Malabimba (1979)
Italië
Geregisseerd door: Andrea Bianchi
Met onder meer: Katell Laennec, Patrizia Webley en Enzo Fisichella
Plot Malabimba
De kwaadaardige geest van gravin Lucrezia wordt opgeroepen en neemt het lichaam van de jonge Daniela (Katell Laennec) in bezit, hierdoor gaat ze zich tegen haar wil in sadistisch en extreem seksistisch gedragen. Zuster Sofia neemt het grote risico om het kwaad uit Daniela te verdrijven.
Hemdale
Groot gedeelte van de film is erotiek en zelfs echte porno scenes, dus het hardere werk. Maar toch best vermakelijk, ik had meer een beetje de Italiaanse Exorcist verwacht (gelukkig niet niet het geval) en gehoopt op wat nunsploitation maar nee niet echt dus, wel een beetje nunsploitation maar dat was niet veel bijzonders. Toch had mij nog wel vermaakt, 2,5 ster is wel genoeg.
Malabimba, kom, Malabimba kom hier
Lekker stuk, malle meid, lekker dier van plezier
Malabimba is rond, Malabimba is blond
Een zoen op je mond, Malabimba je lekkere kont
Ik vind dat wel een leuk nummer. Geen De Nijs fan.
Veel hout voor de deur , ronde vormen in een zeer matige film.
Exploitation
Italiaanse B-pulp meets The Exorcist, interessant gegeven, maar er is weinig mee gedaan, zoals in de meeste Italiaanse films. Wederom ook hier weer ingevoegde hardcore scenes die geen waarde toevoegen aan het verhaal.
Hoewel "Malabimba" bestemd staat als een Erotiek / Horror film, bevat deze film geen bloed (wel bloot
) of goor en ook zie je geen demonen of wezens die op de loer liggen om mensen aan te vallen. In plaats daarvan hebben we een rare mix van sexploitation en soap-drama (met veel gepraat) en dat met een demonische bezetenheid die het allemaal met elkaar verbindt. Het is ook min of meer een combinatie van de films "The Exorcist (1973)", "The Entity (1982)" en "Poltergeist (1982)" en dan in een soap vorm.
De familie Caroli verzamelt zich in het familiekasteel voor een seance, in de hoop contact op te nemen met Andrea's (Enzo Fisichella) vrouw Daniela, die onlangs overleden is. Het medium (Elisa Mainardi) bij deze seance voelt een geest onder hen, maar zodra het door haar begint te spreken, weet iedereen dat het niet Daniela is. Al snel vliegen voorwerpen van de muren, scheuren kleren open en raast er een boze lustige geest door het kasteel. Na de deelnemers van de seance te terroriseren, gaat de geest naar boven en valt het daar zuster Sofia (Mariangela Giordano) aan (dwingt haar om zichzelf aan te raken) op haar kamer, waarna het naar de kamer van Bimba (Katell Laennec), de 16-jarige dochter van Andrea, gaat en daar bezit van haar neemt. Snel daarna begint Andrea zich ook vreemd te gedragen en is ze ook vrijwel continue hitsig.
"Malabimba" is best een plezierige film om naar te kijken en zeker voor iedereen die seks verkiest boven bloed en goor in Horror films. Naaktheid, seks en porno (tijdens drie scenes te zien, waarbij je wel nooit de gezichten in beeld ziet) is er voldoende te zien en dat ook nog eens van een drietal mooie vrouwen, te weten Patrizia Webley (in de rol van Nais), Katell Laennec en de destijds 42-jarige Mariangela Giordano (die ik vorig jaar nog naakt zag in de Muziek / Horror film "Killer Barbys (1996)" en toen al bijna 60 jaar oud was).
Mariangela Giordano (die er zeer fraai uit zag in een volledig wit zuster uniform) zie je overigens pas voor het eerst (dan tel ik wat schaamhaar wat uitsteekt boven een slipje niet mee) wat naaktheid na circa 92 minuten in de vorm van haar borsten en één minuut later is ze zelfs volledig naakt te bewonderen, waarna ze gebeft wordt, aan haar borsten gezogen wordt, gevingerd wordt en zelfs gefist (daarna wordt zij bezeten door de geest) wordt door Bimba. De andere twee vrouwen zijn regelmatig naakt te zien en Patrizia Webley (ze heeft ook een rolletje in de Naziploitation film "Salon Kitty (1976)") zelfs al tijdens de opening bij de seance, waar na circa vier minuten haar zwarte jurk (waaronder ze geen BH draagt) naar beneden wordt getrokken door de geest en waarbij dan haar mooie en grote borsten te zien zijn. Sowieso vond ik Patrizia Webley een mooie verschijning (lange blonde haren, opvallende ogen, een grote mond, en een groot en mooi volslank figuur). Als ze op een gegeven moment haar mooie lichaam toont aan Andrea (die haar steeds afwijst vanwege de dood van zijn vrouw Daniela) die haar niet aanraakt en wegstuurt, zegt ze tegen hem:
"Take a good look. Long for my body. It can be yours. If you get aroused in bed, try not to masturbate. You'd make me feel guilty. Good night."
