• 9.377.445 stemmen

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 17 november 2005

Plot Serenity

"They aim to misbehave."

Vervolg op de serie Firefly. Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepathisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.

Malcolm "Mal" Reynolds

Shepherd Derrial Book

The Operative

avatar van dulcinea

dulcinea

Misschien een flop voor het grote publiek maar de meningen die ik gehoord heb waren vooral dezelfde dan mijn mening: superfilm!

Er zit vaart in van begin tot einde, boeiende personages, dialogen vind ik net sterk (typisch Joss Whedon ook), genoeg actiescénes maar ook genoeg verhaal, en natuurlijk mooie effects en decors

Eigenlijk niks op aan te merken en me geen seconde verveeld

Wie niet houdt van sci fi moet hier uiteraard ook niet naar gaan kijken, dat spreekt voor zich

Voor mij 4*

avatar van funnmaster

funnmaster

Absoluut mee eens...superfilm...keer of 3 gekeken en gewoon aanrader en een mooi 4,5.......de serie sprak mij nooit zo veel aan,ondanks mijn voorliefde voor sci fi...Maar deze film is gewoon prima......

avatar van BS

BS

ik ken de serie (nog) niet maar heb erg genoten van deze film! Prima cast, prima rollen/acteren, leuk verhaal en prima uitgewerkt.

Bijna alle Special Effecten zijn gewoon goed te noemen en ik vond sommige geluidseffecten erg goed.

Actie,verhaal en diepgang van personen wordt prima afgewisseld en er wordt niet te diep op alles ingegaan.

Daarnaast zit er ook gewoon leuke humor in de film.Niet dik erop gelegt hoor, maar leuke dingen die het luchtig houden.

Prima gedaan.

kortom prima film te ontspannen naar te kijken.Niet teveel/te diep verhaal en beetje humor.Prima actie,goed geacteerd en goede effecten.

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

prima film, goeie special effects geen nepgevoel

erbij goed geluid dus zeker moeite waard

avatar van savi_7

savi_7

Na Aeon Flux en Ultraviolet dacht ik dat dit ook niet veel kon zijn. Maar toch is de veel erg goed, de SE zijn ook erg goed. Het verhaal was redelijk tot goed en het acteren hetzelfde, en de gene die de hoofdrol speelde (Nathan Fillion) vond ik toch wel erg tegevalle kwa acteren, maar daar integen was Summer Glau(in de rol van river) erg goed haar actiescene's waren erg goed en haar acteren ook. dikke 4 krijgt deze film van mij.

Zag ook op IMDB dat er een serie van deze film isgenaamd FireFly, heeft iemand die gezien?

avatar van BlueSword

BlueSword

klopt, zelf nog niet gezien maar helaas is er ook maar 1 seizoen.

heb zelf gehoord van veel mensen dat het kijken het waard is.

avatar van Richardgroen

Richardgroen

Vond het een leuke film.

naar aanleiding daarvan heb ik de complete serie van Firefly gekeken.

en die was goed te pruimen.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

wel aardige film, alleen vond ik het verhaal niet zo denderend

avatar van Reinbo

Geinige SF film die zichzelf gelukkig niet te serieus neemt.

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

Een film met allure hij is spannend en grappig tegelijker tijd,er zijn fragmenten waarbij je denkt zo zou het inderdaad ook kunnen zijn. Dit alles maakt Serenity meer dan de moeite waard hoewel ik moet zeggen dat uiteindelijk het verhaal toch echt iets typisch hollywood achtig is.

avatar van xderuiter

xderuiter

Leuke SF film, de humor is is ook wel leuk. Eindelijk weer eens een leuke sf film

avatar van Daser

Daser

erg slechte film, irritant acteerwerk, gaten in het verhaal, grapjes die niet grappig zijn erg zonde van mijn tijd...en ohhh zo traag als een 30 minuten durende apen scene uit 2001 x 10

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Vond het ook niet erg veel. Verwachte er toch iets van door het vrij hoge stemgemiddelde dat het hier krijgt.

Donkere film met een zwak en warrig verhaaltje. Eigenaardig sfeertje wat ik wat irritant vond. Verder langdradig, soms wel leuke humor, maar vaak geforceerd. Acteerwerk is goed in orde, maar dat is een magere troost. Begrijpelijk dat dit geen hit werd.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Opzich wel een vermakkelijke film, goede effecten.
Acteren was ook redelijk alhoewel ik me heb lopen ergeren aan de stem van die mannelijke 'baas'.
Het verhaal was zwakjes, maar wel leuk dat ze die Reevers erin hebben verwerkt, dat vond ik toch wel de leukere scene's.
De scene een beetje aan het eind als River alleen tegen die Reevers vecht vond ik wel stoer, alhoewel het wel een beetje over de top was.

Al met al lekker wegkijken, 3 sterren

avatar van sam70

sam70

zalig film ,heb er van genoten ik zal het iedereen aanraden,minpuntje langdradig

avatar van Escobar

Escobar

Best wel een redelijke film. Wij vonden het een dikke voldoende. Geen topper maar zeker het kijken waard.

Jammer dat ze niet meer uit de persoon river hebben gehaald. Het meisje had speciale krachten maar daar heb je niet zo gek veel van gezien.

Al met al een **3.5

avatar van koeno

koeno

Wat heb ik een verpeste avond gehad met deze bagger! Verhaallijn gaat van zwak tot erger en de actie wordt rommelig en chaotisch in beeld gebracht. Laat staan het klungelige acteerwerk... Zelden een film van dit niveau gezien.

Kortom: 1/2*

swankel

best een coolle film

veel humor

actie

gewoon heel relaxt om naar te kijken

avatar van elry

elry

ziet er uit als een sitcom ... kom er gewoon niet doorheen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

is het vergelijkbaar met kill bill?

avatar van gotti

Alleen omdat iemand met een zwaard op de voorgrond staat. Lijkt me sterk...

avatar van N811

N811

saai zeg

avatar van metaledje

metaledje

josh whedon zie ik, zijn enige film ook, de maker van buffy en angel, een serie waar ik gek op ben, toch zeker even checken deze film

avatar van Dinalfos

Dinalfos

Iedereen moet deze film gaan zien! De tv-serie is een van de hoogtepunten van de laatste jaren, en de film draagt zijn steentje mooi bij. Hoe meer naamsbekendheid hij krijgt, hoe beter.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

wel leuke film om er een keer naar te kijken.

had er wel meer van verwacht moet ik eerlijk toegeven, verdiend wel een 3***

avatar van sju

sju

Ik neem dat je deze film kunt kijken zonder ook maar iets van de tv-serie af te weten...????

avatar van Leno

Leno

sju schreef:

Absoluut. Er keek derhalve ook bijna niemand naar de serie..

avatar van Macmanus

Macmanus

Buffy, Angel en Firefly.

Kijk ik even de beste cinema de laatste tijd. Al 14 films niet boven de 3 sterren Maar ik blijf stug volhouden.

Helaas is dit niet de film die de ban is gaan breken. Whedon is niet zo bekend bij mij. Buffy had ik na drie afleveringen wel gezien en de rest nooit aan begonnen. Ben een erg slechte volger van series die mits succesvol tig seizoenen kunnen duren. Maar zo kan ik de film tenminste "objectief" bekijken

Helaas beviel het me weinig. Het begon nog aardig. Maar na een tijdje blijkt dat Whedon weinig talent heeft voor spanning opbouw. Je krijgt beelden van River en je weet dat ze iets heel belangrijks weet. Maar nergens kreeg ik het gevoel dat ik het ook moest weten. Gooi haar nou maar van het ruimteschip en ga lekker banken overvallen Yeah!!! maar helaas.
De climax was daardoor misschien ook wat saai. Beelden worden na een soort star wars gevecht (dus saai) uitgezonden (naar ik aanneem) galaxywide en de mens en ander gespuis kent de horrible truth!

Zo nu en dan komt er een fijne komische noot langs. Maar in andere scènes is het weer akelig cliché. (die romance tussen Simon en Kaylee bijvoorbeeld. George Lucas kan nog betere romantische scènes maken, for crying out loud!)
The Operative was wel weer een erg fijn karakter. Goed gespeelt door Chiwetel Ejiofor die zo ziet het er uit een grote toekomst voor zich heeft.

2.5* Haalt het nog wel, maar de 8.1 op IMDb zijn wel hele erge ijverige Whedon fans

avatar van Sjaako

Sjaako

Deze film is ok, en goed voor een avondje kijkplezier als je van Sci-Fi houdt.

Doet me denken aan van die dubbele ST-Voyagerafleveringen... Maar ja die vond ik ook altijd erg goed.

Deed me ook denken aan "de avonturen van Han-Solo en de Millenium Falcon, voordat hij in StarWars terechtkwam" . Leuk om daarna Joss Whedon in de extra's hetzelfde te horen zeggen...