Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 10 maart 2016
Bekijk via Videoland
Plot Rokjesdag
Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan, met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’. Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt.
Marijke
Edwin
Trevor
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Niets tegen Nijenhuis, maar waarom nou wéér Amsterdam...
De nieuwe Nijenhuis...
Vanaf 10 maart 2016 in de bioscoop (eOne)
mjk87 (moderator films)
Net de trailer gezien (in de bios, ik heb een excuus) en deze gaat echt nog slechter worden dan z'n Ibiza- en Toscane-film.
Ebenezer Scrooge
Wat is dit nu weer voor ongein?
- 1931 berichten
Neeeeeeee, houdt het dan nooit op
Nope. Dit gaat weer wekenlang volle zalen trekken in veel bioscopen hoor.
rikker
Het boek van Martin Bril was erg goed en prettig om te lezen, ben erg benieuwd naar de verfilming.
Zo vreselijk slecht
Nee is het weer geen tijdloos meesterwerk geworden? En maar blijven proberen hè die Johan.
Edit: kan je niet iets meer info geven? Ik vind het altijd zo heerlijk weglezen, die negatieve reacties bij Nijenhuis' oeuvre.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Had een keurige recensie in de Volkskrant. Weliswaar met 2 sterren niet al te best, maar genuanceerd en goed beargumenteerd en zonder de Nijenhuis-vooroordelen die je hier constant leest.
- 1931 berichten
Haha ja, dat doet het in de Volkskrant niet goed natuurlijk. Eén en al politieke correctheid, gelukkig hoeft dat hier niet.
Ik denk dat zo'n zelfde recensist hier ook wel los zou gaan. Als ze écht mag zeggen wat ze er van vindt.
Ah, de recensie in het NRC lijkt er al meer op, zie ik nu.
Overigens zou ik niet bepaald spreken van vooroordelen. Gewoon pure waarheid vaak, op basis van zijn baggerproducties. Maar dat is mijn mening.
SunChaser
Ik heb twee keer kunnen lachen . En de rest met kromme tenen gekeken
Norman Mailer
Ik heb twee keer kunnen lachen . En de rest met kromme tenen gekeken
Kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat het jou de laatste tijd sowieso ietwat tegenzit in de bioscoop.
soom
Pfffff en zucht. Wat doe ik mezelf áán, zo dacht ik. Ik houd blijkbaar van zelfmarteling. Net zo hardleers als Nijenhuis zelf is, met zijn gereutel.
En tjak, daar ging weer eens finaal de streep door die gedachte. Natuurlijk enigszins oeverloos gedoe met een aantal zaken die definitief geschrapt zouden moeten worden. Ja hoor, natuurlijk nog ff lekker clichematig een familielid aanzien voor een andere vlam, sjonge jonge.. En tjeemini, stop je nou in naam van de liefde je hond in het asiel???? Wat ben jij voor misbaksel???? Gelukkig is er geen Nina of Marly te bekennen. Ik zie het ook niet zo wat haar betreft, ik vind Rikki en Robin net iets leuker bijvoorbeeld. Het is iets beter dan een gemiddelde soap aflevering, wat dat aangaat. Ik vond de meeste verhaallijnen ook gewoon leuk. Misschien heb ik toch meer met deze situaties dan ik dacht. Ergens onbewust wellicht, dat ik me kan identificeren met dit alles. Ik heb me dan ook meteen opgegeven voor ook een cursus. Terwijl ik helemaal niet van koken houd.
Nou, goed. Verrassend leuker dan ik op voorhand had vermoed. Ik ben voor volwassenheid. Houd dit vast, meneer, dit stukje zelf ontplooiing is genialer dan al je voorgaande projecten. En ik ben iig wel reuze benieuwd naar me before you waarvan ik nu de trailer zag. Het boek was iig ontroerend.
EWJ80
Jammer had liever 5 ster geven
maar door verkeerde grap kan ik niks anders dan 4,5 geven
tussen 1 tip kijken uit wat voor soort grapje er in de film zit
missl
Jim Bakkum en Manuel Broekman gemaakt door Nijenhuis, als dit geen knap staaltje Nederlands cinema wordt dan weet ik het ook niet meer. Gouden film en gouden aantal bezoekers kan bijna niet uit blijven. (sarcasme modus uit)
Earth
Op RTL Boulevard was te zien dat er 400.000 bezoekers zijn geweest. Er werd bij vermeld: de nieuwe Paul Verhoeven. Ha. Ha. Ha.......zelden zo'n ultiem domme opmerking gehoord. Dat je dat durft te zeggen.
tattoobob
Een rommelige langdradige film met meer van hetzelfde.
De film brengt niets nieuws onder de zon onder toch al veel van diezelfde romkoms uit nederland.