Ze gaat daarna ook weg, maar uiteraard zal Andrea haar niet blijven afwijzen, want als ze later nog eens haar lichaam toont (ze zegt dan ook "What do you think of my body ?") aan Andrea, houdt deze het niet meer uit, waarna ze gaan vrijen en neuken met elkaar op bed. Nadat Nais overigens voor het eerst is afgewezen door Andrea, gaat ze daarna naar haar slaapkamer, waar ook Giorgio (Giancarlo Del Duca), de broer van Andrea, aanwezig is. Als Nais dan op bed gaat liggen. zegt ze tegen Giorgio:
"You'll have to do better if you want to fuck me."
Deze begint haar dan met de vlakke hand vol in het gezicht te slaan (Nais vindt dat ook nog lekker), waarna ze met elkaar gaan neuken en daarbij zie je dan ook wat pornobeelden (waarschijnlijk niet van Patrizia Webley en Giancarlo Del Duca, want hun gezichten zie je dan niet). Die scène was mooi om te zien (en dan doel ik niet op de pornobeelden) en dat vanwege Patrizia Webley, die dan ook volledig naakt is te bewonderen.
Naderhand (na circa 80 minuten) zien we Nais nog een keer neuken (dan zijn er wederom wat pornobeelden te zien) met Andrea en die scène was best geinig, want daarbij kijken Bimba en zuster Sofia stiekem vanuit een deurspleet toe en zien we zuster Sofia zelfs geil worden. Daarna volgt ook snel de scène waarbij we Sofia (oftewel Mariangela Giordano) voor het eerst naakt gaan zien. Nais vond ik ook het meest interessante personage en dat als een zorgeloze en promiscue vrouw, die vertrouwen heeft in haar acties en volhardend is in haar doelen (zo weet ze Andrea uiteindelijk toch te veroveren). Het is ook interessant dat haar gedrag ongestraft blijft en dat ze vrij is om te doen wat ze wil
Katell Laennec, die destijds 19 jaar oud was, mocht er ook wezen en dit is helaas ook haar enige film waarin ze heeft meegespeeld. Katell Laennec speelde haar rol best leuk en ze kraamt ook regelmatig vunzige en grove taal uit en zegt o.a. tegen haar oma (Pupita Lea Scuderoni) tijdens een familie-etentje:
"When you were my age, you were already screwing all your father's friends. Ain't that right, Gran ?"
Als haar vader dan tegen haar zegt "Bimba, how dare you !", antwoord zij daarop:
"Mind your fucking business, I'll say anything I want. Got it ?"
Ook drukt ze tijdens dat etentje haar hand op de broek van een butler (die samen met serveerster Maria werkt voor de familie Caroli), die het eten aan het opscheppen is, waarbij ze tegen hem zegt:
"When will you stop fucking Maria with this dirty cock of yours, huh ?"
Als ze daarna weggestuurd wordt door haar vader en naar haar kamer gaat, wordt ze daar getroost door zuster Sofia, die door Bimba wordt bespuugd (als Sofia Bimba afwijst nadat deze haar borsten heeft aangeraakt). Als Sofia dan zegt "But... Why ? Why have you done this ?", antwoordt zij daarop:
"To shit on you, whore !"
Ze is in haar rol als bezetene ook enorm nieuwsgierig en bespioneert (o.a. door ramen en deuren) dan ook de anderen en vooral op de momenten als die seks hebben (zo ziet ze o.a. haar vader neuken met Nais en ook ziet ze Nais neuken met Giorgio). Door al dat kijken naar anderen, wordt ze enorm geil en daardoor gaat ze na circa 40 minuten masturberen met een grote knuffelbeer (die wrijft ze o.a. over haar schaamstreek en naderhand steekt ze er ook een kaars in, zodat het lijkt op de piemel van de knuffelbeer) en dan zien we Katell Laennec ook voor het eerst naakt. Dit masturberen doet ze overigens regelmatig, want behalve met een knuffelbeer, masturbeert ze ook met een rode smurf (duwt o.a. de muts van de smurf tegen haar schaamstreek), met zichzelf tijdens onweer en met zichzelf voor een grote spiegel (er zit daarna dan ook condens op de spiegel bij haar mond en bij haar schaamstreek), zie ook de filmposter, en al die scènes waren best geinig om te zien. Ook was het wel apart om te zien dat ze haar vader opeens in de tuin vol op de mond zoent en tongt en daar was hij niet bepaald blij mee
De rol van Katell Laennec deed me regelmatig denken aan de rol van Linda Blair in "The Exorcist" en zeker als ze op een gegeven moment (na circa 45 minuten) in de avond in haar nachthemd en sokken naar beneden loopt waar een feest plaatsvindt en dan tegen iedereen zegt:
"Pigs ! You're nothing but a bunch of filthy pigs ! You hypocrites ! Look ! Look !"
