• 9.378.471 stemmen

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Pink Panther

"Pardon His French."

Inspecteur Jacques Clouseau wordt opgezadeld met de moord op een bekende voetbalcoach en het is aan hem om de dader te vinden. Een 'ongeluk' komt echter zelden alleen en ook wordt de overbekende 'Pink Panter Diamant' gestolen. Wat hebben deze twee zaken met elkaar te maken?

avatar van michelb

michelb

Geen kut aan, slechte grappen en langdradig.

avatar van TimD

TimD

Get a clue, dat dacht ik ook toen ik deze film zag en na een halfuurtje de zaal verliet.

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik vind de Pink Panther films wel leuk, maar deze film hoef ik niet te zien.

Ik vind Steve Martin absoluut niet leuk en niet grappig, geef mij maar Peter Sellers als Clouseau.

avatar van Modar

Modar

Mja wat moet ik over deze film zeggen. Leuk voor als je echt niks te doen hebt en super melig bent misschien. Zitten paar leuke stukjes in maar haalt het bij lange na niet bij de orginele films.

2 sterren voor de moeite en de paar leuke grapjes.

avatar van mrf69

mrf69

Oops... ik heb me wel vermaakt met de film. Ik hou wel van een beetje domme melige humor, hoewel het naked gun gehalte van mij dan nog wel wat hoger mag.

Ik vind steve martin wel goed in deze rol en het Franse accent blijft grappig. Do you speak Chinese ?!

avatar van baklap007

baklap007

De film viel mij zwaar tegen. Steve Martin is al niet een van mijn favoriete acteurs, maar dit was echt dramatisch. 1,5*

avatar van DeCe

DeCe

Na het scharminkel "the son of the pink panther" met Roberto Benigni waarin ze alle moeite doen om het verhaal te doen kloppen dat Cloueau ergens een verloren zoon heeft heb ik besloten om toch maar ook deze film te gaan bekijken. Ik snap niet dat ze geen betere opvolger vinden voor Peter Sellers. Er moeten toch mensen zijn die hem beter kunnen evenaren. Ze moeten afstappen van het idee om een bekende acteur te willen gebruiken om zo de kijkers te lokken. Hollywood barst van de castingbureaus en dan nog komen ze af met Steve Martin, die hier volledig uit de rol valt. Ik vraag mij af hoeveel keer ze sommige scenes opnieuw moeten gedaan hebben omdat hij waarschijnlijk zelf problemen heeft met het volledig -soms onbegrijpbaar gemompel- mislukt accent. Ik ben natuurlijk een fan van de oude sellers film's en zo is het moeilijk voor mij om een nieuwe "clouseau" te aanvaarden. Toch blijft ook het verhaal zwak en de stuntelige situaties zijn zodanig geforceerd dat ik nauwelijks kon glimlachen. [De scene waarin hij de studio binnenstapt waar Beyoncé een opname aan het doen is slaat voor mij alles als de inspecteur in de geluidsvrije ruimte stapt om een reeks overdreven (scary movie niveau) winden te laten.] Dit heeft niks te maken bij de originele en fijne humor die bij Peter Sellers te zien was. Mocht Peter Sellers dit zien hij zou zich omdraaien in zijn graf als hij het figuur Clouseau zo zou zien wat hij grotendeels mee gecreëerd heeft. Laat pis en kak humor achterwege bij zulke film's. Wat betreft mijn score kan ik kort zijn een magere 1 omdat ik de film trouwens niet uitgekeken heb -30min lukte nog net- wegens walg verschijnselen... zou het waarschijnlijk maar een 0,5 geworden zijn.

avatar van Wouter

DeCe schreef:

Op papier zijn de keuzes voor martin en Begnini zo gek nog niet.

Daar is de naam Pink Panther niet groog genoeg meer voor denk ik. Toen dat nog wel zo was, probeerde men dat al eens:

Mislukte ook. Dit is nu al de derde poging na de dood van Sellers dat men het probeert. En dan te bedenken dat de laatste Sellers-versie ( http://www.moviemeter.nl/film/3750 ) al een versie was met nauwelijks nieuw materiaal, omdat Sellers stierf bij de opnamen.

En laten we deze niet vergeten:

Arkin deed zijn best, maar kon Sellers niet doen vergeten.

