• 9.370.299 stemmen

Watch the Shadows Dance (1987)

Actie | 87 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Nightmaster

Oorsprong: Australië / Canada

Geregisseerd door: Mark Joffe

Met onder meer: Tom Jennings, Nicole Kidman en Joanne Samuel

Plot Watch the Shadows Dance

"Obsession is the deadliest weapon."

Als lid van een elitaire schoolclub is Robby Mason uitgegroeid tot kampioen in een bepaalde vechtsport. Veel heeft hij te danken aan zijn sportleraar Steve Beck. De Vietnam-veteraan blijkt met mentale problemen te kampen en voor Robby goed doorheeft waar hij zich mee inlaat, zit hij midden in een conflict op leven en dood.

avatar van mikey

mikey

Geen enkel origineel idee te vinden in onafgemaakte en cheapy decors: en daarom een bijna ondraaglijke film. Jammer dat ze weinig gebruik hebben gemaakt van Kidman die slechts een bijrolletje heeft. 1.5

avatar van Metalfist

Metalfist

Teenage Human Ninja Kidman

Ik moet bekennen dat ik nog nooit van Watch the Shadows Dance had gehoord. Ik was echter in de Kringloopwinkel en kwam dit tegen op VHS. Aangezien ik altijd wel te vinden ben voor een martial-arts filmpje, had ik dit meegenomen. Het was pas toen ik terug thuis kwam dat ik opeens de naam van Nicole Kidman zag staan, want de enorm lelijke hoes (waar ik jammer genoeg geen afbeelding van op Google vind) toont twee vervormde hoofden die nu eens werkelijk compleet niet op Kidman en Tom Jennings lijken.

Soit, slecht coverwerk betekent gelukkig niet altijd een slechte film en de originele poster ziet er al een stuk beter uit. Dat neemt niet weg dat Watch the Shadows Dance geen goede film is. Het geheel speelt zich 15 jaar in de toekomst af en een stel leerlingen hebben enkel interesse in een zelf verzonnen toernooi dat zich afspeelt in verlaten gebouwen. Zoals je kunt verwachten is het in dit toernooi dat de nodige martial arts zou moeten gebeuren, maar jammer genoeg blijf je daar meestal wat op je honger zitten. Het is allemaal niet noodzakelijk slecht, maar er bestaat veel en veel beter. Gaandeweg komt er nog een gestoorde Vietnam-veteraan en een drugsdealer aan te pas en voor je het weet zit de film erop.

Vooral de moeite eigenlijk vanwege één van de eerste rolletjes voor Nicole Kidman. De actrice heeft hier nog een lekker sappig Australisch accent en een krullenbol die ze later gelukkig zou kwijt spelen. Een grootse rol is het zeker en vast niet, maar het is duidelijk dat Kidman boven de rest staat. Vreemd wel dat haar personage zogenaamd de directe rivaal van de kampioen zou moeten zijn, maar dat we haar eigenlijk nooit echt in actie zien komen. Een paar salto's op een trampoline en c'est tout. Rest van de cast is zeker en vast niet slecht te noemen, maar is nu ook niet noemenswaardig.

Na Chanbara Beauty, dat ik dezelfde avond heb gekeken, krijgt zelfs een drol een hogere score, maar Watch the Shadows Dance mag op zich wel zijn. Straight-to-Video Australisch filmpje dat voornamelijk vanwege de aanwezigheid van Kidman nog op interesse mag rekenen.