• 9.372.496 stemmen

Geregisseerd door: Siu-Tung Ching

Met onder meer: Jet Li, Rosamund Kwan en Takeshi Kaneshiro

Gesproken taal: Kantonees

Plot Mo Him Wong

Dr. Wai is een professioneel avonturier/grafrover die de hele wereld rondreist op zoek naar avonturen en schatten. Hij vecht met Japanse soldaten en ander gespuis in de jaren '30 van China om het geheime "Scripture with no Words" te bemachtigen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ondertussen al de 6de film van Siu-Tung Ching die ik zie. Voor mij een even grote verrassing.

Stevige chaos dit filmpje. Een schrijver zit met een writer's block omdat hij aan het scheiden is, z'n vrienden helpen hem uit de nood door elk hun bijdrage te geven aan het verhaal.

Niet alleen heb je dus het hoofdverhaal (met de schrijver en de scheiding), ook het verhaal in het verhaal dat door vier verschillende brillen gezien (en bij momenten ook aangepast) wordt. Er gebeurt enorm veel, en dat alles in 90 minuten gecrammed. Heeft er dan ook vaak veel van weg dat alles tot de essentie gehouden is. Zou ook kunnen dat er heel wat stukken geknipt zijn, zo voelt het in ieder geval wel.

En toch begint het allemaal een beetje sloom. Vooral omdat de eerstes drie kwartier amper gevechten hebben, wel veel verhaalgedoe en typische slome humor. Daarna meer gevechten, paar erg leuke scenes daarin, en enorm snel wisselende scenes. Voelt ook alsof de film 10 genres ineen gooit en daarbij nog vanalles parodieert en eert.

Li een keer in een wat vreemdere rol, geinig bijrolletje van Kaneshiro. Verder een totale ramp van een film, maar wel een gezellige. Paar erg coole actie/martial arts scenes met typische lompe humor.

3 sterretjes dan maar. Vermakelijke onzin, maar dit kan nog een stuk beter.