• 8.898.502 stemmen

Strike! (1998)

Komedie | 97 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: All I Wanna Do / Girl Power!

Oorsprong: Canada / Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sarah Kernochan

Met onder meer: Kirsten Dunst, Rachael Leigh Cook en Heather Matarazzo

Plot Strike!

"Get ready for a radical education."

Het is 1963. Odette "Odie" Sinclair (Gaby Hoffmann) is een rebelse tiener met de bedenkelijke ambitie om haar maagdelijkheid te verliezen en dit liefst zo snel mogelijk. Haar ouders sturen haar voor alle veiligheid naar een strenge "all girl" kostschool. Odette's wereld lijkt in elkaar te storten, maar al gauw raakt ze bevriend met boezemvriendinnen Verina (Kirsten Dunst), Tinka (Monica Keena), Theresa (Heather Matarazzo) en Maureen (Merritt Wever). Dit exclusief vriendengroepje heeft lak aan alles wat naar gezag ruikt. Ze leven zich volledig uit zonder dat ze ooit nog aan jongens hoeven te denken. Wanneer een fusie met de jongensschool op til staat, dreigt er uiteraard een einde aan deze pret te komen. Koste wat het kost willen de meisjes hun "all girl" traditie in stand houden en komen in verzet!

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Theresa 'Tweety' Goldberg

Maureen 'Momo' Haines

avatar van Janneke-van-Jip

Janneke-van-Jip

strike, wat een leuke film!! jammer dat zo weinig mensen hem kennen, een echte meiden film! leuk en orgineel bedacht, grappig, maar niet briljant. maar toch, omdat bijna niemand hem kent, 3,5 sterretjes

avatar van matthijs_013

matthijs_013

In eerste instantie gekregen als grap omdat er groot Girl Power! op de voorkant staat. In de hoop deze film volledig te kunnen afkraken, zette ik de film op. Het is inderdaad een beetje een tienerkomedie, maar gaat dan nog iets verder met veel originele ideeën die goed zijn uitgewerkt. Resultaat: geslaagde film. minpunt: het einde waarin alles goedkomt: de goede krijgen alles wat ze willen en de slechten overkomen slechte dingen. Jammer!

avatar van soom

soom

Geweldige film. De jongen die Snake speelt, is echt een schatje, met poëtische teksten waar je U tegen zegt. Verder zijn de rollen van Kirsten, Gaby en Monica geweldig. Fijne film, vooral voor meiden vind ik.

avatar van blitzwingz

blitzwingz

Erg vermakelijke film. Vraag me alleen af waarom de film onder zoveel verschillende titels wordt uitgebracht:

Strike!

The Hairy Bird

All I Wanna Do

Girlpower

en dan heb ik het nog nieteens over de vertaalde titels.

avatar van nele

nele

Een echte meidenfilm, heeft lang geduurd eer ik hem gevonden heb, want hij wordt onder heel veel namen uitgebracht. Ik heb thuis de dvd Girl Power! en die heeft als hoes een andere tekening (iets roze), maar vermakelijke film...

avatar van xloes

xloes

hele leuke film! Echt een meiden film om lekker te kijken met veel vriendinnen!

ik heb hem thuis zelf ook, ik heb trouwens de Girl Power uitvoering!

vind de film erg geslaagt!

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

Echt een leuke film om te kijken tijdens en meidenavondje!

En volgens mij heb ik zelfs mijn broer een keer zien glimlachen bij deze film!

Up your ziggie with a wah wah brush!

avatar van missyanaroid

missyanaroid

toevallig filmpje gezien

Kirsten Dunst, dus dat stelde me al wat gerust.

Een vermakelijk filmpje, leuke citaten!

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke komedie met een goede cast.

Ik ben niet zo'n liefhebber van komedies, zeker al niet als het om een komedie gaat waarin tieners de hoofdrollen spelen, maar ik moet toegeven, deze film is me wel bevallen.

Er zitten enkele grappige en goed gevonden scènes in.

avatar van BBarbie

BBarbie

“Up your ziggy with a wawa brush”

Je zou het uit deze spreuk niet direct afleiden, maar dit is een tamelijk brave komedie over een meisjeskostschool, die in woelig vaartwater terechtkomt als de raad van toezicht met het plan komt om de school te laten fuseren met een nabijgelegen jongenskostschool. Film doet nogal ouderwets aan en ook het acteren is op z’n best middelmatig te noemen. Met de moraal van het verhaal is niks mis.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een tienermeisje door haar ouders naar een school voor alleen meisjes wordt gestuurd. De film speelt zich af in 1963 en is niet te serieus van toon en zeker niet te flauw. Genoeg vermakelijke ontwikkelingen en alhoewel de personages wellicht wat clichématig zijn, worden ze ingevuld door een fijne cast.