• 9.373.194 stemmen

Met onder meer: Nadja Hüpscher, Dirk Zeelenberg en Alette Dirkse

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 mei 1999

Plot De Boekverfilming

"Everyone gets what they deserve behind the scenes of the movie world"

De jonge regisseur Lars is op zoek naar een actrice om de hoofdrol te spelen in zijn nieuwe film. Hij selecteert drie jonge vrouwen voor deze rol, te weten Julia, Sofie en Noor. Julia heeft net een nieuwe vriend, een Marokkaan die ze onderwerpt aan een integratietest. Sofie, een studente aan de kleinkunstacademie, houdt er een open relatie met haar huisgenoot André op na en Noor weet zich bedreigd door een stalker. Het 'in de running' zijn voor de rol beïnvloedt het leven van de drie vrouwen behoorlijk. Het is duidelijk dat Lars hen zwaar op hun incasseringsvermogen test. Het vechten om de hoofdrol begint en listen en bedrog vieren hoogtij.

avatar van Jos2

Jos2

Terstalls beste.

Quido

Best een aardig filmpje. Met een gastrol van Dieuwertje Blok.

En Stephan vertel eens, ben jij ook zo'n type als die regisseur in de film ?

avatar van Stephan

Stephan

Quido schreef:

En Stephan vertel eens, ben jij ook zo'n type als die regisseur in de film ?

Nee. Ik wacht niet tot er maar drie over zijn...

Hoe kom je op het idee eigenlijk?

Quido

Omdat jij ook regisseur bent. And maybe it's a part of the job...:D

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik moest stiekum ook aan Stephan denken ja Als pleister op de wond ga ik binnenkort Swingers kijken.

avatar van gotti

Vond hem ook erg leuk. Vooral Nadja Hüpscher als hysterische actrice vond ik erg leuk. Verder een paar leuke gastrollen van Diewertje Blok, Robert- Jan Westdijk en Mike van Diem. 3,5*

Quido

Is deze ook los te verkrijgen op dvd? Via internet vind ik hem alleen samen met "De Poolse Bruid".

avatar van Wouter

Volgens mij ook los.

Weet je misschien waar?

avatar van starbright boy

Niet onaardig. Hupscher is leuk als onzeker meisje. Flauw einde.

avatar van Kessels

Kessels

Quido schreef:

Ik heb hem nog steeds niet los gezien, maar samen met De Poolse Bruid ligt-ie nu bij FRS voor € 9,99!!

Quido

Wow! Snel maar naar de FRS dan! Thanks voor de tip!

Ook online te bestellen zie ik nu.

avatar van FisherKing

FisherKing

Jos2 schreef:

Terstalls beste.

Beetje oude Quote wellicht, maar inderdaad zijn beste film voor Simon. Heerlijke Komedie met lekkere "gesprekken" en een leuke cast zorgen voor een fijne, genietbare film. 3.5* Met optie op meer, moet ik zeggen.

avatar van j.eschmann

j.eschmann

Ik ben op zoek naar de DVD van de Poolse Bruid, wil iemand van jullie die graag verkopen (was tijdelijk verkrijgbaar samen met de Boekverfilming)?

avatar van gotti

Zag hem laatst nog liggen bij Free Record Shop.

avatar van E V

E V

Vrolijke, vlotte, vermakelijke komedie!

Goed spel.

avatar van gemaster

gemaster

Beetje een flauwe film. Ik had er een stuk meer van verwacht. Hüpscher was nog wel leuk, maar de rest kon me niet zo bekoren.

avatar van rubenab

rubenab

toffe lekkere Nederlandse film. Terstall weet hoe hij (met weinig geld) films kan maken. Op de kop getikt voor €2,50 bij zo'n boekenoutlet!

avatar van raymon

raymon

EEn geweldige nederlandse film echt top! echt heel grappig ook bij de screentest met Nadja Hüpscher, dat ze jankt en een boer laat onvergetelijk! deze moet je zien!

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Ik heb het zelf niet zo erg op Nederlandse films. Dat geldt trouwens ook voor de muziek. Nederlands vind ik vaak te koud en ..., tja, hoe moet ik dat nu omschrijven. Nou ja, ik houd er gewoon niet zo van ! Maar deze film is echt grandioos !! Leuk spel van eigenlijk iedereen. Iedereen zat er ook bijna allemaal in !! Vlak voordat wij deze film hadden gezien, hebben wij de film Rent a Friend gezien. Die was ook hilarisch ! Is ook van dezelfde maker, met ook weer een aantal acteurs die weer in deze film opdoken.

Met 1 woord, Grandioos !!