Nijenhuis moet zich lekker met kinderfilms bezig houden want die waren best oke.
3 2 1 cut
Toch komt het op mij steeds meer over dat Nijenhuis in het leven is geroepen om de 'Hilversumse' acteurs (en allen die er bij komen kijken om vanuit Het Gooi/Amsterdam ook wat filmische taken te hebben) aan het werk te houden en vooral elkaar te bedruipen en in stand te houden.
Een springbak voor jong 'talent', acteurs (en ergens ook de link met Endemol) blijven in the picture en zo houden we ook nog bepaalde commerciële zenders, roddelbladen en media 'tyconen' in stand.
Kwalitatief zegt het natuurlijk genoeg over deze groep mensen gezien het niveau wat ze afleveren in de vele 'films' van Nijenhuis. En eigenlijk is het dan best triest dat dit een onderdeel van de Nederlandse Cultuur is. Weinig om trots op te zijn.
rikker
Nijenhuis krijgt het elke keer opnieuw voor elkaar om het Nederlandse top talent bij elkaar te krijgen.
Nu ook weer in deze film, die zeer goed gelukt is.
Het einde van de film was erg goed bedacht, zeker toen bleek dat het de zus van de pizza coerrier was, en niet een nieuwe scharrel
Norman Mailer
Proest
Left4Dead
Had het geld dat voor deze film gebruikt is aan mij gegeven. Dan had ik alles er doorheen gebrast en daardoor weer belasting betaald. Via die belasting kunnen leuke projecten opgestart worden zodat iedereen er wat aan heeft. Nee..... ons klein landje bezit totaal geen enkele kwaliteit om enigszins iets te kunnen leveren op cinemagebied. Deze film is een evident product voor de stelling, waarom begin ik dan weer aan deze troep? oja................. omdat het boek wel goed was.
Johan Nijenhuis: zoop in Nederland! Bagger dit werk.
Left4Dead
Nu ook weer in deze film, die zeer goed gelukt is.
Rikker's stemmen. En dan moeten we je nog serieus nemen ook? Nou goed, het is een site om je mening te ventileren.
Waku
Met hele lage verwachtingen deze nederlandse komedie gekeken en ik moet zeggen, laat op de avond, na een paar biertjes was hij best te doen. Zo ongeveer de hele nederlandse soap generatie is weer aanwezig natuurlijk. Het viel mij opnieuw op dat Lieke van Lexmond na al wat flink wat tv jaartjes nog steeds niet kan acteren. Dat terwijl ze ongeveer de hoofdrol speelster is van deze romantische komedie.
Maar ach, zo lopen er een dozijn van rond in deze "Rokjesdag" die eveneens geen zinnetje overtuigend kunnen overbrengen op het scherm. Het is dat Loek Peters (Penoza) en Carly Wijs ( Divorce) de film nog wat body geven. Komen wel goed over en zijn gezegend met wel wat acteer talent. Verder is het allemaal matig. Toch kijkt "Rokjesdag" best nog lekker weg. Maar top is het niet uiteraard.
P.S Je zal na het kijken van de film toch echt gaan denken dat dierenpark "Wildlands"in Amsterdam ligt.
Ik heb me goed vermaakt met de nieuwe film van Johan Nijenhuis en de benen en kont van Lieke van Lexmond waren meer dan ok , soms is film ook vermaak en dat is bij mijn gelukt.
coumi
Gewoon een erg domme film. Van Nijenhuis zijn wel wat gewend, maar het valt op dat het bij zijn laatste films gewoon nog slechter word. Van Costa, Ibiza, Toscone etc. kon je nog zeggen dat het leeg vermaak is, maar met deze Rokjesdag is de weg naar beneden definitief ingezet.
Allereerst dekt de titel en beschijving de lading niet: dit gaat niet over zoiets als een rokjesdag, maar vooral over wanhopig datende mensen. En laten nou die personages zo flauw, onecht en plat geschreven en uitgewerkt zijn dat je met plaatsvervangende schaamte zit te kijken. Enkel de verhaallijn rond Peters en zijn vrouw word nog enigszins realistisch neergezet. De rest van de rolbezetting bestaat uit neuroten c.q. twijfelaars die, onbedoeld, als een kariktatuur door de ongetalenteerde cast word neergezet. Datingsite Lexa mag aan het einde nog een keer opzichtig sluikreclame maken, maar deze sponsor(?) zal onmogelijk blij kunnen zijn met deze film.
Op zich knap dat Nijenhuis al jarenlang scoort met een variant op hetzelfde thema, maar het lijkt nu dat de formule definitief is uitgewerkt. Rokjesdag is bijltjesdag?

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Achtste-groepers Huilen Niet