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Zeer matige filmpje, had er gelukkig niet al te hoge verwachtingen bij. Het verhaal op zich is wel nog interessant maar het kon veel beter uitgewerkt worden. Redelijk slecht geluid en camerawerk. Ook het acteerwerk kon mij niet echt overtuigen, net zoals de humor die ze er probeerden in te steken. Bepaalde dingen zijn wel goed: op sommige momenten is er wel voldoende sfeer, maar te weinig om een toppertje te zijn. Film riep maar weinig gevoelens bij me op, heb wel al slechter gezien. Ook altijd hetzelfde: prostituee wordt vermoord, nieuwe zoeken,...

2.5/5

avatar van Phantasm

Phantasm

Het begint wat traag, maar daarna wordt het toch nog het aankijken waard.