• 9.372.663 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Oostenrijk / Thailand

Geregisseerd door: Bradley Stryker

Met onder meer: Alexandra Turshen en Keenan Henson

Plot Land of Smiles

"To find the truth you must play along"

De beeldschone Abby beleeft een angstaanjagend avontuur. Ze is in het derde wereldparadijs van Thailand opzoek naar haar beste vriendin die is ontvoerd. Hierdoor wordt ze het middelpunt van een sociopathische filmmaker zijn obsessie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Prima poster!!! Nou de film nog.

avatar van Daan258

Daan258

Ben ook wel benieuwd.

Hele leuke poster

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een stel toeristen in Thailand gaat op zoek naar een jonge gekidnapte vrouw die de beste vriendin is van één van hen en wordt betrokken bij een dodelijk spel van een psychopaat die een clownmasker draagt. Het zoveelste "found footage"-vehikel met een non-budget.

Poster mag dan nog veelbelovend zijn, de film is absolute bagger. Een triviaal dieptepunt in het horrorgenre dat me deed snakken naar een goede ouderwetse griezelfilm. Een rommelig scenario dat op erg irritante manier werd in beeld gezet. Je houdt het niet voor mogelijk maar dit onding kaapte verschillende prijzen weg. Nooit zo'n pretentieus stuntelig geval gezien. Ik heb me echt geërgerd aan deze film, en dat zeg ik als doorwinterde horrorfan en veteraan.

n00r

Ik heb hem na 30 minuten afgezet. Volgende week verder kijken als ik het aan kan. Wat een bagger

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik sla hem even over.

n00r

Het is er inderdaad niet beter op geworden

avatar van Noodless

Noodless

Sowieso een lange zit met een plot dat vol gaten zit. Het verhaal komt langzaam op gang en borduurt verder op veel dialogen en overbodige scènes die de film niet goed doen. De aandacht verslapt gaandeweg en spannend wordt het nooit. Na de uiteindelijke clou blijf je als kijker toch met heel wat vraagtekens zitten. Zeker als de laatste scène voorbij komt om de kijker duidelijk te maken hoe en wanneer die opzet is gekomen. In plaats van duidelijkheid schept dit nog meer ongenoegen en vraag je je toch af hoe in hemelsnaam het plan uitgevoerd kan worden. Maar zoals al is aangegeven, is natuurlijk niet alleen het verhaal dat een misser is. 2/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Als je dit nou leuk moet vinden met die storende en trillende cam opnames, waardeloos.

avatar van jordorientje

jordorientje

Ik heb vanavond eerst een aflevering van GTST gekeken met m'n nichtje van 12 en heb daarna deze film gekeken zelf.
Ik kan zeggen: GTST was nog spannender, beter geacteerd en interessanter dan deze film. Wat was dit slecht zeg.
Ten 1e gebeurt er gewoon echt helemaal niks. Het is alsof je naar een hele slechte reisdocu kijkt op BNN ofzo.
Ten 2e is het acteerwerk in de eerste minuut al zo belabberd, dat ik spontaan jeuk kreeg.
Ten 3e zit er weer onnodig seks en naaktheid in, wat in deze film echt nergens over gaat haha ik kan het nog steeds niet bevatten
Ten 4e is het plot al zo voorspelbaar na 20 minuten, aangezien diegene de enige is die niet wordt gefilmd door onze "psychopaat". Stop daar nog de combinatie bij van het onverwachte meisje op het strand dat HEEL toevallig die dag nog een sieraad had verkocht aan Abby en je hebt je plot al sneller dan dat je je drinken op hebt.
Ten 5e wordt er tot in de laatste minuut nog steeds geen moord gepleegd, waardoor het echt saai blijft en er 0 spanning in zit.

Ik ga hem snel vergeten voor zover dat kan.

avatar van Shaky

Shaky

Wat een rommeltje zeg. Het verhaal is bijzonder inconsistent en dat geldt ook voor de manier van filmen; van handheld naar standaard naar 'found-footage', etc. Nergens wordt een duidelijke keuze in gemaakt en dat werkt storend. De uiteindelijke clou slaat nergens op en klopt ook gewoon niet wanneer je het verloop van de film bekijkt; plotfout na plotfout.

De film krijgt het label 'horror' opgeplakt, maar dat lijkt voornamelijk enkel in de poster terug te komen want de film zelf is één groot snooze-fest. Geen spanning, geen gore; helemaal niks.

Acteerprestaties zijn (ik wil bijna zeggen 'uiteraard') waardeloos en ondanks dat de film slechts 90 minuten duurt, is dit een lange zit. Waardeloos.

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Ik wist van tevoren al dat Land of Smiles me weinig nieuws ging brengen, maar ik weigerde naar de geluiden te luisteren en wilde er zelf een oordeel over vestigen. Toen ik de eerste scenes zag voelde ik de bui echter al hangen, en inderdaad, de film werd er niet bepaald beter op naarmate de speelduur vorderde.

Land of Smiles kenmerkt zich in een rommelige en soms uitermate vervelende aanpak. De film had achteraf wel meer budget dan ik had ingeschat, want er is wel degelijk wat sound editing aanwezig. Het zijn vooral de beelden die je echt te zien krijgt die zwaar matig zijn, en vooral op het gebied van horror is de film best tragisch te noemen.

Toch ben ik het oneens met de andere reacties betreffende het acteerwerk. Toegegeven, het acteerwerk van het hoofdpersonage was aan de matige kant, maar de overige personages hebben meer charme dan ik vooraf had gedacht. Aardig uitgesproken dialogen, heldere uitdrukkingen. Heel dramatisch vond ik het eigenlijk niet. Wel lopen er wat andere figuren in rond die dramatisch acteren, maar die nemen maar een beperkt aantal minuten van de film in.

De film kent een nogal aparte manier van montage, door enkele beelden van thriller door het normale verhaal heen te plakken, waarbij je erna pas achter mag komen wat ze betekenen. Ik snap het motief, maar regisseur Stryker gaat wat haastig te werk en creëert daarmee een resultaat dat eerder rommelig is dan knap. Het gevoel van amateurisme hangt dan ook wel degelijk in de lucht.

Niettemin kwam ik best makkelijk door de film heen. De beelden van het eiland weten te boeien en het tempo zit er aardig in. Het ligt eraan of je jezelf er wel in wilt investeren, want anders heeft het uiteraard 0 effect. Dankzij de korte speelduur en genoeg gebeurtenissen wist het me wel te boeien, tot de finale, die meer de horrorkant uitgaat maar op een volstrekt oninteressante manier. Land of Smiles is zonder twijfel een ondermaatse film. Niet bepaald dramatisch, maar wel zeer matig en nergens maar een beetje origineel of vernieuwend.