Misschien hadden ze toch Carey moeten nemen. Maar ligt het echt aan Martin, of deugt de film gewoon verder ook niet?

avatar van holmes

holmes

allebei, martin én de film zijn allebei niks. ze moeten die oude films met rust laten, sellers valt nooit te overtreffen. ik denk dat sacha baron cohen (ali-g / borat ) een goeie nieuwe clouseau was geweest. jim carrey heeft een hele andere soort humor. meer de halve zool uithangen.

trouwens dreyfuss (herbert lom) is ook niet te overtreffen. maar kevin klein was zowieso al een betere clouseau geweest.

het was in ieder geval een kutfilm, maar dat was te verwachten. vooral als je clouseau fan bent.

avatar van Schpitfrik

Schpitfrik

Zeer slechte opvolger van de traditionele Pink Panther films. Na kwartiertje toch maar de knoop doorgehakt en de film stopgezet. 1 ster......

avatar van Wouter

Volgende keer Rowan Atkinson?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Liever geen ''volgende keer'', dit was echt niks..

avatar van holmes

holmes

.. toch wel, ze zijn al met de volgende bezig... met steve martin. http://www.themovieblog.com/archives/2006/03/pink_panther_sequel.html

avatar van Sutherland

Sutherland

Nou, ik vond hem toch wel grappig hoor. Ik heb dan ook de voorgaande films niet gezien, dus was misschien ook niet bevooroordeeld wat je misschien toch wel bent als je Peter Sellers gewend bent.Ik hou wel van Steve Martin, en die onzinnige humor. Er zaten echt een paar leuke grappen tussen. Ik heb me dan ook wel vermaakt!

3 *

Ik heb me rot gelachen....geniaal! 4,5*

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Schpitfrik schreef:

Terwijl het begin het sterkste punt van de film was! Alleen zegt dat natuurlijk niet veel.

avatar van happie

happie

Aardige komedie. Ik vond wel dat het een stortvloed van grappen over zijn fouten was. Echt om de 5 seconde.

avatar van Jordi

Jordi

Verwachtte er veel van. Ik heb hem niet afgekeken...

avatar van handa3

handa3

Ik heb deze film gezien en ik heb me echt zot gelachen!!

avatar van TimD

TimD

Was je volgens mij al voordat je de film ging zien als je hem leuk vondt .

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

redelijke film met goeie acteurs/actrice. heb me wel vermaakt verdiend een 3*

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Toen ik hem in de bios keek vond ik het bagger. Nou weer gezien op DVD, met andere mensen en in een andere sfeer dus. En ik moet zeggen dat ik niet snap waarom ik hem ooit 1,5* heb kunnen geven. Een heerlijke, luchtige film met leuke, simpele humor. Je moet alleen in de bui zijn voor simpele humor 3,5*. Ik weet het, twee punten omhoog is heel wat, maar ja...

avatar van marion22

marion22

Hou niet van slappe humor. Hou niet van Steve Martin. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het een leuke film vond. Lekker makkelijk en vermakelijk. 2.5*

avatar van stowa

stowa

echt leuke film, ik heb echt een hele avond plat gelegen van het lachen...

*** 1/2 ster

avatar van ivan11

ivan11

had wel meer verwacht van deze film,stak me vlug tegen

avatar van fabbyke

fabbyke

Gewoon de slechtste komedie ooit gemaakt, ik dacht dat ik de ergste dingen al gezien had maar dit kan gewoonweg niet. De grappen waren allesbehalve grappig gewoon om bij te schreeuwen. Alles was TE ik kan geen Steve Martin gewoon meer zien en dan beyoncé weer een zangeres die in een film komt dat komt nooit goed. De grappen waren te geforceerd en het kwam allemaal op hetzelfde neer op het laatste begon ik mij echt te ergen aan de grappen en heb ik de film verschillende malen willen uitzetten maar toch heb ik deze flutfilm kunnen uitkijken . Op het laatste dacht ik dan van ok nu hebben we het toch wel gehad met de overdreven grappen en dan komt die ziekenhuis kar weer los en valt hij in de rivier haha wat grappig, ook wanneer hij de les krijgt voor engels te spreken precies of hij het niet kan en dan als laatste, waarom kan hij niet gewoon frans spreken hij zit toch in parijs? .

Een hele dikke 0,5 en ik verschiet ervan hoe hij nog 2,43 sterren krijgt.

avatar van fabbyke

fabbyke

Schpitfrik schreef:

Je zet de film af en toch krijgt hij nog een ster?

avatar van Günther

Günther

Uitstekende prestatie van Steve Martin. Zalige komedie! De typische blunders van inspector Clouseau (bijna à la Steve Urkel), de vaak verstopte grappen (Titel in de Franse krant wordt geschreven zoals ze het uitspreken), enz. En natuurlijk de quote van de film: "I want to buy a hamburger"!

avatar van shiffrin

shiffrin

Gisteren gekeken en maar 1x gelachen toen die die scheten ging laten dat was het enige grappige voor de rest superbout die vent denkt echt dat ie leuk is maar hij bakt er helemaal niks van. 0,5*

avatar van bduits

bduits

Niet hoogstaand wel lachwekkend. Ik heb genoten.