Ik geef hem een 4,5

avatar van gotti

En dan heb je nog niet eens Terstall's beste gezien...

avatar van robertus65

robertus65

Deze zogenaamde komische film is opvallend niet komisch.

De film bestaat voornamelijk uit een aaneenschakeling van saaie etentjes in restaurants. Veel gevreet, veel gevrij, veel geklets. De Engelse hebben er een mooi woord voor: boring.

avatar van rh_schroder

rh_schroder

Snap niet dat mensen lof hebben voor deze film.

Of ik ben te dom om de humor te begrijpen maar ik vond het echt een saaie flut film met een verhaal van het niveau lik me visje

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een behoorlijke tegenvaller. Ik vond het maar een weinigzeggend verhaal en had het gevoel dat er veel meer uit te halen viel. Vooral wat betreft de humor, want er viel eigenlijk maar bijzonder weinig te lachen. Een paar leuke vondsten en aardige momenten en een paar leuke bijrollen (Mike van Diem, Fedja van Huêt), maar verder had de film weinig bijzonders te bieden. Saaie personges, matig acteerwerk en weinig boeiende verhaallijnen. Nee, na het érg leuke Rent-a-Friend (nog steeds Terstall's beste imo) had ik hier wel iets meer van verwacht. Jammer, maar helaas.

Hele kleine 2,5 sterren.

Ik vind dit vooralsnog, na Simon, Terstalls beste en leukste.

Goed geschreven en je ziet dat het met veel plezier gemaakt is.

Goede hoofdrollen van Nadja Hüpscher en Dirk Zeelenberg. Leuke personages.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

kappeuter schreef:

Ik vind dit vooralsnog, na Simon, Terstalls beste en leukste.

Ik ook. Het is ook geen haha-comedie, zoals rent-a-friend een beetje is. Het is meer comedie die drijft op het ongemakkelijke gevoel dat die producer je steeds geeft. Het is meer brits dan amerikaans, kort door de bocht gezegd. En ja, daar hou ik erg van.Ik heb bijna de hele film lang zitten gniffelen om Zeelenberg, of hij nou wat grappigs zei of niet.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ík had in ieder geval geen haha-komedie verwacht. Gezien het onderwerp en het andere werk van Terstall (Rent-a-Friend!), waren de verwachtingen te hoog. Ik kon er in ieder geval weinig mee; het kabbelde voor mijn gevoel maar wat voort en ik vond het maar matig in elkaar zitten. Verder vond ik Hüpscher en Zeelenberg hier ook erg matig.

avatar van Hannibal

Hannibal

Leuke film.

Ik vond de rol van Nadja Hüpscher de leukste. Haar 'screentest' was erg grappig.

Dirk Zeelenberg speelt erg goed een hele irritante, sexueel gefrustreerde man, waarschijnlijk zo goed dat ik me echt aan hem zat te ergeren. Ik ken hem verder niet zo goed, alleen uit Simon en Zwartboek, maar ik vermoed dat hij "in het echt" ook een behoorlijk vervelende man is, kan bijna niet anders.

Toch vond ik de film bij lange na niet het goede niveau van Simon halen. De botte humor miste ik hier een beetje. Op één moment was het er wel even, toen de regisseur Lars werd aangesproken over de 'lelijkheid' van zijn aansteker. Zijn reactie hierop deed me wel even aan Simon denken.

De vriend van Sofie, de vrijdenker die het normaal vindt het bed te delen met Dieuwertje Blok terwijl je eigen vriendin staat toe te kijken, was meestal onverstaanbaar. Hij praat snel en binnensmonds.

Najib Amhali is, zoals altijd, leuk.

In zijn geheel een leuk avondje filmplezier. 3.5*

avatar van timburton

timburton

Hupscer is natuurlijk een topactrice.

Vandaar dat ik toch wel wat meer van deze film had verwacht.

Ze hadden het idee van een boekverfilming veel beter in beeld moeten brengen. Hoewel Najib Amhali een erg goede acteur is, was ik lang niet met de hele cast blij. Vooral die Dirk Zeelenberg irriteerde me erg, net zoals in zijn rol bij de TV Serie: "Lotte". En Vik Franke vind ik maar een smerige acteur...

Hoewel ik met Jop Gosschalk wél weer blij was.

1,5 dan maar.

Niet geweldig.

avatar van neo

neo

De film raast lekker door met veel leuk geschreven dialogen. Na Simon inderdaad zijn beste film, al heb ik ze nog niet allemaal gezien. Een film over film maken kan al snel in flauwigheden vervallen, maar dat is bij De Boekverfilming niet het geval. 3.5 sterren

En natuurlijk zouMike van Diem de film uiteindelijk toch niet gedaan hebben