Ze trekt daarna haar nachthemd omhoog en toont dan haar schaamstreek (flink behaard overigens) en borsten en maakt daarbij ook obscene bewegingen. Ze wordt daarna ook onderzocht door een dokter, maar die vindt het niet ernstig en vindt dat het bij haar leeftijd past.
Tot de familie behoort ook de zekere Adolfo, de vader van Andrea, en die heeft waarschijnlijk een beroerte gehad (kan ook niet meer praten) en hij wordt o.a. verzorgt door zuster Sofia. Als Adolfo op een gegeven moment (na circa 60 minuten) in bed ligt te slapen op zijn rug, loopt Bimba naar zijn slaapkamer en begint ze zich uit te kleden, waarbij hij toekijkt. Ze zorgt er ook voor dat Adolfo een stijve krijgt (werd opzicht wel geinig in beeld gebracht) en ze begint hem daarna ook te pijpen (dan zijn er ook pornobeelden van te zien). Ze zuigt dan ook letterlijk zijn leven uit hem, want als hij tijdens het pijpen klaarkomt, sterft hij omdat hij geen spanning meer kan verdragen.
Het verhaal opzicht stelt niet zoveel voor (er wordt best veel in gepraat) en speelt zich ook volledig af in en rond het kasteel, maar er hangt wel een lekkere sfeer die o.a. hitsig is en dat laatste komt vooral door Patrizia Webley (het was een genot om haar voor het eerst in de slaapkamer van Andrea te zien, na circa 25 minuten, waarbij ze ook op zeer sensuele wijze in een stoel gaat zitten en met zichzelf gaat spelen om Andrea op te winden) en in zekere mate ook Mariangela Giordano als zuster Sofia. Ze mag dan wel pas heel laat uit de kleren gaan, maar die hele scène (inclusief het vooraf waar ze bij Bimba in bed gaat liggen, met haar witte zusteruniform aan, om Bimba gerust te stellen) was wel enorm hitsig om te zien en zeker als Bimba (oftewel Katell Laennec) volledig naakt naar de kamer van Sofia gaat en dan tegen haar zegt:
"Your god has abandoned you because I've finally showed you the truth. And you broke your promise to Bimba.You said you'd help her, but you left her languishing in bed alone !"
Daarna begint Sofia zich ook uit te kleden, waarbij ze haar witte zusterjurk uitdoet en we haar borsten voor het eerst te zien krijgen (ze heeft daarna alleen nog een witte slip en witte lange kousen aan). Bima trekt daarna haar slipje uit (raakt eerst nog haar hoofd, gezicht, borsten en lichaam aan), waarna Sofia op bed gaat liggen en Bimba haar al snel begint te beffen. Bimba zuigt ook aan haar borsten (duwt ook haar eigen borsten tegen de borsten van Sofia) en zoent haar daarna, waarna ze Sofia begint te vingeren (beter gezegd, wrijft met haar hand over de schaamstreek van Sofia). Ze stopt daarna opeens haar vuist in haar schaamstreek, waarna Sofia het uitschreeuwt van de pijn.
Als Sofia in de ochtend naakt wakker wordt in haar bed (ze ligt dan op de buik) is ze inmiddels bezeten door de geest (deze is namelijk van Bimba overgegaan naar Sofia). De geest is overigens de zekere Lucrezia en zij was het zwarte schaap van de familie Caroli. Het is ook onbekend of ze zelfmoord heeft gepleegd of dat ze vermoord werd door één van haar vele minnaars. We zien daarna Sofia in haar witte zuster uniform rondlopen boven op het kasteel, waarvan ze op een gegeven moment afspringt en waarbij Bimba en Andrea het zien gebeuren vanuit de tuin. Als ze op de grond ligt, sterft ze daarna vrij snel en zegt ze nog tegen Bimba:
"You're safe now, my child..."
Andrea zegt dan nog tegen Bimba "Get away, dear...", waarna de film is afgelopen na circa 98 minuten.
"Malabimba" is rijk aan sfeer en bevat ook veel naaktheid, erotiek en zelfs wat porno. De mooie vrouwen Katell Laennec, Patrizia Webley en Mariangela Giordano zijn ook nog eens genot om naar te kijken en vooral natuurlijk Patrizia Webley. Het verhaal stelt opzicht weinig voor, maar weet door een groot aantal bizarre scenes en de flinke hoeveelheid zwarte humor wel te vermaken. Kortom, ik heb me prima vermaakt met deze Italiaanse Erotiek / Horror film.
P.S. knap dat "Fransman" deze film nog niet gezien heeft

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien