• 9.373.631 stemmen

Met onder meer: Nadja Hüpscher, Dirk Zeelenberg en Alette Dirkse

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 mei 1999

Plot De Boekverfilming

"Everyone gets what they deserve behind the scenes of the movie world"

De jonge regisseur Lars is op zoek naar een actrice om de hoofdrol te spelen in zijn nieuwe film. Hij selecteert drie jonge vrouwen voor deze rol, te weten Julia, Sofie en Noor. Julia heeft net een nieuwe vriend, een Marokkaan die ze onderwerpt aan een integratietest. Sofie, een studente aan de kleinkunstacademie, houdt er een open relatie met haar huisgenoot André op na en Noor weet zich bedreigd door een stalker. Het 'in de running' zijn voor de rol beïnvloedt het leven van de drie vrouwen behoorlijk. Het is duidelijk dat Lars hen zwaar op hun incasseringsvermogen test. Het vechten om de hoofdrol begint en listen en bedrog vieren hoogtij.

avatar van gotti

Vond hem ook erg leuk. Vooral Nadja Hüpscher als hysterische actrice vond ik erg leuk. Verder een paar leuke gastrollen van Diewertje Blok, Robert- Jan Westdijk en Mike van Diem. 3,5*

avatar van starbright boy

Niet onaardig. Hupscher is leuk als onzeker meisje. Flauw einde.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een behoorlijke tegenvaller. Ik vond het maar een weinigzeggend verhaal en had het gevoel dat er veel meer uit te halen viel. Vooral wat betreft de humor, want er viel eigenlijk maar bijzonder weinig te lachen. Een paar leuke vondsten en aardige momenten en een paar leuke bijrollen (Mike van Diem, Fedja van Huêt), maar verder had de film weinig bijzonders te bieden. Saaie personges, matig acteerwerk en weinig boeiende verhaallijnen. Nee, na het érg leuke Rent-a-Friend (nog steeds Terstall's beste imo) had ik hier wel iets meer van verwacht. Jammer, maar helaas.

Hele kleine 2,5 sterren.

Ik vind dit vooralsnog, na Simon, Terstalls beste en leukste.

Goed geschreven en je ziet dat het met veel plezier gemaakt is.

Goede hoofdrollen van Nadja Hüpscher en Dirk Zeelenberg. Leuke personages.

avatar van Hannibal

Hannibal

Leuke film.

Ik vond de rol van Nadja Hüpscher de leukste. Haar 'screentest' was erg grappig.

Dirk Zeelenberg speelt erg goed een hele irritante, sexueel gefrustreerde man, waarschijnlijk zo goed dat ik me echt aan hem zat te ergeren. Ik ken hem verder niet zo goed, alleen uit Simon en Zwartboek, maar ik vermoed dat hij "in het echt" ook een behoorlijk vervelende man is, kan bijna niet anders.

Toch vond ik de film bij lange na niet het goede niveau van Simon halen. De botte humor miste ik hier een beetje. Op één moment was het er wel even, toen de regisseur Lars werd aangesproken over de 'lelijkheid' van zijn aansteker. Zijn reactie hierop deed me wel even aan Simon denken.

De vriend van Sofie, de vrijdenker die het normaal vindt het bed te delen met Dieuwertje Blok terwijl je eigen vriendin staat toe te kijken, was meestal onverstaanbaar. Hij praat snel en binnensmonds.

Najib Amhali is, zoals altijd, leuk.

In zijn geheel een leuk avondje filmplezier. 3.5*

avatar van neo

neo

De film raast lekker door met veel leuk geschreven dialogen. Na Simon inderdaad zijn beste film, al heb ik ze nog niet allemaal gezien. Een film over film maken kan al snel in flauwigheden vervallen, maar dat is bij De Boekverfilming niet het geval. 3.5 sterren

En natuurlijk zouMike van Diem de film uiteindelijk toch niet gedaan hebben

avatar van scorsese

Goeie film waarin drie actrices in de running zijn voor een hoofdrol in een film. Een vlotte relatiekomedie die zich afspeelt in het kleine Nederlandse filmwereldje. Leuke dialogen die vaak grappig uit de hoek weten te komen. De montage komt op het begin wat rommelig over, maar dit zorgt ook wel deels voor de charme. Een frisse cast waarbij ik Nadja Hüpscher het leukst vond (vooral haar huilen tijdens de castingscene)..

avatar van blurp194

blurp194

Het einde is wel aardig.

Verder is het wel erg droef. Een verzameling irritante mensen die geen van allen iets interessants te brengen hebben. Nouja, Najib komt er nog wel mee weg, maar dat is dan ook wel de enige. En een piepklein rolletje voor Manouk van der Meulen - leuk om weer eens te zien. Voor de rest volstrekte tijdverspilling.

En wat me nou echt volstrekt ontgaat is waarom ik deze film indertijd heb bewaard.